Čeri kineski automobili i na testu loši

mario80

Stara legenda
Poruka
96.100
Sat tv emisija bukvalno su se pravili blesavi u emisiji dok je automobil gazio belu liniju parking mesta prilikom autonomnog parkiranja.

1000020446.jpg

1000020447.jpg
1000020448.jpg

Poslednja izmena:
To je upravo razlika između propagandnog i otvorenog tržišta. Uz kineske proizvode često ide i vrlo agresivna kontrola narativa: nije dozvoljeno da se javno potenciraju mane, bagovi i promašaji, nego samo "wow" efekat i pozitivna priča. Onda ljudi steknu utisak da su Kinezi napravili tehnološku utopiju gde ništa ne greši i sve radi savršeno.

A realnost je uglavnom mnogo prizemnija: i tamo ima failova, lošeg softvera, poluproizvoda, marketinških trikova i peglanja problema, potpuno isto kao na zapadu. Samo što na zapadu možeš da vidiš i test gde auto radi odlično i test gde pravi gluposti, dok se na istoku vrlo često forsira samo jedna strana priče.

Tolika je moć propagande i kontrole medijskog prostora da na kraju ne prodaješ samo auto, nego i mit o tehnološkoj superiornosti. I nažalost mnogi su se upecali, pogotovo na balkanu koji je tradiocionalno naivan i podložan manipulaciji.

To je upravo razlika između propagandnog i otvorenog tržišta. Uz kineske proizvode često ide i vrlo agresivna kontrola narativa: nije dozvoljeno da se javno potenciraju mane, bagovi i promašaji, nego samo "wow" efekat i pozitivna priča. Onda ljudi steknu utisak da su Kinezi napravili tehnološku utopiju gde ništa ne greši i sve radi savršeno.

A realnost je uglavnom mnogo prizemnija: i tamo ima failova, lošeg softvera, poluproizvoda, marketinških trikova i peglanja problema, potpuno isto kao na zapadu. Samo što na zapadu možeš da vidiš i test gde auto radi odlično i test gde pravi gluposti, dok se na istoku vrlo često forsira samo jedna strana priče.

Tolika je moć propagande i kontrole medijskog prostora da na kraju ne prodaješ samo auto, nego i mit o tehnološkoj superiornosti. I nažalost mnogi su se upecali, pogotovo na balkanu koji je tradiocionalno naivan i podložan manipulaciji.
Nije to baš tako ovde kod mene su ih pretresli ali baš ..Postoje modeli kojima ti sistemi rade dobro i postoje oni kojima ne radi kako treba ..Tesla npr može da bude opasan kad vozi sam ..Problem je što Mario trpa sve u jedan koš jer ne zna da postoji razzlika

Aj ne lupaj više jel gazi belu liniju? Gazi, hvala i doviđenja kraj priče.

Nema apdejta na groblju :kafa:
Iskustvo 0 a filozofiras non stop tipičan Balkanac preko YT ćeš teško šta naučiti ..Kad ti kažem slušaj da nešto naučiš ..Sve te aute sam probao većinom ..Kinezi rade tako kao da se žure sa izbacivanjem pa ga peglaju u hodu ..Opdatiranjen na EV se ne radi u garažama već preko interneta ..Da si probao prvi Xpeng G9 kad je izašao i tsj isti sad znao bi o čemu pričam

Nije to baš tako ovde kod mene su ih pretresli ali baš ..Postoje modeli kojima ti sistemi rade dobro i postoje oni kojima ne radi kako treba ..Tesla npr može da bude opasan kad vozi sam ..Problem je što Mario trpa sve u jedan koš jer ne zna da postoji razzlika

Mislim da nisi razumeo poentu mog komentara. Ne pričam ja da kineski sistemi ne mogu da rade dobro, niti da su svi isti. Naravno da postoje modeli koji rade odlično i oni koji ne rade. To važi i za Kinu i za zapad.

Poenta je u narativu i prezentaciji. Kad gledaš kineske ili kineski plaćane promo videe i emisije, normalno je da će sve izgledati savršeno jer se radi selekcija materijala. Neće pustiti 15 pokušaja gde auto baguje, seče liniju ili zbuni sistem, nego jedan gde je ispalo idealno. Tako dobijaš iskrivljenu sliku da je tehnologija "magična" i nepogrešiva.

Mislim da nisi razumeo poentu mog komentara. Ne pričam ja da kineski sistemi ne mogu da rade dobro, niti da su svi isti. Naravno da postoje modeli koji rade odlično i oni koji ne rade. To važi i za Kinu i za zapad.

Poenta je u narativu i prezentaciji. Kad gledaš kineske ili kineski plaćane promo videe i emisije, normalno je da će sve izgledati savršeno jer se radi selekcija materijala. Neće pustiti 15 pokušaja gde auto baguje, seče liniju ili zbuni sistem, nego jedan gde je ispalo idealno. Tako dobijaš iskrivljenu sliku da je tehnologija "magična" i nepogrešiva.
A ko to od proizvođača ističe svoje greške u reklamama ?..

Da ali kinezi bi prodali rođenog oca i majku gde nebi feleričan auto?!?? Uostalom tek kada ih puste na američko tržište možemo da pričamo. Do tada ćaoooooo.
Kako kad ih puste pa pustili su ih skuplji modeli kao Polestar Lotus i Volvo ..ne daju ovih jeftinim ..Dobro ih je imati na tržištu ako ništa onda zbog cena ..Konkurencija je dobra stvar to je minus za Ameriku i njihove potrošače

Kojih cena ako ove kineske imitacije automobila koštaju par hiljada evra manje od normalnih?!?? Znaš svako se barem jednom zajebo i kupio kineski telefon. Ne mora to da bude i sa kineskim autom jer to je smrtna presuda.
Opet pričaš bez iskustva ..imaju veliku lepezu ponude.. ako gledaš dno i onda očekujes RR problem je u tebi i tvojim očekivanjima ..Kineze na koje sam ja bacio oko su jako dobri ali oni koštaju

Ne ponašaju se svi Kinezi isto. Samo parkiranje je po meni najmanji problem. Mnogo je važnija stvar recimo kako drži traku, kako reaguje na opasnost i slično. Recimo ponešto o tome imate i ovde:

https://forum.krstarica.com/threads...-kocenja-u-losim-vremenskim-uslovima.1056190/

Za električne automobile je takođe važna i precizna procena dometa. Tu su recimo mnogi Kinehzi veoma loši pa vam kaže da ćete do nekog mesta stići sa 40% baterije, a vi stignete sa 10% ili ne stignete uopšte. Tu se međutim Xpeng pokazao jako dobro i on promašuje do 10%. Tesla i manje.

Ima tu raznih stvari.

Back