Cene stanova u Beogradu i ostatku Srbije u slobodnom padu...

Тихи

Starosedelac
Poruka
176.399
Za godinu dana stanovi u Beogradu pojeftinili su od sedam do osam odsto, pišu današnje Novosti

2867314995417da6631bdc737218117_640x431.jpg

To bi, naime, trebalo da pokaže analiza, koju agencije za promet nekretnina očekuju do kraja ovog meseca, a poređenje se radi sa septembrom prošle godine. Primera radi, majski presek stanja pokazao je pojeftinjenje od šest odsto.

Inače, tržište nekretnina je oživelo, ima kupaca ali su veoma zahtevni, tako da trenutna ponuda po kvalitetu ne može da odgovori potražnji.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=09&dd=16&nav_id=900204

Obzirom da Vucic nastavlja sa smanjenjem plata i penzija i pljackom naroda kroz privatne uterivace , povecanje poreza nekretnina ocekujem da ce za koju godinu u Srbiji prosecna cena po kvadratu biti 200-300 eura....

Tikomire, padavica prenaduvanih cena stanova u BG
a i u ostatku Srbije nije nista drugo do otreznjenje i
dozivanje pameti kupaca.
Cena gradjenja m2 u BG iznosi 350-400 €/m2 !!!
Cena zemljista je 180-200 €/m2
Komunalno opremanje od 100-150 €/m2
Znaci ljudi vise nisu spremni da placaju nabudzene
sanduke od nekvalitetnih, nepostojanih i neispitanih
materijala, a isto tako nece vise da placaju ni reket
koji je ugradjen u cenu stana kroz tkzv. komunalno
opremanje, koji savrseno nema veze sa mozgom.
Zetva je trajala dok je BG gutao ruske € i $ iz gorske republike
i shiptarske € kojima su Srbi iskeshirani na KiM.
Sada vise love nema, Rusi su gorskima dali odyebaus,
na KiM ono sto ima da se proda Shiptari nece da plate,
tako da onaj koji ma kupuje sta valja i naravno bira i diktira cenu.
Na prolece ko dobije 1 000 €/m2 u BG ima da skace
do plafona i jos da se usput lupa nogom u dupe od srece.!!!

ko u Grckoj identicno
kvadrat 300 eur

Kad pomenu Grcku

Pre neki dan bas moj drug dosao iz Grcke, kupio stan u Solunu pored obale mora , rekao mi je i naselje nego sam zaboravio ime neko cini mi se na P u blizini aerodroma, na izlazu iz Soluna prema Halkidikiju

Stan je platio 24.000 evra a stan ima 54 kvadrata znaci platio ga je manje od 500 evra po kvadratu.

E sad Solun je u Grckoj, Grcka je u EU a cene stanova su im eto 500 evra kvadrat a plate 3-4 puta vece nego kod nas

A kod nas plate 300 eura, a kvadrat u Beograd oce 1500 evra

Ja kazem da kad se sve uzme u obzir kvadrat u Beogradu mora da bude nizi nego u Solunu jer je Solun i lepsi i bolji grad , sa boljom infrastrukturom tako da nema nikakve ekonomske logike da cena u Beogradu bude 3 puta veca nego u Solonu

Samo budale najvece placaju te ludacke cene kvadrata koje su u Beogradu nametnute od DS-SNS gradjevinske mafije.

Kad pomenu Grcku

Pre neki dan bas moj drug dosao iz Grcke, kupio stan u Solunu pored obale mora , rekao mi je i naselje nego sam zaboravio ime neko cini mi se na P u blizini aerodroma, na izlazu iz Soluna prema Halkidikiju

Stan je platio 24.000 evra a stan ima 54 kvadrata znaci platio ga je manje od 500 evra po kvadratu.

E sad Solun je u Grckoj, Grcka je u EU a cene stanova su im eto 500 evra kvadrat a plate 3-4 puta vece nego kod nas

A kod nas plate 300 eura, a kvadrat u Beograd oce 1500 evra

Ja kazem da kad se sve uzme u obzir kvadrat u Beogradu mora da bude nizi nego u Solunu jer je Solun i lepsi i bolji grad , sa boljom infrastrukturom tako da nema nikakve ekonomske logike da cena u Beogradu bude 3 puta veca nego u Solonu

Samo budale najvece placaju te ludacke cene kvadrata koje su u Beogradu nametnute od DS-SNS gradjevinske mafije.

Samo jos da kaze koliko placa porez na godisnjem nivou za taj stan?

A sada i kvalitet izvedenih radova i kvaliteta ugradjenih materijala.!!!

bez obzira kakvim je materijalom izgrađena knez mihajlova i uži centar beograda nikad nijedna novogradnja neće postić tu cijenu na poziciji periferije a ni šireg centra.
na periferiji će stanovi teško nalazit kupca a centar će vrlo malo past u cijeni. osim toga stan se ne može izgradit za manje od 800eur a da investitoru ostane profit

Nek spuste i cene iznajmljivanja stanova. :rtfm:

U odnosu na pre par godinu, cene su duplo pale, a rentiranje pre toga da ne pominjemo koliko je bilo skupo.

Inače, u tekstu se gore kaže da je tržište nekretnina oživelo. Moj drug ima agenciju za nekretnine, pa skoro 15-ak godine i kaže da nikad nije bila teža situacija. Pošto je dip.pravnik spašavali su ga ugovori tu i tamo, a sad sa notarima ni to neće moći da lovi u magli.

Back