Cene za isti proizvod u Crnoj Gori, Francuskoj, Španiji i Srbiji

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.825
Godinama plaćamo isti proizvod skuplje nego u inostranstvu!

Evo nekih od razloga zašto su građani Srbije odlučili da bojkotuju surepmarkete

Ovde možemo da uporedimo cene za prašak Ariel, Persil, Veliku "Milku", maslinovo ulje,
Barillu, Nutellu i maslac...

Screenshot_101.png

Screenshot_102.png

Screenshot_103.png

Screenshot_104.png

Screenshot_105.png

Screenshot_106.png

Neki supermarketi su odmah smanjili cene za 50% ali samo nekih proizvoda...

Treba ih bojkotovati dok ne smanje i cene najvažnijih prehrambenih proizvoda kao što su meso, suhomesnato, sirevi, kačkavalji...

Ne živimo od aleve paprike i nutele...

:vzagrljaj:

Godinama plaćamo isti proizvod skuplje nego u inostranstvu!

Evo nekih od razloga zašto su građani Srbije odlučili da bojkotuju surepmarkete

Ovde možemo da uporedimo cene za prašak Ariel, Persil, Veliku "Milku", maslinovo ulje,
Barillu, Nutellu i maslac...

Pogledajte prilog 1680779

Pogledajte prilog 1680780

Pogledajte prilog 1680781

Pogledajte prilog 1680782

Pogledajte prilog 1680783

Pogledajte prilog 1680784

Neki supermarketi su odmah smanjili cene za 50% ali samo nekih proizvoda...

Treba ih bojkotovati dok ne smanje i cene najvažnijih prehrambenih proizvoda kao što su meso, suhomesnato, sirevi, kačkavalji...

Ne živimo od aleve paprike i nutele...

:vzagrljaj:
Srbija nabija komplekse! Srbija ne sme da stane!

Pa ne mozete da uporedjujete ovako kako ste poceli...

Nece cena C vitamina biti ista u seoskoj prodavnici i u bilo kom gradskom marketu..
Razlog, ne samo sto je problem u ulaganju u sumece sa C vitaminom koje ce da stoje u selu 6 meseci netrazene, ali ce itekako biti nekad zatrazene....
Nego i sto seoska prodavnica mora napraviti kompromis izmedju spekulanta i trgovca....u idealnom bi izabrala trgovca, to je moglo u socijalizmu , ali ne u kapitalizmu ..znaci bas zato ce cena od 178 din narasti na 380 za tubu sumecih C vitamina u seoskoj prodavnici...

Slicno je i ovo oko drugih cena...
Jeste postoji faktor klepanja po usima, ali to je samo jedan od faktora, drugi faktor je sto se kao upravnici prodavnica javljaju polukrimosi i krimosi koji blage veze nemaju sa menadzmentom i organizacijom posla, i posto ih ima najvise , oni diktiraju uslove trzista, pazite uslove trzista,a onaj ko je maher ce samo malo spustiti ispod toga i praviti dobar biznis na osnovu toga sto svi okolo imaju posla sa krimosima i seljacinama..

Vi sad trazite da se sve te seljacine promene, a nisu za dz dosli do te pozicije...
Pa celo drustvo je seljacko ....
Inace se moze naci razlika od 10 dinara na kilo secera izmedju CG i SRB , to su moguce situacije, a ovo ostalo je stvar trzista i uslova na trzistu...

Svako ko je inzenjer zna kako je prolazio kad je nudio usluge sa tehnickim znanjem i sa komparativnim pristupom , ocekujuci pismenog klijenta....ili je bilo prerano ili prekasno za to trziste...
Ustvari je pogresna premisa, ne prodaje se obrazovanoj klijenteli u Srbiji , nego snobovima i blentama kojima moras drzati paznju i navlaciti ih kao mlade majmune....na ponos i na prestiz...

