Цене у српским продавницама скупље у просеку 50% у односу на Москву

E nemoj da me krivo shvatis ali iskreno stvarno me vec smara ovakva rasprava (ono neka se snalazi i zivi ko kako ume i hoce).
Јер немаш шта да кажеш у своју одбрану, пошто сам знаш да тако не живиш.
1695434661376.png

Јер немаш шта да кажеш у своју одбрану, пошто сам знаш да тако не живиш.
Pogledajte prilog 1415142

Pa nemam sta da kazem u svoju "odbranu" jer nemam niti od cega niti od koga da se "branim".
Inace reci cu ti da nije sve stvar u visini prihoda i parama vec ima nesto i u karakteru, stavu, kulturi zivljenja, navikama.......recimo ja sam nezaposlen , ono radim tu i tamo nesto honorarno ali sve u svemu prihodi su mi vrlo skromni a ne bas ni tako redovni (eto olaksavajuca okolnost mi je sto zivim sa mojima), ono nisam bas u nekoj zavidnoj materijalnoj situaciji i sad kad to kazem ti bi verovatno pomislio kao jooj jadan ja, ono mora da sam sav ubijen u pojam, da ne znam gladujem, idem odrpan okolo i sta ja znam, ali ja iako nemam nesto para ja ono svaki dan super i kvalitetno klopam, ono, uvek izgledam sveze, negovano, vedro, nasmejano, fit, stalno igram basket, vezbam, ne znam na meni uvek neke dobre patike, dukserice, neka kul, zivopisna odeca, ono prosjaci me uvek opsedaju na ulici delujem im kao da imam pare a ja im nekad dam bukvalno zadnjih 50 ili 100 dinara iz svog dzepa (iako sam materijalno u principu tu negde blizu njih), znaci nosim se i izgledam kao rock ili NBA zvezda iako u principu nema pas zasta da me ujede .........ali to je ono stvar karaktera, stava, odnosa prema sebi, kulture zivljenja i to je bitnije nego sam novac ili visina prihoda (a to primetio sam da neki be razumeju a neki ne mogu da mi oproste), a znam ljude koji imaju mnogo vise od mene i u daleko su boljoj situaciji a opet zive losije ili su "klosari" , ono prosto nije sve u parama i visini prihoda.

Mislim ko ovde ima platu preko 500 evra taj moze da kaze da mu je sekira bas ozbiljno upala u med, ono upala sa sve drskom.
Javni sektor ima daleko vise od toga. Budzet i privatnici blizu minimalca. Ne racunam mali broj koji bolje od toga zaradjuje, IT, taksisti, advokati...

https://transaks.rs/kolika-je-cena-zivota-u-beogradu/
Ево детаљније.
Не треба веровати рендом енглеским сајтовима јер ти сајтови исто кажу да је просечна плата у Србији 1200 евра.
zivis sa roditeljima, stedis ratu za stan 400
ides gsb-om, stedis jos 400
jedes iz roditeljskog kazana, stedis jos 400
i onda si sik, fit i nasmejan kao DJ 5ak, kvalitetno se hranis, ne moras jos da stedis sa vucicevim parizerom
to je ono stvar karaktera, stava, odnosa prema sebi, kulture zivljenja
aham, kada bi se lagali

Ауторска тема

Све је више видео записа Руса који показују невероватно скупоћу у Србији. У тим видео записима просечно је 50% јефтиније у Москви. Мени је то несхватљиво. Није ни чудо што је велики број Руса напустио Србију. Да додам да су ово само подаци за продавнице када би додали енергенте ситуација би била много гора по Србију.

