Чеси протестовали против независности Косова

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
Чеси протестовали против независности Косова​


На главном прашком тргу – Вацлављевом – уједно и једном од највећих у Европи, група младих Чеха развила је јуче транспарент на енглеском. На њему је писало: “На продају – јетра, плућа, бубрези, срце. Контакт – Хашим Тачи”.

1876655-3.jpgНа главном прашком тргу – Вацлављевом – уједно и једном од највећих у Европи, група младих Чеха развила је јуче транспарент на енглеском. На њему је писало: “На продају – јетра, плућа, бубрези, срце. Контакт – Хашим Тачи”.

На тај начин млади Пражани су хтјели, са одређеном дозом ироније, привући пажњу хиљада туриста из читавог свијта, који су пролазили најпосјећенијим мјестом Чешке. Протестни скуп организовало је Удружење Пријатељи Срба на Косову.


1876653-1.jpgНедалеко од тог “огласа”, чланови Удружења и многобројни симпатизери организовали су низ иступа, пружајући подршку борби Срба за одбрану својих вриједности на Косову и јужним крајевима Србије, а поводом треће годишњице нелегалног, једностраног проглашења независности Косова, али и позвали грађане своје земље да и више и чешће него до сада пруже подршку Српској борби.

На скупу је, као гост, говорила београдска политичарка Марина Рагуш.


Уз поздраве учесника скупа, она је највећи дио свог говора посветила чињеници да полако, али сигурно, истина о томе шта се дешавало на Косову, излази на видјело. “То, што сада констатује Дик Марти, Срби говоре већ више од десет година. Само, нас нико није слушао, нити провјеравао наше тврдње.”

Она се захвалила Дику Мартију, европском политичару и швајцарском правнику, што се и поред притисака није повукао, и што је позвао врховне европске органе да у даљем поступку осигурају безбједност свједока без којих ће правда тешко бити задовољена.

Злочинци, који би требало да служе казну, данас воде “независно Косово”. На митингу је, поред осталих, говорио и режисер Вацлав Дворжак, чији је документарни филм под насловом „Украдено Косово” из 2004. године у Чешкој примљен са много пажње и суосјећањем обичних људи, али и са неразјашњеним оклијевањем државне телевизије, да ово документарно дјело прикаже јавности.


1876654-2.jpg
Та невољност била је „образложена” жељом редакције да се поред овог, наводно “просрпског” филма, појави још један документарни филм који би бранио албанску страну. Учесници скупа информисани су и о томе да Удружење планира позвати неколико десетина српских дјечака и дјевојчица с Косова да проведу дио одмора у Чешкој и да би, како је речено, на бар неколико дана осјетили праву слободу.

Извор: kosovoonline.cz

Превео: Милош Суботић

http://www.dverisrpske.com/tekst/1876656
 

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.060
Наша срамота. :)
На свим језицима неправилно а ми у Србији српи или српови.
Али, није то тема.
У сваком случају, хвала Чесима.

Pa dobro,ti nemoj da koristiš jednačenje suglasnika po zvučnosti uopšte. Ne samo za SrPe,nego za sve reči u srpskom jeziku...
 

gost 214153

Poznat
Poruka
7.802


Српски језик је веома оштар језик јер се користи при жетви. Да би срп био оштар потребно га је исковати. Како и зашто је искован српски језик? Одговор ћете можда пронаћи у овом запису господина Србенде Теодулића.
Одакле то да Б пређе у П ? Како је Буки постало Покој?, када у стросрбском писму није било никакве забуне: Срби слове србски док се српом и српским језиком жање жито али и коров.

Срп је једно старинско оруђе, земљорадничка алатка, која се скоро више и не користи, али пре око 200 година у време реформисања нашег писма, направљена је велика заврзлама и замешатељство испод које се потписао неуки Вук Караџић.

Доказ и Извор: Сабрана дела Вук Стеф. Караџић књига „СРПСКИ РЈЕЧНИК ” у издању ПРОСВЕТА-НОЛИТ. Наводимo цитатат из поговора који је написао Др. Павле Ивић стр.38 и 39: „Вуково знање како немачког, тако и латинског језика било је непотпуно (он је латински управо учио у Шишатовцу током свог боравка 1816). Вук и Копитар су се надали да ће око превода на немачки Вуку помоћи Мушицки. Али тај књижевник пун великих планова, који је у животу ипак тако мало урадио – није имао времена. Сав посао остао је Копитару. „Ја сам Вама казао ”, писао му је Вук августа 1816, „да ћете Ви имати посла око Србског Рјечника више него ја”.”.

