Цене у српским продавницама скупље у просеку 50% у односу на Москву

Starika

Zainteresovan član
Poruka
208
Ауторска тема

Све је више видео записа Руса који показују невероватно скупоћу у Србији. У тим видео записима просечно је 50% јефтиније у Москви. Мени је то несхватљиво. Није ни чудо што је велики број Руса напустио Србију. Да додам да су ово само подаци за продавнице када би додали енергенте ситуација би била много гора по Србију.

Ауторска тема

Све је више видео записа Руса који показују невероватно скупоћу у Србији. У тим видео записима просечно је 50% јефтиније у Москви. Мени је то несхватљиво. Није ни чудо што је велики број Руса напустио Србију. Да додам да су ово само подаци за продавнице када би додали енергенте ситуација би била много гора по Србију.
I u odnosu na evropu i pola sveta

Pa, neka... plaćam skuplje jer sam prosto Srbin. Skupo je biti Srbin!
Od jednog velikog naroda iz već zaboravljenih vremena smo dospeli na rečenicu :"Na granici preživljavanja".
Samo pošten svet je na granici preživljavanja, zajedno sa nekim nacionalnim manjinama koje se nesrećnim slučajem gaje i takvim održavaju sve vreme namerno-da budu uvek na toj granici. Nisu svi na toj istoj crti. Neka se vidi, neka se probere kukolj u žitu.
Teško je, ali... neka i nemamo. Nemamo, i opet živimo.
Neka i ne može.. Ne može, li šta sad?
Život prosto ide dalje.
Samo neka nas puste da budemo.

Znači Srbija skuplja od Njemačke i Rusije. Niko nema što Srbin imade.
Mi definitivno plaćamo da budemo Srbi i dalje.
Nije ništa značajno Bogu to... Kako se mi među sobom delimo. Imaš svetinju. Ljudi više žele da sačuvaju neku određenu svetinju nego izvor po kom je to uopšte sveto. Mixed up!

Ma bas nas briga za cene, ako roba nije skuplja...
Jednostavno kupiš šta možeš u skladu sa osnovnim potrebama.
Babe i dede dotiraju ponešto sa sela. Mi smo država porodice-ako smo i gladni, nije gladovao svako sam za sebe-gladovali smo zajedno. Kad se imalo, imalo se na široko i za sve.
Danas me neko sučeljava sa krizom?
Pa krize su bile i kad sam rođena, i kad sam odrastala... i kad sam svoj čovek. Kriza je moje opšte stanje.
Da li uopšte može drugačije ovde za nas?

Može, još gore imali smo mnogo bolje, ali je to smetalo psihopatama koji od svoje bolesti imaju materijalnu korist.
Ne želim da zarađujem na tuđim potrebama, mukama;
Kao, lek da dete izlečiš je-nekoliko miliona dolara!
Bog će me, moj dragi, smestiti u svet gde imam kilogram paradajza, a želim kilogram krompira.
Ne treba mi mnogo!
Oportunizam je ovaj svet doveo do... ne znam koji je udeo Đavola, ali mu stajem na stranu-sigirno nije očekivao da smo ovako krvoločni i sebični.

Ауторска тема

The cost of living in Belgrade is 17% more expensive than in Moscow. Cities ranked 4678th and 5879th ($1099 vs $942) in the list of the most expensive cities in the world and ranked 1st and 1st in Serbia and Russia, respectively. Check Serbia vs Russia comparison.

The average after-tax salary is enough to cover living expenses for 0.7 months in Belgrade compared to 1.1 months in Moscow. Belgrade ranked 1st best city to live in Serbia vs Moscow ranked 1st in Russia, while ranked 2747th and 1190th among best cities to live in the world.

The cost of living in Belgrade is 17% more expensive than in Moscow. Cities ranked 4678th and 5879th ($1099 vs $942) in the list of the most expensive cities in the world and ranked 1st and 1st in Serbia and Russia, respectively. Check Serbia vs Russia comparison.