I sada, dan danas , bar 100 000 Srba u Srbiji zivi na racun prodaje preko facebook stranica i kako se to zove kad samo redjas slikice na sajtu , a kad ti neko nesto kupi za 3000 a tebe kosta 780 dinara , odes , pazi odes kod tog zanatlije, prodavca uzmes robu i samo odes u postu i posaljes paket i naplatis 3000 dinara za koznu torbicu...

Zaboravio sam kako se zove taj model prodaje...
Reklamiraju ga zestoko na mrezi..

Od 100 klijenata kojima prodajes recimo mobilne upravljacke centrale, sad se drugacije zovu , imas 1 koji je stvarno klijent, imas 7 koji su nesto sto je polupismeno za tu stvar, nemaju pristup biznisa, nego seljackog nakupca na pijaci , takve fore ti i poturaju , i na takve se pale....i ostalo je ciganija...

Poslednja izmena:
Није баш прецизно поређење у уводном посту, тај ко је правио није баш много размишљао или је намерно хтео да буде неодређен.

Имало би смисла да се пореди конкретан исти производ и цене у више радњи, јер не кошта ништа исто у свакој радњи ни код нас ниј у иностранству. На пример Ариел, колор, прашак за веш, паковање од 6кг. Цена код нас:

1738664352544.png

Цене у Немачкој:

1738664392075.png

По овоме видимо да нас рецимо Рода и Макси иебу директно у главу.

I opet je guzva zestoka...zestoka....
Npr ja idem po svim tim marketima, samo imam svoju logistiku sta gde kupujem...
I na logistiku utice i guzva, i daljina od mog stana...npr 129 dinara pepsi na 10m od stana nije isto kao 120 din pepsi na 1km od stana...

Dok je bila veca ponuda u lokalnom maxi , ja sam uvek radije isao u maxi zbog povrca nego da se nadam da mi na 10m od mene bude voce i povrce, a problem sa 10m od mene je sto stvarno imaju nekad jeftine cene, ubijaju , ali uvek ima neka caka , skoro uvek, znaci , ili mora na dzak, ili jedna smena radi ovako druga onako , kako im gazda kaze, zaebavaju i onda tako gube...ali taktiziraju sa seljacima iz okruzenja...
Mora tako , razumem ja..ali onda mene nemaju...
Ali ono sto sam ja uspeo , a to uspem uvek....je da uvedem da uvek ima hleba....to uvek uspem ma gde stanovao da ubedm jednu radnju da bude moj snabdevac hleba i da kupuju u 17h jednu gajbu hleba ili 2 ili 3....to uvek uspem....radi sebe...

Није баш прецизно поређење у уводном посту, тај ко је правио није баш много размишљао или је намерно хтео да буде неодређен.

Имало би смисла да се пореди конкретан исти производ и цене у више радњи, јер не кошта ништа исто у свакој радњи ни код нас ниј у иностранству. На пример Ариел, колор, прашак за веш, паковање од 6кг. Цена код нас:

Pogledajte prilog 1680805

Цене у Немачкој:

Pogledajte prilog 1680806

По овоме видимо да нас рецимо Рода и Макси иебу директно у главу.

Маркети су на акцијама почели да продају рецимо двадесет комада ... 100 кила .. а онда нема.

Убацили су клаузулу 'до истека залиха' .. буде 'акција два дана ' .. и баннннг .. палетама износе

Рецимо у УНВЕР ЕКСПОРТУ никад неће наћи било шта што је на акцији...

МАКСИ буквално прави лоодим све .. има 'наакцији ' 999 999 производа .....

I opet je guzva zestoka...zestoka....
Npr ja idem po svim tim marketima, samo imam svoju logistiku sta gde kupujem...
I na logistiku utice i guzva, i daljina od mog stana...npr 129 dinara pepsi na 10m od stana nije isto kao 120 din pepsi na 1km od stana...

