Cenite li druge ljude?

Schrodinger

Veoma poznat
Poruka
10.004
Da li na njih i njihove osobine gledate više onako sa podsmehom, ili uočavate i mnogo toga pozitivnog? Koji % ljudi iz bližeg i daljeg okruženja cenite, a koji ne? :cool:

Ja iskreno gledam pretežno sa podsmehom, ali shvatam da je svako u svom elementu i da je to tako prirodno i normalno, mada ne i idealno. Nisam kritički nastrojen.

Da li na njih i njihove osobine gledate više onako sa podsmehom, ili uočavate i mnogo toga pozitivnog? Koji % ljudi iz bližeg i daljeg okruženja cenite, a koji ne? :cool:
Ja sviju cijenim.
Fokusirana sam na dobre stvari u ljudima.
I mane koje vidim, pokušavam ljudima da pomognem sa njima onako suptilno i indirektno. I vidim da moj pristup funkcioniše.
Ja ne bih mogla da ne pomognem, ako mogu.

Ja iskreno gledam pretežno sa podsmehom, ali shvatam da je svako u svom elementu i da je to tako prirodno i normalno, mada ne i idealno. Nisam kritički nastrojen.
Ko sam ja da se umišljam da više vrijedim i da mogu nekome da se podsmijavam?
Pa kada bi mi se neko odnosio sa podsmijehom, iznapušavala bih takve arogantne ljude. Iznabadala riječima gore no oni mene.
Ali ljudi to uglavnom rade iza leđa, i to je nešto što ne radim, pa ni to očekujem da mi radi iko.

Cenim maksimalno nove znance u startu. Shvatanja sam da i miš može da se nađe lavu, i da smo svi ponegde miševi, a ponegde lavovi. Kako vreme prolazi, moje mišljenje može da se drastično promeni, ali sve dok osoba makar nešto dobro radi, imaće garantovano moj respekt za to.

Cenim određene osobine kod ljudi, ko ih ima u većoj meri njih cenim generalno, ko ih nema ne cenim. Te osobine su, između ostalih, pravdoljubivost, iskrenost, poštovanje i poštenje, logičko razmišljanje, mudrost, strpljivost, umeće da se kvalitetno razgovara, da ne reaguju burno i emotivno kad ne treba, da ne podmeću drugima da su rekli ili uradili nešto što nisu to je opet pravdoljubivost, smirenost.

Ne vidim potrebu da se podsmevam, više je za žaljenje kada neko ima osobine koje ne cenim. z;)

Cenim određene osobine kod ljudi, ko ih ima u većoj meri njih cenim generalno, ko ih nema ne cenim. Te osobine su, između ostalih, pravdoljubivost, iskrenost, poštovanje i poštenje, logičko razmišljanje, mudrost, strpljivost, umeće da se kvalitetno razgovara, da ne reaguju burno i emotivno kad ne treba, da ne podmeću drugima da su rekli ili uradili nešto što nisu to je opet pravdoljubivost, smirenost.

Ne vidim potrebu da se podsmevam, više je za žaljenje kada neko ima osobine koje ne cenim. z;)
Zavisi zasto nekog podsmejavas, ja se cesto podsmejevam ljudima da im ispitam asertivnost, neke sitne stvari ,ne invalidima ,bolesnim ljudima,siromasnim itd i fantasticno mi je kad mi neko vrati duplo u sekundi sa odgovorom da ne znam sta da mu odgovorim na to.To puno govori sa kakvom osobom imas posla.

Poslednja izmena:
😮Ne BiH mogla da spavam da se tako bilo kome obratim.
:D Obicno su to ljudi koje poznajem, ne obracam se tako ljudima koje ne znam ,zenama ponekad ali i da se neko nepoznat meni tako obrati nasmijao bi se. Ponekad podsmejavanje nekog i pogodi i kad neocekujes ali nije to namjerno podsmejavanje da nekog povrijedis nego i da vidis koliko je osoba pametna,sigurna u sebe tj kakva je, zene se obicno naljute i ne nauce nista tj sledeci put istu gresku prave.Zene su nam omiljena grupa.

Људе ценим према делима.
Слаткоречиви ме не занимају, а они што вређају и лају још мање.
Лако је помагати кад није потребно.
Нађи ми се у невољи, и имаш моје поштовање увек...
Такође, ценим искреност.
Реци ми шта имаш у лице, и нема проблема никада, био ја сагласан с тим или не.
Ко прича иза леђа, не заслужује ни да се окренем за њим на улици, а не да га ценим.

Back