Rusija raj na zemlji

vau svi prozivodi koje je gledala su strani sto znaci pored nase inflacije jos uvozimo i inflaciju od zemalja koji proizvode te proizvode druga stvar koju je ona i sama rekla je da je dinar vezan za euro sto nije slucaj sa rubljom treci je da je rusija mnogo vece trziste pa samim time i cene su bolje tj ako nekoj zemlji prodajes vece kolicine dobijas popust a peta stvar je sto u srbiji uvoznicki lobi pljacka gradjane sto se tice nekih cena posto srbija nije u mogucnosti da to sama proizvede i to uvoznicki lobi dobro zna zato i koristi treba drzava da im kaze ili vratite cene u neku normalu ili da im udare vise poreza na dobit inflacija nije toliko rasla da strani proizvod koji je kostao 100 dinara sada kosta 300

Aham, kada bi se lagali
Pazi ti ne moras da verujes, iskreno ni ja nekada nisam verovao i ono bio u fazonu da mi to zvuci kao neka jeftina fraza ali onda zaista sam se uverio da je to tako, znaci psiha je neverovatna stvar i sve ali sve je samo stvar percepcije i ono ti ne moras zaista biti rock zvezda da bi se osecao tako ili da bi zracio takvom energijom, ono sto se kaze kako zracis tako i privlacis.
Recimo primera radi ja hocu da pridjem nekoj devojci i sad pazi samo je stvar izbora i percepcije hocu li ja sebi reci, eee ma gde ces ti nju da smuvas kad si klosar, nemas ni 200 kinti u dzepu ni kafu da joj platis (kao Braca u "Kenguru") ili cu reci, ma opusteno, jes da nemam coravog dinara ali ono faca sam, dobro izgledam, zracim dobrom energijom, elokventan sam, imam zvaku, smisla za humor, pa ono kad me vidi i oseti moju energiju ima da odlepi, bolece je uvo dal imam jahtu ili sam tu sa 200 kinti, a uverio sam se da to zaista funkcionise, recimo imao sam par situacija da onako spontano mene startuje neka poznata sportistkinja ili pevacica jer misli da sam ne znam neki poznati reper ili profi kosarkas (iako igram basket ali ne zivim od toga, pa pomalo se bavim i DJ-ingom ali nikad sad nisam bio neko ime ili nesto relevantan u tim vodama), ono pojma nema ko sam ali ono ubedjena je da sam ja neka tu nazovi zvezda i neka bitna faca iako ja ono lik tu sedim sa 200 kinti, ali ono valjda izgled, drzanje ili zracim tom nekom energijom otkud znam.
Znaci ja sam ono u fazonu, mogu da budem bez dinara u dzepu, bez posla, bez devojke, bez bilo cega, moze o meni da prica ko sta hoce ali ja ne dozvoljavam sebi da se osecam lose, da izgledam lose, da sam u nokdaunu ili da ja o sebi mislim lose (iako to ne znaci i odsustvo svake samokriticnosti ili da i ja ne mogu da se smorim zbog neceg ili da imam los dan) i jednostavno furam sa tim stavom.

Recimo meni je jedan nas stariji relativno poznati glumac, umetnik i boem koga sam imao prilike da upoznam jednom prilikom rekao, parafraziracu ga, znas nije fazon biti kao neka zvezda, kobajagi nesto bitan, uspesan, pun love pa se onda razmetati time i kao biti neka "faca" vec je mnogo veci fazon ne biti nesto mnogo bitan, nemati nesto dubok dzep, ne eksponirati se a ipak biti faca zahvaljujuci nekoj sopstvenoj osobnosti, pojavnosti, harizmi, stavu, mudrosti, sarmu, elokvenciji, odprilike tako mi je nesto rekao samo malo sroceno na vise dramaturski nacin kako on to ume........i ono kad sam to cuo bio sam u fazonu, woow to je to, ono covek je obrnuo igricu, ubode ga pravo u centar.
Znaci zaista jeste tako a sad da bi se uverio u to potrebno je dosta truda i rada na sebi kao i vreme, znaci sve je u glavi i sve je do tebe i sve je samo stvar percepcije. ;)

Цене су отишле у небо и сва ова повећања плате су само мукотрпно праћење корака у односу то. Имати плату од 60.000 данас и пре 5-6 година није исто. Да су остале исте или сличне цене данас као и тада то би била скроз другачија ситуација а овако....тек долазе јјебена времена...