The average after-tax salary is enough to cover living expenses for 0.7 months in Belgrade compared to 1.1 months in Moscow. Belgrade ranked 1st best city to live in Serbia vs Moscow ranked 1st in Russia, while ranked 2747th and 1190th among best cities to live in the world.
Ово нема смисла ако већина плата у Београду не прелази 800 евра.

Kojih crnih 800 evra. Prosek je oko 70000 din.

Pa pre ce biti 50-60, u unutrasnjosti i malim mestima verujem i jos manje.
Mislim ko ovde ima platu preko 500 evra taj moze da kaze da mu je sekira bas ozbiljno upala u med, ono upala sa sve drskom.
Recimo sad skoro sam razgovarao sa jednom Splicankom koja zivi u Puli, kaze mi kako je i tamo tesko i rece mi da ima platu oko 1300,1400 evra, ja reko idi bre jbt, sta onda tek ovde ljudi sa 400 da kazu, mislim kojih bre 1300,1400 evra, ta plata je ovde cist SF, mislim realno ja imam vece sanse da odem u NBA ili da potpisem za Barselonu ili Real Madrid nego ovde da nadjem posao za platu od 1000 - 1500 evra, mislim realno. 😄

Inace mene su juce opljackali, yebali su mi mater, znaci jednu malo vecu lubenicu (oko 12 kg) sam platio oko 1000 dinara, jos sam u soku, eeeee 1000 kinti za lubenicu i to u drugoj polovini Septembra, ono van pameti , ludilo. 😮☹️

Pa pre ce biti 50-60, u unutrasnjosti i malim mestima verujem i jos manje.
Mislim ko ovde ima platu preko 500 evra taj moze da kaze da mu je sekira bas ozbiljno upala u med, ono upala sa sve drskom.
Recimo sad skoro sam razgovarao sa jednom Splicankom koja zivi u Puli, kaze mi kako je i tamo tesko i rece mi da ima platu oko 1300,1400 evra, ja reko idi bre jbt, sta onda tek ovde ljudi sa 400 da kazu, mislim kojih bre 1300,1400 evra, ta plata je ovde cist SF, mislim realno ja imam vece sanse da odem u NBA ili da potpisem za Barselonu ili Real Madrid nego ovde da nadjem posao za platu od 1000 - 1500 evra, mislim realno. 😄

Inace mene su juce opljackali, yebali su mi mater, znaci jednu malo vecu lubenicu (oko 12 kg) sam platio oko 1000 dinara, jos sam u soku, eeeee 1000 kinti za lubenicu i to u drugoj polovini Septembra, ono van pameti , ludilo. 😮☹️
Србија земља саграђена од анегдота. Зато сам се и исписао.

у целој Србији. Говорим у Београду.

Није цена живота 1090 ако људи могу да живе без тог новца.

Pa jeste, ali u tome i jeste magija i "lepota" zivljenja u Srbiji da ti treba ili da trosis 1000 evra mesecno a ti zaradjujes 400-500. ;)
Mislim tako funkcionisemo vec 30 godina iako ni sami akteri, odnosno ljudi ne znaju kako.

Mada treba imati i u vidu da vecini slucajeva ljudi ipak ne zive sami (mada ima bas dosta i sve vise samaca) pa uglavnom radi jos neko ili zive sa roditeljima, babom, dedom ili nekim ko ima neku penziju ili nesto ili mozda imaju neku rodbinu ili nekog negde u dijaspori ko im povremeno salje neki dinar i malo ih potpomaze.
Recimo secam se jedne porodice i oni su ziveli sa dedom a deda mislim da je imao neku stranu penziju od 1500 evra ili tako nesto i ono bukvalno su 3 generacije u kuci zivele od te njegove penzije, ono taj deda, njegovi sin i snaja i unuci.

