Cena nekretnina u Novom Sadu skočila za 20% u odnosu na 2019. godinu koja je bila rekordna

Mnogi ljudi (moj brat radi za 4icu a ima ih mnogo u NS) kupuje nekretnine i plati majstorr da srede malo stolariju,plate molere i elektricare i to je to..Posle toga prodaju stan i zarade po stanu i do 60% vrednosti stana..
Evo posto je moj brat vodoinstalater i ima te gazde koji to rade, pre neki dan kad sam mu bio na ispomoci sredjivao je stan koji je kupio za 34.000e a na oglase ga je stavio 64.000e..A pored tog stana ima jos nekoliko..Prodaju se kao ludi. On lik prstom ne mrdne a zaradjuje nenormalno..To se zove iskorišćavanje poštenog rada..

Mnogi ljudi (moj brat radi za 4icu a ima ih mnogo u NS) kupuje nekretnine i plati majstorr da srede malo stolariju,plate molere i elektricare i to je to..Posle toga prodaju stan i zarade po stanu i do 60% vrednosti stana..
Evo posto je moj brat vodoinstalater i ima te gazde koji to rade, pre neki dan kad sam mu bio na ispomoci sredjivao je stan koji je kupio za 34.000e a na oglase ga je stavio 64.000e..A pored tog stana ima jos nekoliko..Prodaju se kao ludi. On lik prstom ne mrdne a zaradjuje nenormalno..To se zove iskorišćavanje poštenog rada..
Tako je.

БДП пада ове године, а цене некретнина расту.

То нема економске логике.

Ускоро ће пући балон и цене некретнина ће пасти. Вероватно већ 2021. године.

Иначе, сличан случај. Френдица купила гарнисеру у Нишу пре пар година за 21 500 јеврића, и сад има понуду да је прода за 32
Gde ce da pada? Pogledaj cene po Evropi. A tek Amerika,Kanada veliki gradovi nemas ispod 500 000dolara. Lokacija ,lokacija ,lokacija tri najvaznije stvari za nekretnine, Prosle godine smo prodali 31m2 kad hotelaJugosavija za 60 000evra,.

Cena stanova ce ici samo na gore,nikako nece padati.Stanovi su uzasno skupi,svuda u evropi,americi,kanadi.... Imati stan,bice mislena imenica za svakoga ko zivi od svoje plate.Danas muskarac kada se zeni,treba da se ozeni samo sa devojkom,ciji roditelji mogu da im kupe stan.Devojke koje
ne donose stan u miraz,tesko ce doci do muzeva.

SASA.JPG

Zato što svet ide dovraga. Tradicijonalnih vrednosti nema, sve se svelo na šljam koji želi samo svojoj guzici da ugoditi, pa makar gazeći i po leševima. Moralno posrnuli svet ide ka ponoru.

Što se tiče ovih stanova, verujem da će već u ovom veku početi da se osećaju posledice "modernog načina života".. Za 200-300 godina ne da će bežati iz tih gradova na neke čuke, nego će svako ko bude ostao u gradu biti primoran da bude bolesnik. Već se to i sada dešava, u gradu je čoveka psiha poremećena jer nije njegovo prirodno okruženje (ajde probaj majmna da odvedeš na severni pol da živi?), pored svega toga vazduh u gradovima je sve zagadjeni zbog industrije, treće voda u gradu je otrov, a o hrani neću ni da govorim..Ljudi žive u gradu isključivo jer im je zaposlenje bliže i jer osećaju neku euforiju i komociju tako što će skinuti sa sebe odgovornost o uzgajanju hrane i sl, sve im je na dohvat ruke u tim šoping molovima..

Interesantno je to da i pored ovakvih cena, u NS je intenzivno doseljavanje. Primetno je i po vozilima na ulici, kaficima da je grad prepun bogatih ljudi. Drug koji mi živi u Nemackoj vec duze i ima plati od 4 000 evra kaze da ni blizu tamo nema ovakve raskosi i luksuza kao u NS.

Na drugoj strani nekih privatnih preduzeca i nema, koja su velika i uspesna.
Narod se radi , NS se gradi...

БДП пада ове године, а цене некретнина расту.

То нема економске логике.

Ускоро ће пући балон и цене некретнина ће пасти. Вероватно већ 2021. године.

Иначе, сличан случај. Френдица купила гарнисеру у Нишу пре пар година за 21 500 јеврића, и сад има понуду да је прода за 32
Tacno da nema logike , osim ako nema dodatnih faktora....priliv laznog kesha....
Lazni kesh ne kosta nista, ubacis nule u saldo.....
Devalvacija vrednosti obicno dolazi na kraju ciklusa protoka kesha, a on je dugacak...sa sve vise virtuelnih chain valuta, sve je duzi , tj trziste novca je sve vise commoditno...

Ja to mrzim i ne mislim da je pametno jer ce se sigurno desiti i suprotno , tj da vrednost neceg bude mala, a da treba ljudima ....kao Slobino vreme...
proizvodnja ista, potreba ista, a cene na minimumu zato sto se vrsi smanjenje priliva....

U svetlu poslednjih dogadjaja, mozda ljudi vole prebijanja u NS....ili imamo prebeg CG krimosa , a i to ce da se desi uskoro....

Tacno da nema logike , osim ako nema dodatnih faktora....priliv laznog kesha....
Lazni kesh ne kosta nista, ubacis nule u saldo.....
Devalvacija vrednosti obicno dolazi na kraju ciklusa protoka kesha, a on je dugacak...sa sve vise virtuelnih chain valuta, sve je duzi , tj trziste novca je sve vise commoditno...

Ja to mrzim i ne mislim da je pametno jer ce se sigurno desiti i suprotno , tj da vrednost neceg bude mala, a da treba ljudima ....kao Slobino vreme...
proizvodnja ista, potreba ista, a cene na minimumu zato sto se vrsi smanjenje priliva....

U svetlu poslednjih dogadjaja, mozda ljudi vole prebijanja u NS....ili imamo prebeg CG krimosa , a i to ce da se desi uskoro....
BDP (bruto društveni proizvod) opada, a oni nam pokazuje da je u porastu?
U celoj EU opada BDP, a samo kod nas je izgleda u porastu??
Sad se ja ne razumem u BDP detaljno, ali me interesuje da li u BDP ulaze vrednosti proizvedene od strane jednog društva u roku od godinu dana ne?
Kako to kod nas da se izračuna, jedino da se saberu dohoci i vrednost proizvodnje svakog radnika u Srbiji koji je zaposlen i u privatnom i državnom sektoru?
Kako onaj tamo političar koji sedi u fotelji, ili direktor preduzeća, službenik i činovnik doprinosu porastu BDP? Aha rećićete - pa u BDP ulaze i proizvodnja dobara i usluga, a oni su uslužna delatnost. Aha, oke. Dal se u obzir uzimaju i ovi jadni radnici u Liru, Delfiju i sličnim firmama gde im isplaćuju plate od 300e? Verovatno da... Nije ni čudo što opada..

Back