Predsednik ne bi smeo dozvoliti da se Njegov ugled urušava.Građani svaki propust,svaku grešku ministara i cele uprave percipiraju kao Predsednikovu grešku.
Sad ću da Mu napišem još jedno pismo i isto predam u poštu kao preporučeno.Da Mu kažem Predsedniče takva i takva stvar.Skupotinja velika a narod bez para.I u džepu i na tekućem računu.I na žiro računu.Džaba ti kartice kad nemaš pare u banku.

Ауторска тема

Све је више видео записа Руса који показују невероватно скупоћу у Србији. У тим видео записима просечно је 50% јефтиније у Москви. Мени је то несхватљиво. Није ни чудо што је велики број Руса напустио Србију. Да додам да су ово само подаци за продавнице када би додали енергенте ситуација би била много гора по Србију.
Rusi pobegli od jeftinoće!

Slusaj mozes da zivis, ali kako, to je pitanje?
Дакле можеш да живиш. Није поента дал је то добар живот или није, често је мизеран, али је поента да цена живота није 1009 евра месечно.

Znaci zaista jeste tako a sad da bi se uverio u to potrebno je dosta truda i rada na sebi kao i vreme, znaci sve je u glavi i sve je do tebe i sve je samo stvar percepcije. ;)
procitaio sam celu tvoju repliku, i sve razumeo... sve je isto samo njega nema... ja sam verovatno generacija tvojih roditelja, a propo percepcije:

Ауторска тема

У супермаркету Пятёрочка који је други највећи ланац, килограм пилећег белог меса је 169 рубаља, односно 192 динара, а код нас је 470 - 630 динара.
Зачињена слана папалина 350 гр је свега 64 рубаља, односно 73 динара, а код нас у Лидлу 180гр дакле дупло мања грамажа кошта од 150-200 динара.
5 литара воде 100 рубања или 114 динара.
Head&Shoulders 400гр 349 руб или 398 дин., а код нас је 540 дин.

Ауторска тема

Цене скупље ?!

Ваљда треба дабуде ПРОИЗВОДИ СУ СКУПЉИ ... или .. ЦЕНЕ СУ ВЕЋЕ .....

Ксратрица је постала легало неписмености.

Javni sektor ima daleko vise od toga. Budzet i privatnici blizu minimalca. Ne racunam mali broj koji bolje od toga zaradjuje, IT, taksisti, advokati...
Државни сектор у Београду има почетну плате од 440е па навише, то је неких 52.000 динара, са годинама и ако добијеш коефицијенте под условом да твоја државна фирма има оцењивање, можеш да догураш до плате до 72.000 динара и то је око 615е. Наравно мислим на радна места са ССС, од курира преко ћата и референата, а таква радна места чине 80% државног сектора.

У трафици можеш да радиш за плату од 60ак хиљада динара.

Ауторска тема

У русији је ратно стање на снази и економско кретање и цене диктира држава...било некад и овде...то би значило да велике трговачке компаније немају велику маржу,не одређује тржиште цене већ, вештачки ,државни сектор.Такво стање било где у свету гуши привреду и неодрживо је на дужи временски период,дакле,још једна пошаст рата.

procitaio sam celu tvoju repliku, i sve razumeo... sve je isto samo njega nema... ja sam verovatno generacija tvojih roditelja, a propo percepcije:

Pa sad s obzirom da su moji roditelji rodjeni u prvoj polovini 50-ih i pripadaju posleratnoj generaciji boomer-a i da sad vec imaju 7 banki a da sam ja generacija rodjena tamo sredinom 80-ih kapiram da si generacijski blizi meni nego mojim roditeljima ili si mozda tu neka medju-generacija izmedju mojih roditelja i mene.

Inace ok su mi Partibrejkersi skroz. ;)

Back