Čemu služi samospoznaja?

Kolko ti je vremena bilo potrebno da to procitas? E sad zamisli vreme potrebno za sprovodjenj svega toga.
Pazi... čitala sam samu sebe, već poznatu.
O čemu je moje Ja i meni poznato već pisalo? Ne o oblasti koju ne poznajem već.
Ne mogu da se zamislim da pišem o stvarima koje me nikad nisu zanimale.
Koliko mi treba vremena da pročitam sopstveni tekst?
Cilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
Kao hrišćanka ne želim i ne trudim se da razvijam mnogo samopouzdanja jer imam uvek kec u rukavu.
Ni za jednu stvar ne ustajem rano ujutro da tvrdim da išta mogu sama. Čudo mi je i da sam se samo probudila.
Zahvalna sam za novi dan, ali pre sam neko ko svoje snage mora da pečatira kod glavnog baje... nego što bih volela da imam to samopouzdanje.

Kao hrišćanka ne želim i ne trudim se da razvijam mnogo samopouzdanja jer imam uvek kec u rukavu.
Ni za jednu stvar ne ustajem rano ujutro da tvrdim da išta mogu sama. Čudo mi je i da sam se samo probudila.
Zahvalna sam za novi dan, ali pre sam neko ko svoje snage mora da pečatira kod glavnog baje... nego što bih volela da imam to samopouzdanje.
Nije mi baš najjasnije. Kakve veze ima samopouzdanje sa samospoznajom? 🤔

Nije mi baš najjasnije. Kakve veze ima samopouzdanje sa samospoznajom?
Vernik nema samopouzdanje. Zamišljen je da ne veruje u sebe potpuno, te da inkorporira znanje koje je kroz vreme na posebnom mestu sakupljano.
Samopouzdanje po sebi se čita kao ludost.
To ima i smisla, jer ako bismo svet gledali samo iz sebe i svog iskustva... bez osvrta na dalje i dublje, svakako bismo završili ludima i nigde dobrodošlima.

Vernik nema samopouzdanje. Zamišljen je da ne veruje u sebe potpuno, te da inkorporira znanje koje je kroz vreme na posebnom mestu sakupljano.
To ima i smisla, jer ako bismo svet gledali samo iz sebe i svog iskustva... bez osvrta na dalje i dublje, svakako bismo završili ludima i nigde dobrodošlima.
da li vernik po tebi treba da bude zatvoren za samospoznaju ili treba da teži samospoznaji? I šta je samospoznaja za vernika? da li završi ludim i nigde dobrodošlim onaj ko misli svojom glavom ili onaj ko misli Biblijom?

Ko bre ima vremena za ovo. Kada bi se ljudi bavili ovim civilizacija bi nestala u roku odma.
Tim se ni ne bave svi, ljudi obično žive svoj život mehanički, nesvesni svojih mogućnosti. Obično ih život baca iz jedne slučajnosti u drugu i na taj način im život i prođe. Usput im se dogodi neki rat ili revolucija u koji budu uvučeni bez da to zaista i žele. Ali sami su takav život odabrali i sami nose posledice svog izbora.

da li vernik po tebi treba da bude zatvoren za samospoznaju ili treba da teži samospoznaji? I šta je samospoznaja za vernika?
Kroz testove van i iznutra se dokazujemo. Samospoznaja ne može da funkcioniše po principu: "Ja sebe posmatram i ni sa čim pre i posle u vezi mogu da se poredim, i zaključujem prrema tome o tom sebi!", treba ti priča pre... Priča od pre se čini izmišljeno, bajkovito, teško za poverovati.
Postoji priča koje smo deo, postoji pre i posle,i sad, postoji, hajmo reći, zbog ljudi koji odbacuju Boga, težnja da učimo iz tuđih grešaka, a i naše nastojanje da sledećima makar malo olakšamo put traženja sebe sa akcentom na to da ono gde smo se sami spotakli, želimo da prođu laganije poučeni našim iskustvima.

Kroz testove van i iznutra se dokazujemo.
Što se dokazujemo, šta dokazujemo i kome?
Samospoznaja ne može da funkcioniše po principu: "Ja sebe posmatram i ni sa čim pre i posle u vezi mogu da se poredim, i zaključujem prrema tome o tom sebi!", treba ti priča pre... Priča od pre se čini izmišljeno, bajkovito, teško za poverovati.
neke priče od pre jesu izmišljene

Ja i dalje ne razumem o čemu pričaš. Ko je pomenuo samopouzdanje? 🤔

Da prepoznaš kad, kako, gde i zašto obmanjuješ sebe...
ma da dizes sebi cenu sve dok se ne samospoznas
Cilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
zato prvo sebi dizes cenu
Stvarno? Zar samo istočnjaci imaju pravo da poznaju sebe?
da, tebi je zabranjeno z:plez:
Zaista? Zar je ego sve iz čega se sastojimo?
e onda su istocnjaci dosli do podele na pravo i lazno ja, eliminises svoje lazno, tj. ego, i ostane ti pravo [atman], recept poprilicno prost, zar ne?

