Cenite li druge ljude?

:D Obicno su to ljudi koje poznajem, ne obracam se tako ljudima koje ne znam ,zenama ponekad ali i da se neko nepoznat meni tako obrati nasmijao bi se. Ponekad podsmejavanje nekog i pogodi i kad neocekujes ali nije to namjerno podsmejavanje da nekog povrijedis nego i da vidis koliko je osoba pametna,sigurna u sebe tj kakva je, zene se obicno naljute i ne nauce nista tj sledeci put istu gresku prave.
Ipak mislim da je to neprimereno čak i kad je u svrsi nekakvog humora. Ako pajtosi imaju interne "komplimente", to je OK, ali testirati nekog praktično uvredom je... neuljudno, tim više ako se muškarac tako obraća ženi.

Lično dobro procenjujem gde je to stvar čak inteligentnog nestašluka, a gde neukus i manjak vaspitanja i osećaja za druge. Ipak, ne mogu da se pridružim i poistovetim pa sam često u tim zavitlavanjima crna ovca.

Ipak mislim da je to neprimereno čak i kad je u svrsi nekakvog humora. Ako pajtosi imaju interne "komplimente", to je OK, ali testirati nekog praktično uvredom je... neuljudno, tim više ako se muškarac tako obraća ženi.

Lično dobro procenjujem gde je to stvar čak inteligentnog nestašluka, a gde neukus i manjak vaspitanja i osećaja za druge. Ipak, ne mogu da se pridružim i poistoveti pa sam često u tim zavitlavanjima crna ovca.
To i jeste nestasluk nista drugo ali nije kod svakog ta granica ista,ako se na takve stvari zacrvenis ili skoro suze krenu , nesto sa tobom nije u redu i radi na tome.

To i jeste nestasluk nista drugo ali nije kod svakog ta granica ista,ako se na takve stvari zacrvenis ili skoro suze krenu , nesto sa tobom nije u redu i radi na tome.
Sa mnom je sve u redu. To što ne želim nikom da se obraćam kroz pežorative ne znači da ne razumem da je to nečiji smisao za humor... Mada se sigurno neću grohotom smejati.

Ponekad podsmejavanje nekog i pogodi i kad neocekujes ali nije to namjerno podsmejavanje da nekog povrijedis nego i da vidis koliko je osoba pametna,sigurna u sebe tj kakva je, zene se obicno naljute i ne nauce nista tj sledeci put istu gresku prave.Zene su nam omiljena grupa.
Svako podsmevanje je namerno, ciljano da povredi i ismeje.
Zato se i zove tako. Nepoštovanje druge osobe.

Svako podsmevanje je namerno, ciljano da povredi i ismeje.
Zato se i zove tako. Nepoštovanje druge osobe.
Naravno da nije , ako meni moj drug naziva placko ili debeljuca to nema nikakve veze sa nepostovanjem. To je upravo dokaz naseg prijateljstva ili ako ja svoju prijateljicu podsmejavam ama bas nikave veze sa nepostovanjem ,veoma pogresno razmisljanje.Nikad mi nije palo na pamet tako nesto.

Volim da me ljudi podsmejavaju u smislu da mi neko kaze da sam debeo, celo ,ostario , sisonja ,da sam smotan , curica, placko itd
S jedne strane to je ok, ali sad seti se nekih ljudi prema kojima si osecao strahopostovanje- da li bi ih nazvao takvim imenima?
Treba biti oprezan s takvim stvarima, jer od osobe s dobrim smislom za humor do dvorske lude je mali korak,
tj dobro je saliti se, ali iz mog iskustva, a istrazivanja potvrdjuju da ljudi s vrmenom "saljivdzije" pocnu da manje cene i manje ih uzimaju u obzir...

S jedne strane to je ok, ali sad seti se nekih ljudi prema kojima si osecao strahopostovanje- da li bi ih nazvao takvim imenima?
Treba biti oprezan s takvim stvarima, jer od osobe s dobrim smislom za humor do dvorske lude je mali korak,
tj dobro je saliti se, ali iz mog iskustva, a istrazivanja potvrdjuju da ljudi s vrmenom "saljivdzije" pocnu da manje cene i manje ih uzimaju u obzir...
To je tacno , to me dosta kostalo u poslu ali da li je ispravno da se ja mijenjam jer neko drugi nesto ne razumije ili nije u stanju da razumije.

Zavisi od drustva u kojem se krece.
Malo preterujes s tom nesigurnoscu, nisam brojao koliko si je puta spomenuo, ali poprilicno cesto,
sto verovatno nije bez znacaja.
U svakom slucaju, bolje je ne preterivatisa svakavim nazivima, iako se radi o sali.
Ne pretjerujem 90 ,% problema ,kocnica u zivotu dolazi iz nesigurnosti 10% jer su ljudi manje inteligenti ,treca stvar je autizam i jedan mali procennat druge stvari.

