Čestitate nekom rođendan SMS-om,a on/on ne odgovori!?

Tejk

Obećava
Poruka
76
Pozdrav svima!
Baš me zanima da li vam se nekada dogodila situacija opisana u naslovu teme,i kakva je vaša reakcija na istu?
Da pojasnim malo, u pitanju je slučaj sa veoma dobrom drugaricom, koja inače ne pamti kad je kome rođendan i to joj ne zameram mnogo,jednostavno takva je, inače je divna osoba. Ali kad joj ja čestitam, pa ona "zaboravi" da napiše makar "hvala" ili bar da cimne,
to već ne mogu da razumem.Inače već godinama ne živimo u istom gradu,pa se jako retko viđamo, stoga mislim da je takav previd sa njene strane malo bzv!
Da li ja preterujem, ili je ona malko nemarna, po vašem mišljenju?
Ima li neko slična iskustva, bila bih zahvalna svima koji daju svoje mišljenje:)
 
Licno se uvek naoruzam kreditom za svoj rodjendan kako bih svima zahvalila na cestitkama, ne iz kurtoazije, vec zato sto mi je stvarno jako drago kada se ljudi sete, a narocito kada mobilni pisti oko ponoci :heart:

Skoro uvek dobijem report zahvalnicu od osobe kojoj cestitam, mada najvise volim da nazovem ili posaljem jukebox poruku :telefon:

Nije da mi se nije nikad desilo, ali nikad od osobe koja mi puno znaci.
 
Ja sam kao tvoja drugarica :) ne pamtim vecinu rodjendana, a moglo bi da mi se desi da ne odgovorim na poruku, iako me je obradovala... jer recimo upravo sa nekim pricam, zaboravila sam na dopunu, trenutno mi se ne kucka poruka, lose sam raspolozena itd.
Da nema mobilnih telefona, i da si joj poslala cestitku obicnom postom, takodje ne bi bilo odgovora, zar ne?

Zapravo, ne smatram da je obavezno odmah odgovoriti,može i sutradan,ma i za nedelju dana, dok se seti, nabavi kredit, poradi sve što joj je realno i opravdano preče.
Ali ako se uopšte ne udostoji da odgovori ni posle mnoogo vremena, ja to doživim ono kao
"ko te šmirgla"...
PS: fixni tel.joj nije bio u funkciji duže vreme, tako da je ta varijanta (inače meni najdraža kad je daljinsko čestitanje u pitanju)nije bila u opticaju.
 
Ne volim sms poruke, a kad mi netko cestita rodjendan ili "jos bolje" blagdane tim putem najezim se, ne odgovaram na takve poruke!

Sasvim suprotno od ovoga...:roll:

Čim mi neko pošalje bar sms znači da me se sjetio i ne vidim razlog što bi me to nerviralo...jer bitna je namjera,a "tehnički"dio, da li će čestitka biti uživo,telefonom ili sms-om je manje važan...
Trudim se da se sjetim rođendana svih koji mi znače (a jedino što nekako pamtim su rođendani :)),i naravno,trudim se da se zahvalim svakome ko mi čestita...Mislim da je nezahvalno i nevaspitano ne odgovoriti na bar neki način na čestitku...Možeš da nemaš trenutno kredita ili nešto opravdano da te spriječi,ali imaš i sutra dan...
Nekako čak imam više opravdanja i kad se neko ne sjeti da mi čestita,nego kad mi ne odgovori na čestitku...:roll: Mislim,može čovjek da zaboravi kad je nekome rođendan,ali šta tako strašno treba da se dogodi da ne možeš otipkati ni jedno obično "hvala",ako ti neko već čestita nešto...Kao što rekoh,to mi je stvar (ne) kulture i egoizma...
Takođe ne razumijem one namćore koji na svoj rođendan isključe telefon,jer ih mrzi da ih neko cima...:)
Kao propašće svijet ako ih neko propudi u ponoć...a kladim se da jedva čekaju da ih se neko sjeti...:)
 
Poslednja izmena:
Има људи који ми нису толико блиски да ме позову.
Ја волим кад ми пошаљу поруку, и захвалим се обавезно.
Ђаци, бивши, често пошаљу поруку.
Одговорим сваком, мислим да је то ред. А обрадујем се кад се неко сети.

И ја водим рачуна о рођенданима драгих људи.
И мислим да је то лепо. :heart:
 

Back
Top