Обратите пажњу да и сам Вук користи Б када када слови око Србског Рјечника. Тек под Копитаревим утицајем прелази на П. Зашто? Ко је? И шта је био Копитар?
Извор и одговор: Мала енциклопедија ПРОСВЕТА стр. 862.: „КОПИТАР Јернеј-Бартол (1780 – 1844) славист (Словенија); цензор за словенске и грчке књиге код бечке владе; један од оснивача славистике; учитељ, помагач и заштитник В. Караџића. Бавио се проучавањем свих, нарочито словенских језика. Написао (1808 – 09) прву научну граматику словеначког језика (Grammatik der slavischen Sprache in Krain, Karnthen und Steiermark); био је за народни језик у књижевности, иако сам није писао словеначки, и за један упрошћен правопис; те своје идеје пренео је на Вука; од њега је Вук научио каква треба да буде азбука за један језик. Подстакао је Вука да скупља народне умотворине и упутио га да напише српску граматику и речник. Први је издао Брижинске споменике (1836), и у вези с њима поставио тзв. Панонску теорију о пореклу старословенског језика. Био је аустрофил и одушевљени јозефинист.”

С. Теодулић одговара: име СРБ је исправно јер то значи: СловоРециБог, док је криво сечиво СРП са значењем: СловоРециПокој.

Образложење

СРБ је корен имена народа нашег СРБСКОГ, СРБИ или СРБЉИ, СРБИН, СРБКИЊА, СРБЧЕ, СРБСКИ, СРБИЈА, СРБАДИЈА, СРБО итд. Корен се не може мењати само се наставци могу мењати. Ако се измени корен мења се и смисао.

Свети САВА први архиепископ СРБСКИ. Тако стоји написно у Дечанима! И тако треба да се пише данас, а и у будућности!!!

Србски је исправно - српско чекићарски није Богу хвала и слава! Ово би била одлична шала, али није већ је крвава истина и доказ да је срп призван из духовног (оностарног света) у овај материјални. Срп и чекић су симболи материјалистичког комунизма, безбожништво, које је програмирано уградњом грешке у писању "српског језика". Призиван је Покој уместо Буки и призван је, а највећи кривци су срписти који нису видели разлику између српа и СРБА. "Србско Учено Друштво" је прихватило "српски" правопис 1868, а то је била вешта замка тј. намонтирана злонамерна грешка у Бечу још 50 година пре тога. Они који незнају револуција са овим симболима спроведена је 1917 у Русији, а на крају Другог светског рата стигла је у Југославију.

Образложење:

И у савременом правопису се објашњава да је (Р) слово помоћни самогласник (вокал) поред основних А;Е;И;О;У. Као у речима: крв, црква, срб, грб, итд. У речи србски треба изговарати вокално (Р) а не кратко као у речи кртица. Узмимо на пример дугачко (У) у речи лук (лук и стрела) и кратко (У) речи лук (лукац).

Хвала у сваком случају. :)
 

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
28.072
http://www.svornost.com/2011/02/demonstrace-proti-vyhlaseni-nezavislosti-kosova-17-unora-2011-praha/


Demonstrace proti vyhlášení nezávislosti Kosova – 17. února 2011 Praha


Kosovo je Srbsko!

17. února 2011 se uskutečnilo další protestní shromáždení občanů u příležitosti 3. výročí vyhlášení nezávislosti Kosova. Demonstrace se opet odehrávala na Václavském námestí v Praze pod taktovkou občanského sdružení „Přátelé Srbů na Kosovu“. Zástupci našeho sdružení jsou na této akci pravidelnými hosty a letos jsme byli organizátory požádáni o pár slov, kterými bychom deklarovali náš jasný postoj. Sdružení Svornost reprezentoval předseda RO západní Čechy – Ing. Jan Šneberk, který se ve svém projevu zameřil především na důležitost vzájemné pomoci a solidarity mezi slovanskými národy a historické přátelství mezi Čechy a Srby.

