CERN - opasnost za planetu?

Sasvim moguće. Kada se deluje sa velikom količinom energije, moguće je uticati i na prostornu i na vremensku dimenziju.

Da bi energija uticala na prostor-vreme u nekom dramatičnom smislu (krivljenje prostora, stvaranje crnih rupa itd.), potrebne su astronomske koncentracije energije, tipa masa zvezde sabijena u mali prostor.

U CERN-u se radi o velikoj energiji po čestici, ali je ukupna energija sudara mikroskopska u makroskopskom smislu. To nije kosmička sila, već energija na nivou subatomskih razmera.

Još važnije, sudari istog ili većeg energetskog nivoa dešavaju se prirodno stalno, kroz kosmičke zrake koji udaraju u Zemljinu atmosferu. Mnogi od tih sudara imaju i veću energiju od onih u LHC-u. To traje milijardama godina.

Da takvi procesi mogu destabilizovati prostor-vreme ili izazvati neku katastrofu, to bi se već desilo u prirodi mnogo pre nego što je čovek napravio akcelerator.

Drugim rečima: energija sama po sebi nije dovoljna, presudna je količina mase i gustina energije, a to u CERN-u jednostavno ne postoji.

vremenska mašina je moguća i ostvariva, deluje kao naučna fantastika ali je moguće
radeći sa teslinim transformatorima visokih napona i frekvencija i sa još nekim uređajima,
indikovalo mi je da je to moguće

možda ne mogu da napravim to čudo ali bar mogu sebi da ukažem na te pokazatelje te mogućnosti

koncept je jako jednostavan kada se povežu neke činjenice ali to možda nekom drugom prilikom i obrazložim,
za sada neka ostane teorija zavere jer u udžbenicima Poznavanje prirode i društva nisu napisali da je to moguće

vremenska mašina je moguća i ostvariva, deluje kao naučna fantastika ali je moguće
radeći sa teslinim transformatorima visokih napona i frekvencija i sa još nekim uređajima,
indikovalo mi je da je to moguće

možda ne mogu da napravim to čudo ali bar mogu sebi da ukažem na te pokazatelje te mogućnosti

koncept je jako jednostavan kada se povežu neke činjenice ali to možda nekom drugom prilikom i obrazložim,
za sada neka ostane teorija zavere jer u udžbenicima Poznavanje prirode i društva nisu napisali da je to moguće
Kolega naučniče, i ja se spremam da prema svojim zamislima krenem sa eksperimentima u stvaranju antigravitacije i delovanju na prostornu i vremensku dimenziju. Neće to biti nikakav vremeplov. Ali se ipak malo ustručavam jer to su ipak Božija područja koja su nepoznata i mogu biti i veoma opasna.

Kolega naučniče, i ja se spremam da prema svojim zamislima krenem sa eksperimentima u stvaranju antigravitacije i delovanju na prostornu i vremensku dimenziju. Neće to biti nikakav vremeplov. Ali se ipak malo ustručavam jer to su ipak Božija područja koja su nepoznata i mogu biti i veoma opasna.

Slava Gospodu na zakonima Univerzuma, onima poznatim, manje poznatim i nepoznatim koji mogu biti otkriveni

Veliki hadronski sudarač je pušten u rad 10. septembra 2008. Kao zvaničan početak najveće bankarske krize posle drugog svetskog rata se navodi 15. septembar 2008. Računica je jasna - u CERN napravili crnu rupu, CERN je u Švajcarskoj, a tamo se najviše para čuva, one propadnu u crnu rupu i ćao đaci, recesija. Da su bili pametni pa negde na Balkan da ga prave...

Back