Ljudi te danas cene po poslu koji radis i koliko od njega zaradjujes uz to koliko ti je taj isti posao stabilan.Po statusu na osnovu tog posla u drustvu.Ako ne ispunjavas te neke kriterijume komunikacija vrlo brzo pocinje da bledi ako osoba vidi da zaradjuje i ima veci status itd od tebe.Pocne da ti deli ne trazene savete i toxicni izokola spusta tvoju vrednost.
Posebno je izrazeno kod devojaka i zena, ali tu bas.Ma koliko im bio interesantan kao osoba i po liku kad cuju da kuburis sa poslovima i nemas stabilan posao vec godinama npr od korone do danas i radis sve nesto sezonski i menjas neke krs poslove jer jednostavno ne mozes da nadjes nesto gde ces da se skrasis i uklopis.
Manje vredis tj gotovo nista...Nisi vredan drustva, price i ljubaznosti.
Ne znam mozda gresim ili jednostavno nekako imam tu srecu da se takvi ljudi nadju oko mene i nekako su uvek tu da me osudjuju, vrednuju, odjednom ignorisu...
Jbg poceo sam da izbegavam ljude i udaljio se od ljudi da bih to izbegao dok ne zadovoljim te drustvene statuse i resim taj problem ako ga uopste budem resio.
Moj zivotni moto nije da budem milioner i lovan vec da imam slobodu i miran zivot bez stresa i uzivam u mojim hobijima i zo podelim s nekim.Dakle jednostavan zivot bez nekih posebnih ambicija, njih dobijem kad vidim da ima prostora, mogucnosti i sansi dakle nisu odsutne.
Ne druzim se tj izbegavam one koje svojom vecom zaradim nabijaju ljudima to na nos i tako misle da su bolji i osudjuju one sa manjom zaradom pa i tako sto za svaki problem izjavu da onaj ko ima manje para kad kaze da ima manju platu i da mu nece biti lako ko onom sa visom sebe stave u ulogu zrtve jer su kao bolji i vise vrede cineci podsvesno sebe vaznijim, uvecavajuci svoju vrednost ne videci realnu sliku stvarnosti situacije i njihov manjak empatije.
Isto tako izbegavam i one kompleksase koji zavide svima pa najvise u kolicini zarade i gledaju da podsvesno isto sebe uzdignu tako sto ce da izokola vredjaju i sabotiraju one sto su zaradili vise, tj sto su vise placeni.
Dakle dve strane lose medalje koje ne vide realnu sliku.Oba slucaja su toksicna i ima ih previse i nemaju kulturu ponasanja ni osecaj za iskreno normalno druzenje.Ako se druzis s nekim i vrednujes nekog na osnovu visine zarade znaci da u drustvu i druzenju trazis samo interes a ne i stvarno drustvo, tu ti karakter osobe nije toliko bitan vec punjenje ega i lecenje kompleksa vise vrednosti takvo drustvo je toksicno a sad ih je previse bas.
S ljudima se druzis jer ti jednostavno prijaju njihovi karakteri i osobine bezuslovno i to je jedino zdravo prijateljstvo koje se danas gubi.Mozes da imas milione ali ako si toksicna osoba i imas los karakter za mene ces biti nebitni olos.Isto tako ako si neki skoro prosjak a imas super karakter i isobine meni godis moj si prijatelj bez obzira na sve i takodje ako si neki mrgud koji bi me psovao i kleo sto sam sebi kupio npr pljeskavicu dok jedes neku hladnu kiflu isto tako nikad ne bi bio moj prijatelj jer taj tip osobe su tip osobina lopova i kriminalaca koji kad se obogate postaju nezasita elita iskrivenih vrednosti.
Ja ne cenim coveka po zanimanju i po popularnosti, statusu i visini zarade.Nikada i nisam.Coveka cenim iskljucivo po ponasanj prema meni i drugima, da li ima u njemu nesto dublje i zanimljivije u karakteru osim ovog gore navedenog.Danas 90% ljudi cene po onim gore navedenim tj prema zaradi i statusu u drustvu, uspesnosti.Nedavno sam odbacio previse ljude iz zivota zbog nekih toksicnih karakteristika tj one koje cene ljude po visine zarade i gore sto sam sve naveo!Ne znam zasto su se namnozili pa cak i postali takvi danas, previse ih je!
Takodje me ne interesuje neciji uspeh, uspesi i slicno.Meni je bitno kako se covek ponasa prema meni i drugima opet da kazem, kako se predstavlja u drustvu. To sto je neko uspesan to je licna i samo njegova stvar i korist.Ti si ono ustvari sta pruzas i budis u drugima.
Veci broj njih koji kad dostignu uspeh i krene ih napumpaju ego do nebesa da izgube svu epatiju i kompas kako da se ponasaju normalno bez da nekog indirektno ili direktno omalavazaju i sude, povredjuju vredjaju.Dzaba si dobar u necemu ako si ko covek gomno i licemer.