To je tacno , to me dosta kostalo u poslu ali da li je ispravno da se ja mijenjam jer neko drugi nesto ne razumije ili nije u stanju da razumije.
Pa promenio si se vec vise puta, nisi uvek bio "saljivdzija".
Identitet nije fiksna stvar, menja se tokom godina.
Ne pretjerujem 90 ,% problema ,kocnica u zivotu dolazi iz nesigurnosti 10% jer su ljudi manje inteligenti ,treca stvar je autizam i jedan mali procennat druge stvari.
A kako bi definisao nesigurnost?
Da li je uopste moguce biti siguran, i da li bi to bilo korisno?
Mislim da ne, ljudi koji su jako sigurni u sebe su obicno budale (iz mog iskustva), bojim se takvih ljudi, vise volim one koji vole da cuju drugo misljenje pre nego sto donesu odluku, ili one koji sve dobro provere.
Bi , to i radim obavezno , rijetko ko se moze naljutiti na mene.
Znam, nije u otme stvar, samo ti kazem da to moze raditi protiv tebe na duge staze...

kako bi definisao nesigurnost?
Da li je uopste moguce biti siguran, i da li bi to bilo korisno?
Mislim da ne, ljudi koji su jako sigurni u sebe su obicno budale (iz mog iskustva), bojim se takvih ljudi, vise volim one koji vole da cuju drugo misljenje pre nego sto donesu odluku, ili one koji sve dobro provere.
To o cime pises je isto nesigurnost, to su ljudi koji zele da se pokazu u drustvu kao sigurni a u sustini su jako nesigurni.
Cuti misljenje drugih nema veze sa tim.

Ja znam da me moji prijatelji postuju i nikad me ne bi namjerno povjedili ,to i oni znaju o meni nema nikave potrebe da se suzdrzavamo u zajebanciji , ljudi koji sumnjaju u namjere prijatelja zbog nesigurnosti imaju kocnice.
Ok, ja sam nesigurni čudak sa kočnicama.

Ps - Inače, ljudima ne bi škodilo malo više kočnica u životu. Bilo bi manje nesporazuma i neprijatnih situacija.

Ja znam da me moji prijatelji postuju i nikad me ne bi namjerno povjedili ,to i oni znaju o meni nema nikave potrebe da se suzdrzavamo u zajebanciji , ljudi koji sumnjaju u namjere prijatelja zbog nesigurnosti imaju kocnice.
Ne mislim da si u krivu, ali ne mislim ni da si u potpunosti u pravu, tj dobro je saliti se i iz sale nazvati i biti nazvan raznim imenima, i sam to radim- no mislim da je dobro i cesto se obracati ljudima s postovanjem; inace se covek s vremenom pretvori u "dvorsku ludu".
Cuti misljenje drugih nema veze sa tim.
Naravno da ima, takodje da ponovim nemoguce je biti sasvim siguran i u sebe i u ista drugo.
Citav taj tvoj pojam "nesigurnosti" je previse nedefinisan i po meni, osoba koja NEmora da se sali ili da se ponasa po bilo kakvom obrascu jeste verovatno sigurnija od one koja se ponasa po unapred utvrdjenom obrascu.
U svakoom slucaju, ljudima koje cenite, treba uglavnom tretirati s postovanjem i na taj nacin konkretno pokazati da ih cenite, s vremena na vreme treba se nasaliti na njihov nacin, ali ne treba preterivati.

Ok, ja sam nesigurni čudak sa kočnicama.

Ps - Inače, ljudima ne bi škodilo malo više kočnica u životu. Bilo bi manje nesporazuma i neprijatnih situacija.
Bilo bi manje nesporazuma ako bi ljudi zeljeli kriticki da pogledaju na sebe ,da iskreno zele sebe da upoznaju i da rade na tome da se rijese svojih nesigurosti ,nisi ti nikakav cudak ,svaka normalna osoba ima nesigurnosti sa kocnicama samo je razlika da li mozes prepoznati ili ne.

Ljudi te danas cene po poslu koji radis i koliko od njega zaradjujes uz to koliko ti je taj isti posao stabilan.Po statusu na osnovu tog posla u drustvu.Ako ne ispunjavas te neke kriterijume komunikacija vrlo brzo pocinje da bledi ako osoba vidi da zaradjuje i ima veci status itd od tebe.Pocne da ti deli ne trazene savete i toxicni izokola spusta tvoju vrednost.

Posebno je izrazeno kod devojaka i zena, ali tu bas.Ma koliko im bio interesantan kao osoba i po liku kad cuju da kuburis sa poslovima i nemas stabilan posao vec godinama npr od korone do danas i radis sve nesto sezonski i menjas neke krs poslove jer jednostavno ne mozes da nadjes nesto gde ces da se skrasis i uklopis.
Manje vredis tj gotovo nista...Nisi vredan drustva, price i ljubaznosti.

