mario80
Buduća legenda
- Poruka
- 46.407
Imam neku sitnu intervenciju doktor mi prepisao antibiotik. Odem u apoteku i PLJAS kutija 1500 dinara?!?? Kakva je ovo pljačka farmakomafije?
može to dok si mlad i imaš sreće...kad te doktori pre ili posle dohvate navuku te na lekove koji ne leče nego samo privremeno uklanjaju simptome i čine te doživotno zavisnim od lekova...farmakomafija ima za cilj da zaradi što više a ne da leči...koj će vam kr ac lekovi..živite po zakonima zdravlja i ne trebaju vam
znam brt samo kažem da ne živimo zdravo ..može to dok si mlad i imaš sreće...kad te doktori pre ili posle dohvate navuku te na lekove koji ne leče nego samo privremeno uklanjaju simptome i čine te doživotno zavisnim od lekova...farmakomafija ima za cilj da zaradi što više a ne da leči...
Ja sam prošle godine uzimao nekakav antibiotik i nisam ništa platio. Ali ja imam dopunsko zdravstveno, pa možda zato. Inače koliko se meni čini kod nas u HR je većina antibiotika besplatna i isključivo na recept. Pogotovo ako imaš dopunsko zdravstveno osiguranje.Imam neku sitnu intervenciju doktor mi prepisao antibiotik. Odem u apoteku i PLJAS kutija 1500 dinara?!?? Kakva je ovo pljačka farmakomafije?
nemo posle da kukas kad dobijes variolu.koj će vam kr ac lekovi..živite po zakonima zdravlja i ne trebaju vam
U srbiji nema ni osnovnog zdravstva kamoli dopunskog, stomatologija isto ne postoji jbg.Ja sam prošle godine uzimao nekakav antibiotik i nisam ništa platio. Ali ja imam dopunsko zdravstveno, pa možda zato. Inače koliko se meni čini kod nas u HR je većina antibiotika besplatna i isključivo na recept. Pogotovo ako imaš dopunsko zdravstveno osiguranje.
to se moze gledati i drugacije, tih 700 000 krezubih na taj nacin stede4 novac...ne idu kod zubara, ne treba im pasta za zube, cetkica...U srbiji nema ni osnovnog zdravstva kamoli dopunskog, stomatologija isto ne postoji jbg.
U Srbiji 700.000 ljudi nema nijedan zub u vilici
Ma cene svega su otisle nebu pod oblake-koja je cena lekova?
-ma, nebesa..![]()
Kod nas to dopunsko imaju skoro svi.U srbiji nema ni osnovnog zdravstva kamoli dopunskog, stomatologija isto ne postoji jbg.
U Srbiji 700.000 ljudi nema nijedan zub u vilici
Ako ti je privatnik prepisao, plaćaš punu cenu leka.Imam neku sitnu intervenciju doktor mi prepisao antibiotik. Odem u apoteku i PLJAS kutija 1500 dinara?!?? Kakva je ovo pljačka farmakomafije?
To je onda to.Zubar mi je prepisao u srbiji ne postoji stomatologija u okviru javnog zdravstva. Postoji neki kamion koji ide po srbiji i čupa zube.
Ne zamišljam ništa, kažem kako jeste.Ali u srbiji ne postoji stomatologija u državnoj službi kako to zamišljaš?
Ma daj? Nema stomatologa u Domu zdravlja? Ne vjerujem.Dakle u srbiji ne postoji stomatologija a odvaja se od poreskih obveznika i finansira školstvo. Zanimljivo moram da priznam.
Srbija ne pokriva nikakve troškove u vezi stomatoloških intervencija pa čak ni antibiotik.
Lepa rupčaga nema šta 🤔
Nema ja pričam sa devojkom iz zg kako idem treći put da mi stave plombu ona kaži dođi kod moje doktorice u dom zdravlja samo mora da se zakaže. Mene živ blam pojeo i još joj kažem da je to privatno i da plaćam. Šokirana je bila.Ma daj? Nema stomatologa u Domu zdravlja? Ne vjerujem.
Pa kod nas svaki dom zdravlja ima po nekoliko stomatologa. Kod "mene" ima čak i stomatolog na hitnoj.Nema ja pričam sa devojkom iz zg kako idem treći put da mi stave plombu ona kaži dođi kod moje doktorice u dom zdravlja samo mora da se zakaže. Mene živ blam pojeo i još joj kažem da je to privatno i da plaćam. Šokirana je bila.