pa i ne bas, recept je pogresan

razradjivali su ga tako da prekines odnos sa njim, niti ga uzdizes, iznad sam se zezao, niti ga spustas, prosto prekidas svaki odnos sa svojim egom, ignorises svoje lazno ja - jujuju

hriscanski koncept je da prevaspitas svoje lazno ja, da se promenis, a ne da ignorises sto ti se ne svidja, nece to nestati, nemoguce je da odreknes EGA, nije ono lazno, nego je recept pogresan, ne mozes se odreci lazi pridajuci joj neki tzv ego, lazno ja koje odbaciv ostane ti pravo ja, istina, samospoznaja, vec je komplet recept logicki trik, samo manjkav

Poslednja izmena:
ma da dizes sebi cenu sve dok se ne samospoznas
da..ima to smisla..naročito kod njuejdžera...što više pričaju o svojim dostignućima u samospoznaji to misle da više vrede od drugih...zamka za sujetu bi onda bio odgvor na pitanje šta je samosppoznaja u duhovnosti...nego ja sam pričao o samospoznaji u smislu da čovek bolje poznaje tj. razume sebe a time i druge...

da..ima to smisla..naročito kod njuejdžera...što više pričaju o svojim dostignućima u samospoznaji to misle da više vrede od drugih...zamka za sujetu bi onda bio odgvor na pitanje šta je samosppoznaja u duhovnosti...nego ja sam pričao o samospoznaji u smislu da čovek bolje poznaje tj. razume sebe a time i druge...
ja vise mislim da je to glistino, kao ajde da se igramo, da se takmicimo u samospoznaji, ali da niko ne pobedi da se onaj drugi ne uvredi... pravila su moja, tj, ja biram ko se samospoznao od tamo nekih dalekoistocnjaka koja ne sme niko licno da poznaje, jer to nam kvari igru, ok, biramo svi, ali ne sme niko licno da poznaje nekog kao sto je bas kao, on nam kvari igru, deco ne verjute bas kau da se samospoznao, zapravo i nije... glista je u stvari veliko dete, eto to je u pitanju

P.S. glisto, ja SAM PROSVETLJENI, A SAMOSPOZNAJA NE POSTOJI, i zato ne moze nicemu ni da posluzi, odrasti vise

ja vise mislim da je to glistino, kao ajde da se igramo, da se takmicimo u samospoznaji, ali da niko ne pobedi da se onaj drugi ne uvredi... pravila su moja, tj, ja biram ko se samospoznao od tamo nekih dalekoistocnjaka koja ne sme niko licno da poznaje, jer to nam kvari igru... glista je u stvari veliko dete, eto to je u pitanju
dobra je glista....nisam mislio na nju kad sam pričao o njuejdžerima kojima je samospoznaja teren za pumpanje sopstvene vrednosti....

Kraj patnje je nestanak...
moze biti da smo mi internet zavisnici ili pacenici ovde na nekoj grupnoj terapiji

ajd ti prvi, otvori dusu, sta te muci? ili ko? prvo razjasni sta je od ta dva, jel ti treba spas od nekoga ili necega

ja jedva cekam da se ukine internet da se resim vise ove visedecenijske patnje, sta ja ima da se kuckam sa strancima?

jaoj internete ko te izmisli [vojska], kada tebi smrkne, meni ce tek onda da svane

Poslednja izmena:
pa, daj nam dobaci nekog koji se "samospoznao", da vidimo sta mu je to Bog dao, da nam kaze cemu to sluzi, sta glista pita nas koji se nismo samospoznali, kako mi da znamo, ja cak tvrdim da to ne postoji
Имаш разна просветљења, рецимо то да ћемо сви умрети, да морамо јести и срати и да смо непоправљиво себични, сви до једног у различитим
степенима...

Имаш разна просветљења, рецимо то да ћемо сви умрети, да морамо јести и срати и да смо непоправљиво себични, сви до једног у различитим
степенима...
mislis valjda na samospoznaju da je sebicnost, jel bavis se sobom umesto drugima?
a za prosvetljenje sam rekao vec - to je samo jedan trenutak, jedna epizoda, nista posebno nisam ja prosvetljeni u odnosu na neprosvetljenog, samo imam i tu jednu lekciju vise u mnostvu lekcija, ali ok da se ne svadjamo, ti kazes mnoga prosvetljenja [mozda mislis na zen bydizam i koan], a ja da je ono jedna od mnogih lekcija

sta kazes na ovo da je samospoznaja sebicnost?

Poslednja izmena:

Back