Česmovača ili flaširana voda?

Пијем воду из водовода филтрирану Брита филтером, мислим да је то, бар за БГ, задовољавајући компромис, кад нисам у могућности да пијем директно са извора негде у планини :D

Although both filtered water and bottled water can provide healthier, better-tasting water, the cost-effectiveness and smaller environmental impact of filtered water beats out bottled water at every turn.

Česmovača ili flaširana voda ?

Koju vodu više koristite, i da li zbog svog zdravlja pijete neku sa mineralima koji odgovaraju vašem zdravstvenom problemu ?

Koju preporučujete ?
Ja česmovaču...
kod nas je dobra...
a od mineralnih...
nemam problem neki ali za varenje je super Knjaz Miloš...
a bilo koja sa MG oznakom ako bole mišići posle napora, a i za herc pomaže.

Česmovača nikako mikroplastika iz pekama :mrgreen:
water.jpeg

tp-composite-peckham-spring-water.jpg

Пијем воду из водовода филтрирану Брита филтером, мислим да је то, бар за БГ, задовољавајући компромис, кад нисам у могућности да пијем директно са извора негде у планини :D

Although both filtered water and bottled water can provide healthier, better-tasting water, the cost-effectiveness and smaller environmental impact of filtered water beats out bottled water at every turn.
Имам и ја Бриту на препоруку брата модератора. 100 до 120 литара пречисти са једним филтером.

najbednija jeste prica oko zrenjanina i neispravne vode u poslednjih 20-25 godina

zasto je najbednija? zato sto je zr grad pa je od veceg znacaja nego stotinak no name sela gde je voda mnooogo gora

evo npr Idvor. srbadija se ponosi i kune u svog Pupina dok je u njegovom rodnom mestu sad vec 30+ godina kako voda zaudara i ima ukus skroba.

pre 10tak godina je bilo neko medjunarodno takmicenje klinaca fizicara i matematicara. gotovo svako dete je imalo dermatoloske povrede od kupanja u idvorskoj cesmovaci. jbg, nije evropadija navikla na ove indiske uslove.

neka srecnija naselja imaju fabriku vode (cistaj postrojenje gde se sipa hlor u vodu) e tu je voda hemisko bakteriolosko ispravna ali i dalje je kanalizacija.

sticajem poslovnih okolnosti ne verujem da postoji selendra u juznom i srednjem banatu u kom nisam bio i prica je manje vise svugde ista

naravno o seoskim bunarima nema ni govora

Srbija ima veliki deficit vode, hrvatska je daleko bogatija po tom pitanju.

Evo recimo moje selo bogu iza nogu, na samoj obali mora, ima svoju vodu pitku u neograničenim količinama. Unazad oduvek.

Bunar u vrtu dva kubika vode svaki dan se skupi. U avgustu na +50° bunar se napuni.

E ovo je već ozbiljna priča. Sad već razmišljam o tome. Znači svi troje nemate problema sa tim filterom i zadovoljni ste .
Održavanje i čišćenje od kamenca je često ili ne ? Imaju li svoje servisere , garanciju ?

I kako proveravate kvalitet vode ?
U pitanju je bokal koji u sebi sadrzi filter. Ja koristim filtere kapaciteta 100 litara i traje mi mesec dana. Na poklopcu bokala postoji indikator koji ukazuje na to koliko je filter upotrebljiv, odnosno koliko jos moze da se koristi. Moram da naglasim da zivim sama i da mi zato toliko dugo traje filter. Ne znam koliko bi trajao kod nekog ko zivi sa vise clanova porodice, zaista nemam iskustva. Tu vodu korisim iskljucivo za pice, ne koristim je za kuvanje itd.

Back