Mezi řečníky demonstrace dále patřili režisér Václav Dvořák (autor dokumentu Uloupené Kosovo), poslanec Jaroslav Foldyna a poslankyne srbského parlamentu Marina Raguš. Záver shromáždení patřil předsedovi pořádajícícho sdružení Petru Svobodovi, který shrnul činnost Přátel Srbů na Kosovu a vyzval občany k solidarite k težkým životním podmínkám Srbů na Kosovu.

Na námestí se sešlo zhruba 80 lidí, kterým není lhostejný osud našeho spřízneného slovanského národa a kteří se nehodlají smířit se současným stavem – bezprávím, které by si náš národ mel neustále připomínat vzhledem k trpkým zkušenostem z minulosti. Tak jako Sudety jsou Česko, Kosovo je Srbsko!


Článek byl zařazen 18. února 2011 do rubriky Akce, hl.m.Praha, jižní Čechy, společenské, východní Čechy, západní Čechy.
Komentáře ke článku lze sledovat pomocí RSS 2.0.
Zde můžete vložit komentář, či získat odkaz pro své stránky.
Článek „Demonstrace proti vyhlášení nezávislosti Kosova – 17. února 2011 Praha“: počet komentářů: 3


demo_kosovo_17_02_2011_1.jpg


demo_kosovo_17_02_2011_2.jpg


demo_kosovo_17_02_2011_3.jpg


demo_kosovo_17_02_2011_4.jpg


demo_kosovo_17_02_2011_5.jpg


demo_kosovo_17_02_2011_6.jpg
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411
И не само у Чешкој :


131853_poljaci-kosovo-je-srbija_iff-1.jpg


Пољски националисти и навијачи готово свих пољских прволигашких фудбалских клубова јуче су у центру Варшаве одржали демонстрације поводом трогодишњице од проглашења независности Косова!

На митингу под називом

„Kosovo jest serbskie“

окупило се неколико стотина националиста и присталица Легије, Полоније, али и клубова из покрајине Шлезије (Горњик, Сласк и Рух), коју народ у Пољској сматра својим Косовом пошто је добар део територије припао суседним државама.


На скупу у престоници Пољске, поред застава фудбалских клубова, нашли су се и транспаренти "Шлезија је Пољска“ и "Слава Словенима“, уз онај по коме су и саме демонстрације добиле име. Ипак, поред навијачког скупа у Варшави, присталице Леха протестовале су против отцепљења Косова на свом стадиону у Познању.

На мечу четвртфинала националног купа навијачи Леха, али и гостујући фанови Полоније из престонице Пољске истакли су неколико транспарената подршке српском народу на Косову. Наравно, централно место на трибини заузимала је застава с натписом "Kosovo jest serbskie“.


Подсетимо, навијачи у Пољској од првог дана једностране независности наше јужне покрајине одржавају протестне скупове и разним акцијама пружају подршку српском народу.
 

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.411

Подсетимо, навијачи у Пољској од првог дана једностране независности наше јужне покрајине одржавају протестне скупове и разним акцијама пружају подршку српском народу.

ХВАЛА ЧЕСИМА!

СРБИЈА!
СРБИЈА!
СРБИЈА!

Брига њих једино Словачка није признала Космет ,Чешка је признала!Чеси су увек били издајници велика супротност од Словачке.

Народ није признао мафијашку џамахирију на тлу Србије.

То је једино битно.

Било је протеста свуда по Европи :

Грчка , Пољска , Чешка , Словачка , Русија , Румунија , Кипар ... Србија ... :roll:
 

kyo.

Elita
Poruka
22.686
1876654-2.jpg


ma to Koštunica platio mladima iz srpskih dveri malo trodnevnu eksurziju u Prag,:per: pa reko ajd da neidete o trošku partije i države za DŽ:mrgreen: aj malo nereda na trgu napravite:per:...tek toliko da se zavas čuje:lol:...nađite par pijanih čeha po onim pubovima:idea: ako koji novinar dođe da se neobrukate sa "svojim" češkim :mrgreen: - ma Koštunica je to platio - verujte mi :hahaha:
:lol:
 
Poslednja izmena:
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.