Dok je bila veca ponuda u lokalnom maxi , ja sam uvek radije isao u maxi zbog povrca nego da se nadam da mi na 10m od mene bude voce i povrce, a problem sa 10m od mene je sto stvarno imaju nekad jeftine cene, ubijaju , ali uvek ima neka caka , skoro uvek, znaci , ili mora na dzak, ili jedna smena radi ovako druga onako , kako im gazda kaze, zaebavaju i onda tako gube...ali taktiziraju sa seljacima iz okruzenja...
Mora tako , razumem ja..ali onda mene nemaju...
Ali ono sto sam ja uspeo , a to uspem uvek....je da uvedem da uvek ima hleba....to uvek uspem ma gde stanovao da ubedm jednu radnju da bude moj snabdevac hleba i da kupuju u 17h jednu gajbu hleba ili 2 ili 3....to uvek uspem....radi sebe...

Подпуно с у праву... Флашица воде 0.33 код Moulin Rouge 3 евра ...код Sacré-Cœur 4 евра .. а код Абдуле негде у средини 1 евро

Svaki objekat ima svoju foru i fazon , koji zavisi od klijentele...
To je posebna prica...
Tu je losa stvar ono sto se desava u lidlu npr, pa na ustanickoj ostanu ponude za muske gace 3 komada 900 dinara a oni ostave cenu 899 din, a na kasi ispadne 1000 dinara...to je losa stvar...
A na drugim mestima u ludlu se pojave gace 2 komada 800 dinara i u to isto vreme 2km dalje imamo taj proizvod, sto je mozda razlog za ovo zaebavanje musterija sa promenjenom cenom u odnosu na vreme trajanja akcije....tj 2 dana posle isteka akcije...a to rade cesto , posle akcijhe ostatak dignu cenu , dok vide da ne ide i onda ponovo spuste na cenu koja je bila dok je bila akcija i na kraju se to vuce kao ciganija ponuda....dok ne sklone..

Npr zna se gde se kupuju jeftiniji proizvodi , a nekvalitetni , kaludjerica...
prigradska naselja...dok u centru zvezdare ide sasvim druga roba...to ja koristim cesto kad hocu nesto da kupim, pa kupujem u ideji u oazi , dok ideja kod ustanicke ima sasvim druge nestasice...

Isto vazi i za univerexport, jedno je u gospodara vucica, drugo na dedinju trece u ustanickoj...

Код нас је скупље, а квалитет тог Аријела, нутеле, маслиновог уља је лошији него у нпр. наведеној Француској
Pa nudili su kvalitetnije pa se nije primilo...
Znam feri....i neki poljski....jeftin....ali brate dobar ubi boze...a feri 3x...koncentrat, ili ko je bio na tajlandu osim sto im je meka voda imaju pravilo da prodaju koncentrovane praskove....skupi sto je iznenadjenje za turistu , i gledas sto im je sve jeftino samo prasak tako skup , dok ne probas da operes nesto , sine prasak razbija...ali nije za srpske svinje....tj musterije..ne znam vise kako da naslovim takav mentalitet....moras da znas svoj shit tako kazu u filmovima ameri...tj moras da znas onaj kvalitet koji hoces zasto bas hoces taj a ne bolji .....a kod nas bi i da se ebu a da ne udje...

Pijace pune baba koje po pola sata pipaju voce i povrce i na kraju odaberu uzasno lose...
Ja gledam , gleda prodavac, on cuti , ja cutim...baba prica kako zna da bira i daje savete meni kao ja sam mlad...
Kod mene biranje traje 2 min, kod nje pola sata i ne zna da probere..
Ja izaberem svoje i pitam usput prodavca jel ima tu i tu vrstu , on kaze imam ali mora da se dogovorimo kad hoces da ti donesem, to ne donosim na pijacu , nema ko da ceni , ja ga usput pitam a hoces za istu cenu kao ovo , on kaze hocu , nego nece da se proda ovim drugima , ne znaju da biraju...

Negativna selekcija je dovela do negativne hijararhije, izvrnute hijararhije znanja, tako da ne cudi sto vecina matoraca koji su rodjeni na selu u BG loze sirova drva...ajd ove iz pozarevca i smedereva da kao opravdam, to su gradovi iz kojih su dosli pa ne znaju o sirovim drvima..ali brzo nauce kad im kazem...

Back