Cena iznajmljivanja ligestula i sa njima suncobrana?

desimiri

Zainteresovan član
Poruka
188
Sve vise stizu informacije da u Grckoj u letnjem periodu postoje razliciti nacini naplat koriscenja ligestula i suncobrana! Te negde se placa samo za odredjeni vremenski period, tj za prepodne ili poslepodne, te prva dva reda imaju jednu cenu a ostali drugu, te ovo ili ono... Ispade da u mnogim mestima u Grckoj ne vazi nekadasnji sistem , platis pice i i imas ligestul i suncobran. Po mom misljenju to je nekako i imalo ugostiteljski imalo logiku jer i u restoranu platis pice i i imas mesto da sedis, tj i suncobran ako je u basti ili npr.nastresnicu...Bilo bi interesantno cuti iskustva forumasa putnika , kako je to bilo prlosle godine u Grckoj, i u kojim oblastima i gradovima, je bilo ovako ili onako ovo pitanje reseno..Pozz:bye::per:

Meni u Crnoj gori utisak da je shac metoda u pitanju...
Znaci bukvalno mi i karta kosta zavisno od naglaska ili procene da li sam iz CG ili SR...
Isto vazi i za smestaj, cenu pica, hrane, suncobrana lezaljke...
Kako sam ja to ukapirao, tako sam prestao vise da placam za lezaljku i suncobran jer sam postao Baranin...izgleda da je tarifa za njih najniza...

Ligestul se svuda placa, obicno za ceo dan, nije bitno ako ga uzmes i po podne.
Blajbi pa nije bas tako.Prosle godine tamo gde sam ja bio bilo je platis pice i dobijes ligestul i suncobran. A bio sam i u Nea Vrasni i na Tasosu. A cuh da nije tako svuda u Grckoj. Negde i kad platis pice , moras da posebno platis ligestul i suncobran, A cuo sam da negde posebno placanje je i za prepodne a ako hoces poslepodne onda opet placas. Ili recimo prva dva reda po jednoj ceni a ostali po drugoj...E sad gde i u kojoj regiji je ovako ili onako, mene je bas interesovalo..Iskustva verovatno nisu ista. Pozz

Blajbi pa nije bas tako.Prosle godine tamo gde sam ja bio bilo je platis pice i dobijes ligestul i suncobran. A bio sam i u Nea Vrasni i na Tasosu. A cuh da nije tako svuda u Grckoj. Negde i kad platis pice , moras da posebno platis ligestul i suncobran, A cuo sam da negde posebno placanje je i za prepodne a ako hoces poslepodne onda opet placas. Ili recimo prva dva reda po jednoj ceni a ostali po drugoj...E sad gde i u kojoj regiji je ovako ili onako, mene je bas interesovalo..Iskustva verovatno nisu ista. Pozz

Samo su ti ubacili cenu ligestula u cenu pica.

Cak mislim da nije tako , jer matematik kaze drugacije. Primer, 3 pica cini mi se da jedno kosta 2,5 drugo, 2 a trece 2,5, iznosi 7 e..I dobijes ligestule i suncobrane za tri clana. Ako je u drugim oblastima drugacije , moze biti 7 e za pice i recimo 6 e za mobilijar. Da npr svaki drugi dan koristis takav nacin boravka na plazi to izadje 13 e puta 6, sto negde izadje 78e za samo tako nesto..A ona prva varijanta je ipak dosta jeftinija za takve stvari , i iznosi za isto 6 dana 42 e...Samo za to.. Racunam da pricamo o ljudima koji na neki skromniji nacin provode odmor na moru...Jer oni koji idu drugacije , imaju drugaciji odnos prema svakom potrosenom evru...Mislim da je ovo i principijelan stvar , jer boravak u Nea Vrasni ili slicnom mestu nije isto sto i boravak na Santoriniju, gde je ipak bolje ( od istorijskog ambijenta), pa i treba da bude nesto skuple, ili Pargi, ili Kritu, ili ... A tu ce ici i ljudi koji mogu da daju i 200 e ili vise evra u trosak u startu( avion, hotelski smestaj sa sirom uslugom, vecim i skupljim izletima, a ishrana vecernjeg tipa u skupljim restoranima ( tipa ribljih restorana npr) i sl) Prosto pricam o nekoj skromnijoj varijanti u sklopu toga i jedna o prica je cenama iznajmljivanja i ovakvih mobilijara..Pozz

Cak mislim da nije tako , jer matematik kaze drugacije. Primer, 3 pica cini mi se da jedno kosta 2,5 drugo, 2 a trece 2,5, iznosi 7 e..I dobijes ligestule i suncobrane za tri clana. Ako je u drugim oblastima drugacije , moze biti 7 e za pice i recimo 6 e za mobilijar. Da npr svaki drugi dan koristis takav nacin boravka na plazi to izadje 13 e puta 6, sto negde izadje 78e za samo tako nesto..A ona prva varijanta je ipak dosta jeftinija za takve stvari , i iznosi za isto 6 dana 42 e...Samo za to.. Racunam da pricamo o ljudima koji na neki skromniji nacin provode odmor na moru...Jer oni koji idu drugacije , imaju drugaciji odnos prema svakom potrosenom evru...Mislim da je ovo i principijelan stvar , jer boravak u Nea Vrasni ili slicnom mestu nije isto sto i boravak na Santoriniju, gde je ipak bolje ( od istorijskog ambijenta), pa i treba da bude nesto skuple, ili Pargi, ili Kritu, ili ... A tu ce ici i ljudi koji mogu da daju i 200 e ili vise evra u trosak u startu( avion, hotelski smestaj sa sirom uslugom, vecim i skupljim izletima, a ishrana vecernjeg tipa u skupljim restoranima ( tipa ribljih restorana npr) i sl) Prosto pricam o nekoj skromnijoj varijanti u sklopu toga i jedna o prica je cenama iznajmljivanja i ovakvih mobilijara..Pozz

Na Karibima, u Venecueli, suncobran i ligeshtul dobijes 14 dana za 7 eura.

