Centar za talente

1337raver

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima,

Naime, izabran sam, odnosno preporuceno mi je od strane skolskog psihologa i nekih nastavnika da se prijavim za centar za talente beograd 1 pa me interesuje da li neko moze da mi da vise informacije o tome. Receno mi je da cu tamo raditi neku vrstu testa inteligencije, pa me interesuje da li bi neko od postojecih clanova mogao da mi da neke informacije o tome kakav je test (tezina, primer pitanja kakav se daje itd.) da ne idem na slepo :D. Testiranje je 6. Oktobra, ali sam veoma nervozan iz nekog razloga. Radio sam pre testove inteligencije u uvek sam kao rezultat testa imao 135-140 poena po Mensinim standardima, al mi se cini da ce ovo biti u neku ruku komplikovanije.

Hvala unapred i,
Pozdrav :)

Ja sam to radila prošle godine, i položila. ( Doduše za Beograd II. ) Stvarno nije komplikovano, uglavnom se sve svodi na logičko zaključivanje. Malo sam zaboravila tačne primere... :P.Glavno je da tebi, sa tim IQ, neće biti teško. Posle prijemnog počinje ono teško. (teže) Ja sam se upisla na biologiju, koja je u sred pisanja rada prestala da me zanima, pa sam se ispisala.

Pozdrav svima,

Naime, izabran sam, odnosno preporuceno mi je od strane skolskog psihologa i nekih nastavnika da se prijavim za centar za talente beograd 1 pa me interesuje da li neko moze da mi da vise informacije o tome. Receno mi je da cu tamo raditi neku vrstu testa inteligencije, pa me interesuje da li bi neko od postojecih clanova mogao da mi da neke informacije o tome kakav je test (tezina, primer pitanja kakav se daje itd.) da ne idem na slepo :D. Testiranje je 6. Oktobra, ali sam veoma nervozan iz nekog razloga. Radio sam pre testove inteligencije u uvek sam kao rezultat testa imao 135-140 poena po Mensinim standardima, al mi se cini da ce ovo biti u neku ruku komplikovanije.

Hvala unapred i,
Pozdrav :)

I, jesi li polozio test? Ja se secam da nije bio preterano tezak. Test se sastojao iz tri dela. Prvi deo je bio da podvuces rec koja ne pripada nizu (koja nije sinonim). U drugom delu imas nizove brojeva i treba da shvatis kojim nacinom se oni nizu jedan za drugim i da zaokruzis jedan od ponudjenih odgovora.
I u trecem delu imas neke slike sa geometrijskim figurama, ali jedan deo nedostaje, te ti treba za zaokruzis jedan od ponudjenih odgovora.
Veoma je korisno biti clan Regionalnog Centra za Talente, pomaze ti u skolovanju priznat je u svetu, a i prosle godine ja napravio bazu podataka svih clanova da bi im pomogao da dobiju stipendije za razlicite fakultete i strane univerzitete. Takodje je organizovao takmicenje iz engleskog jezika ove godine na kom sam osvojila 3. mesto na opstinskom takmicenju i bice ga i ove skolske godine. :D
Iz kog predmeta pises naucni rad?

klinac polazi u 5. razred, matematika mu super ide, predlazu mu da se upise u centar za talente...vidim da Arhimedes ima svoju skolu, i to dva nivoa, osnovni i napredni...
da li neko uporedjivao ili ima informacije i utiske o obe skole?
sta je bolje, gde se vise radi?
Arhimedes je skuplji, ali cena nije prioritet....
unapred hvala!

Zelela bih da pisem rad iz medicine. Dosta toga dolazi u obzir, a najvise me zanimaju srce I krv. Zna li neko gde mogu da nadjem mentora, tj. gde bi me "primili"? Da li da pocnem od laboratorija, nekih instituta, bolnica?

Back