Pa jeste, ali u tome i jeste magija i "lepota" zivljenja u Srbiji da ti treba ili da trosis 1000 evra mesecno a ti zaradjujes 400-500. ;)
Mislim tako funkcionisemo vec 30 godina iako ni sami akteri, odnosno ljudi ne znaju kako.
То физички није могуће, што аутоматски значи да није тачно. Ево, ја живим са платом од мало више од 1200 евра тренутно. Од тога платим 400 на стан, а онда остатак на рачуне и све остало типа порези, те ми остане довољно новца да купим себи одећу, да унапредим компјутер...

То физички није могуће, што аутоматски значи да није тачно. Ево, ја живим са платом од мало више од 1200 евра тренутно. Од тога платим 400 на стан, а онда остатак на рачуне и све остало, те ми остане довољно новца да купим себи одећу, да унапредим компјутер...
https://transaks.rs/kolika-je-cena-zivota-u-beogradu/
Ево детаљније.
Не треба веровати рендом енглеским сајтовима јер ти сајтови исто кажу да је просечна плата у Србији 1200 евра.

То физички није могуће, што аутоматски значи да није тачно. Ево, ја живим са платом од мало више од 1200 евра тренутно. Од тога платим 400 на стан, а онда остатак на рачуне и све остало, те ми остане довољно новца да купим себи одећу, да унапредим компјутер...

Pa sta da ti kazem , mislim lepo, tebi je onda sekira bas fino upala u med ako je zaista tako kao sto kazes.

Inace svedoci smo vec godinama i decenijama unazad ovde da mnoge stvari nisu logicne i da mnogo toga "nije moguce" pa nam se ipak desava.

Pa sta da ti kazem , mislim lepo, tebi je onda sekira bas fino upala u med ako je zaista tako kao sto kazes.

Inace svedoci smo vec godinama i decenijama unazad ovde da mnoge stvari nisu logicne i da mnogo toga "nije moguce" pa nam se ipak desava.
Објасни ми логично како људи који раде у продавници зарађују 500 евра, а онда се појављују у новој одећи, у аутомобилима, много су дебели што значи да много једу, и тако даље. Јел ти стварно мислиш да они троше 1009 евра месечно на живот? Дакле ти верујеш да мени остаје 200 евра? Ти си реално малоуман ако лако поверујеш у рендом статистику са неког опскурног вебсајта и онда проспеш неку анегдоту као моја баба што зна да ради. Само ниси цитирао филмове из 80их, хвала богу, још.

Објасни ми логично како људи који раде у продавници зарађују 500 евра, а онда се појављују у новој одећи, у аутомобилима, много су дебели што значи да много једу, и тако даље. Јел ти стварно мислиш да они троше 1009 евра месечно на живот? Дакле ти верујеш да мени остаје 200 евра? Ти си реално малоуман ако лако поверујеш у рендом статистику са неког опскурног вебсајта и онда проспеш неку анегдоту као моја баба што зна да ради. Само ниси цитирао филмове из 80их, хвала богу, још.

E nemoj da me krivo shvatis ali iskreno stvarno me vec smara ovakva rasprava (ono neka se snalazi i zivi ko kako ume i hoce).

A to kako, pa ono i rekao sam ti vec kako, uglavnom zive sa jos nekim ko ima neki prihod ili imaju nekog negde preko ko im salje nesto ili osim redovnog rade nesto i sa strane na "sivo" pa imaju i neki dodatni ili alternativni izvor prihoda, ono ima svega i razno-raznih slucajeva, ono sto bi se reklo svaki covek ima svoju muku i svaka muka svog coveka.
A to sto setaju u novoj odeci, novim telefonima i slicno, to je najcesce sve na kredit i veresiju, ono mobilni za dinar, patike na 12 rata, jure se akcije, mislim ljudi cak po prodavnicama i hranu i osnovne namirnice kupuju na rate i odlozeno a kamoli garderobu ili telefone.

Back