Sve vise stizu informacije da u Grckoj u letnjem periodu postoje razliciti nacini naplat koriscenja ligestula i suncobrana! Te negde se placa samo za odredjeni vremenski period, tj za prepodne ili poslepodne, te prva dva reda imaju jednu cenu a ostali drugu, te ovo ili ono... Ispade da u mnogim mestima u Grckoj ne vazi nekadasnji sistem , platis pice i i imas ligestul i suncobran. Po mom misljenju to je nekako i imalo ugostiteljski imalo logiku jer i u restoranu platis pice i i imas mesto da sedis, tj i suncobran ako je u basti ili npr.nastresnicu...Bilo bi interesantno cuti iskustva forumasa putnika , kako je to bilo prlosle godine u Grckoj, i u kojim oblastima i gradovima, je bilo ovako ili onako ovo pitanje reseno..Pozz:bye::per:

ligestul se placa da bi se korisnik prvenstveno izlezavao na plazi u senci .
To sa picem je logika za gazdu da kad je plaza poluprazna izvadi nesto indirektno od sirotinje , ali u shpicu kad se trazi mesto vise druga su pravila igre .
Koncesionar koji placa deo plaze mora da pokrije taj trosak i na kraju naravno zaradi , a sa jednom neskafom po setu lezaljki to je nemoguce .

ligestul se placa da bi se korisnik prvenstveno izlezavao na plazi u senci .
To sa picem je logika za gazdu da kad je plaza poluprazna izvadi nesto indirektno od sirotinje , ali u shpicu kad se trazi mesto vise druga su pravila igre .
Koncesionar koji placa deo plaze mora da pokrije taj trosak i na kraju naravno zaradi , a sa jednom neskafom po setu lezaljki to je nemoguce .[/QUOTE

Pravo pitanje je kako im se isplatilo do sad a kako od sada ne. Jos vise je interesantnO kada se vide poluprazni redovi u sijesat kafica na plazi, tacnije
prakticno iznajmljivanja ligestula .. U mnogim mestima je i dosada bili takvo stanje a pri ovom sistemu naplate koriscenja tog mobilijara..A tek sad ima da bude i 2/ 3 praznih mesta.. Pravo pitanje za vlasnike je, dai treba da im bude popunjeno sto vise mesta za manju cenu9 uz pice) ili da bude popunjeno malo mesta za visu cenu bez pica..U vecini mesta u severnoj Grcki dolaze Srbi, Makedonci, Bugari, Rumunaaa ima ponesto i Slovaka, Ceha i sl. Tu ne vidim neku ekstra klijentelu , i sem Ceha, tako da nema neke logike da ce ti takvi popuniti sva mesta a da samo plate iznajmljivanje ligestula i suncobrana.. Pa i do sada je to bilo poluprazno uz cenu pica...Prosto ne vidim neki profit na tom nacinu rada..Ali videcemo..:sad2:

Meni u Crnoj gori utisak da je shac metoda u pitanju...
Znaci bukvalno mi i karta kosta zavisno od naglaska ili procene da li sam iz CG ili SR...
Isto vazi i za smestaj, cenu pica, hrane, suncobrana lezaljke...
Kako sam ja to ukapirao, tako sam prestao vise da placam za lezaljku i suncobran jer sam postao Baranin...izgleda da je tarifa za njih najniza...

DAJ LINK DA VEŽBAMO NAGLASAK

Pa da, verovatno, uračunata amortizacija.... al ne ebeš se sa hotelskim mobilijarom na recepciji ili kod zakupaca da ustaješ u 6 ujutru da vataš red, nego znaš koji je tvoj.....i suncobran i baldahin i bračn krevet i šta si već platio...

- - - - - - - - - -

I u Gr je bilo od 8 do npr. 25 evara, zavisi od letovališta.... za 8 se isto dobijalo što i za skuplje, dva pića, sooncobran i ležaljke...

Најновије информације из Полихрона - Касандра, друга половина августа 2019. Агенција која обећава рај на земљи, велику пешчану плажу и тиркизно море је ХЕЛЕНА ТРАВЕЛ!
На плажи, истина дугачкој, али веома уској, нема шансе да ставите свој пешкир и свој сунцобран,осим уколико не пораните, јер је 95% плаже преплављено лежаљкама, сунцобранима, похлепних кафеџија, па пиће ретко где можете да попијете за мање од 4 евра, па пута два (или 3-4 ако иде цела породица), па опет пута два, јер морате нешто да попијете и поподне. Значи уколико иде само пар, дневни трошак за пиће (које не жели) износи 16 евра! Шта је 16 евра, плус све оно што сте платили агенцији, превознику, што сте потрошили на припреме за пут, што свакодневно трошите на храну, сладоледе, воће, поврће и разноразне ђаконије...? Тричарија, ситница...

А тај рај изгледа овако:
plaza1.jpg
plaza2 (1).jpg

Back