Ne znam mozda gresim ili jednostavno nekako imam tu srecu da se takvi ljudi nadju oko mene i nekako su uvek tu da me osudjuju, vrednuju, odjednom ignorisu...

Jbg poceo sam da izbegavam ljude i udaljio se od ljudi da bih to izbegao dok ne zadovoljim te drustvene statuse i resim taj problem ako ga uopste budem resio.

Moj zivotni moto nije da budem milioner i lovan vec da imam slobodu i miran zivot bez stresa i uzivam u mojim hobijima i zo podelim s nekim.Dakle jednostavan zivot bez nekih posebnih ambicija, njih dobijem kad vidim da ima prostora, mogucnosti i sansi dakle nisu odsutne.

Ne druzim se tj izbegavam one koje svojom vecom zaradim nabijaju ljudima to na nos i tako misle da su bolji i osudjuju one sa manjom zaradom pa i tako sto za svaki problem izjavu da onaj ko ima manje para kad kaze da ima manju platu i da mu nece biti lako ko onom sa visom sebe stave u ulogu zrtve jer su kao bolji i vise vrede cineci podsvesno sebe vaznijim, uvecavajuci svoju vrednost ne videci realnu sliku stvarnosti situacije i njihov manjak empatije.

Isto tako izbegavam i one kompleksase koji zavide svima pa najvise u kolicini zarade i gledaju da podsvesno isto sebe uzdignu tako sto ce da izokola vredjaju i sabotiraju one sto su zaradili vise, tj sto su vise placeni.

Dakle dve strane lose medalje koje ne vide realnu sliku.Oba slucaja su toksicna i ima ih previse i nemaju kulturu ponasanja ni osecaj za iskreno normalno druzenje.Ako se druzis s nekim i vrednujes nekog na osnovu visine zarade znaci da u drustvu i druzenju trazis samo interes a ne i stvarno drustvo, tu ti karakter osobe nije toliko bitan vec punjenje ega i lecenje kompleksa vise vrednosti takvo drustvo je toksicno a sad ih je previse bas.

S ljudima se druzis jer ti jednostavno prijaju njihovi karakteri i osobine bezuslovno i to je jedino zdravo prijateljstvo koje se danas gubi.Mozes da imas milione ali ako si toksicna osoba i imas los karakter za mene ces biti nebitni olos.Isto tako ako si neki skoro prosjak a imas super karakter i isobine meni godis moj si prijatelj bez obzira na sve i takodje ako si neki mrgud koji bi me psovao i kleo sto sam sebi kupio npr pljeskavicu dok jedes neku hladnu kiflu isto tako nikad ne bi bio moj prijatelj jer taj tip osobe su tip osobina lopova i kriminalaca koji kad se obogate postaju nezasita elita iskrivenih vrednosti.

Ja ne cenim coveka po zanimanju i po popularnosti, statusu i visini zarade.Nikada i nisam.Coveka cenim iskljucivo po ponasanj prema meni i drugima, da li ima u njemu nesto dublje i zanimljivije u karakteru osim ovog gore navedenog.Danas 90% ljudi cene po onim gore navedenim tj prema zaradi i statusu u drustvu, uspesnosti.Nedavno sam odbacio previse ljude iz zivota zbog nekih toksicnih karakteristika tj one koje cene ljude po visine zarade i gore sto sam sve naveo!Ne znam zasto su se namnozili pa cak i postali takvi danas, previse ih je!

Takodje me ne interesuje neciji uspeh, uspesi i slicno.Meni je bitno kako se covek ponasa prema meni i drugima opet da kazem, kako se predstavlja u drustvu. To sto je neko uspesan to je licna i samo njegova stvar i korist.Ti si ono ustvari sta pruzas i budis u drugima.

Veci broj njih koji kad dostignu uspeh i krene ih napumpaju ego do nebesa da izgube svu epatiju i kompas kako da se ponasaju normalno bez da nekog indirektno ili direktno omalavazaju i sude, povredjuju vredjaju.Dzaba si dobar u necemu ako si ko covek gomno i licemer.

Posebno je izrazeno kod devojaka i zena, ali tu bas.Ma koliko im bio interesantan kao osoba i po liku kad cuju da kuburis sa poslovima i nemas stabilan posao vec godinama npr od korone do danas i radis sve nesto sezonski i menjas neke krs poslove jer jednostavno ne mozes da nadjes nesto gde ces da se skrasis i uklopis.
Manje vredis tj gotovo nista...Nisi vredan drustva, price i ljubaznosti.
To je logicno, hoce da se udaju, gledaju kakve su perspektive za suzivot, nisi u srednjoj skoli... bilo bi sumnjivo da je i ako je suprotno.

Poslednja izmena od moderatora:

Back