Pa budisti bi rekli krajnje jednostavno. Cilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Pazi... čitala sam samu sebe, već poznatu.Kolko ti je vremena bilo potrebno da to procitas? E sad zamisli vreme potrebno za sprovodjenj svega toga.
Kao hrišćanka ne želim i ne trudim se da razvijam mnogo samopouzdanja jer imam uvek kec u rukavu.Cilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
Da prepoznaš kad, kako, gde i zašto obmanjuješ sebe...Čemu služi samospoznaja?
Nije mi baš najjasnije. Kakve veze ima samopouzdanje sa samospoznajom?Kao hrišćanka ne želim i ne trudim se da razvijam mnogo samopouzdanja jer imam uvek kec u rukavu.
Ni za jednu stvar ne ustajem rano ujutro da tvrdim da išta mogu sama. Čudo mi je i da sam se samo probudila.
Zahvalna sam za novi dan, ali pre sam neko ko svoje snage mora da pečatira kod glavnog baje... nego što bih volela da imam to samopouzdanje.
Vernik nema samopouzdanje. Zamišljen je da ne veruje u sebe potpuno, te da inkorporira znanje koje je kroz vreme na posebnom mestu sakupljano.Nije mi baš najjasnije. Kakve veze ima samopouzdanje sa samospoznajom?
da li vernik po tebi treba da bude zatvoren za samospoznaju ili treba da teži samospoznaji? I šta je samospoznaja za vernika? da li završi ludim i nigde dobrodošlim onaj ko misli svojom glavom ili onaj ko misli Biblijom?Vernik nema samopouzdanje. Zamišljen je da ne veruje u sebe potpuno, te da inkorporira znanje koje je kroz vreme na posebnom mestu sakupljano.
Samopouzdanje po sebi se čita kao ludost.
To ima i smisla, jer ako bismo svet gledali samo iz sebe i svog iskustva... bez osvrta na dalje i dublje, svakako bismo završili ludima i nigde dobrodošlima.
Tim se ni ne bave svi, ljudi obično žive svoj život mehanički, nesvesni svojih mogućnosti. Obično ih život baca iz jedne slučajnosti u drugu i na taj način im život i prođe. Usput im se dogodi neki rat ili revolucija u koji budu uvučeni bez da to zaista i žele. Ali sami su takav život odabrali i sami nose posledice svog izbora.Ko bre ima vremena za ovo. Kada bi se ljudi bavili ovim civilizacija bi nestala u roku odma.
Kroz testove van i iznutra se dokazujemo. Samospoznaja ne može da funkcioniše po principu: "Ja sebe posmatram i ni sa čim pre i posle u vezi mogu da se poredim, i zaključujem prrema tome o tom sebi!", treba ti priča pre... Priča od pre se čini izmišljeno, bajkovito, teško za poverovati.da li vernik po tebi treba da bude zatvoren za samospoznaju ili treba da teži samospoznaji? I šta je samospoznaja za vernika?
Što se dokazujemo, šta dokazujemo i kome?Kroz testove van i iznutra se dokazujemo.
neke priče od pre jesu izmišljeneSamospoznaja ne može da funkcioniše po principu: "Ja sebe posmatram i ni sa čim pre i posle u vezi mogu da se poredim, i zaključujem prrema tome o tom sebi!", treba ti priča pre... Priča od pre se čini izmišljeno, bajkovito, teško za poverovati.
Ja i dalje ne razumem o čemu pričaš. Ko je pomenuo samopouzdanje?Vernik nema samopouzdanje. Zamišljen je da ne veruje u sebe potpuno, te da inkorporira znanje koje je kroz vreme na posebnom mestu sakupljano.
Samopouzdanje po sebi se čita kao ludost.
To ima i smisla, jer ako bismo svet gledali samo iz sebe i svog iskustva... bez osvrta na dalje i dublje, svakako bismo završili ludima i nigde dobrodošlima.
ma da dizes sebi cenu sve dok se ne samospoznasDa prepoznaš kad, kako, gde i zašto obmanjuješ sebe...
zato prvo sebi dizes cenuCilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
da, tebi je zabranjenoStvarno? Zar samo istočnjaci imaju pravo da poznaju sebe?
e onda su istocnjaci dosli do podele na pravo i lazno ja, eliminises svoje lazno, tj. ego, i ostane ti pravo [atman], recept poprilicno prost, zar ne?Zaista? Zar je ego sve iz čega se sastojimo?
da..ima to smisla..naročito kod njuejdžera...što više pričaju o svojim dostignućima u samospoznaji to misle da više vrede od drugih...zamka za sujetu bi onda bio odgvor na pitanje šta je samosppoznaja u duhovnosti...nego ja sam pričao o samospoznaji u smislu da čovek bolje poznaje tj. razume sebe a time i druge...ma da dizes sebi cenu sve dok se ne samospoznas
Kraj patnje je nestanak...Pa budisti bi rekli krajnje jednostavno. Cilj samospoznaje i celog tog puta je kraj patnje.
ja vise mislim da je to glistino, kao ajde da se igramo, da se takmicimo u samospoznaji, ali da niko ne pobedi da se onaj drugi ne uvredi... pravila su moja, tj, ja biram ko se samospoznao od tamo nekih dalekoistocnjaka koja ne sme niko licno da poznaje, jer to nam kvari igru, ok, biramo svi, ali ne sme niko licno da poznaje nekog kao sto je bas kao, on nam kvari igru, deco ne verjute bas kau da se samospoznao, zapravo i nije... glista je u stvari veliko dete, eto to je u pitanjuda..ima to smisla..naročito kod njuejdžera...što više pričaju o svojim dostignućima u samospoznaji to misle da više vrede od drugih...zamka za sujetu bi onda bio odgvor na pitanje šta je samosppoznaja u duhovnosti...nego ja sam pričao o samospoznaji u smislu da čovek bolje poznaje tj. razume sebe a time i druge...
dobra je glista....nisam mislio na nju kad sam pričao o njuejdžerima kojima je samospoznaja teren za pumpanje sopstvene vrednosti....ja vise mislim da je to glistino, kao ajde da se igramo, da se takmicimo u samospoznaji, ali da niko ne pobedi da se onaj drugi ne uvredi... pravila su moja, tj, ja biram ko se samospoznao od tamo nekih dalekoistocnjaka koja ne sme niko licno da poznaje, jer to nam kvari igru... glista je u stvari veliko dete, eto to je u pitanju
Onaj ko zna da zaradi, zaradi. Vrednost se izrazava u novcu, zlatu i nekretninama...dobra je glista....nisam mislio na nju kad sam pričao o njuejdžerima kojima je samospoznaja teren za pumpanje sopstvene vrednosti....
pa, .... treba, ali da nam je svima jednako dao, i nije basČovek treba dobro da upozna sebe. Da vidi iz čega se sastoji, šta čemu služi. Kako ćeš bilo šta uraditi ako imaš pun džak majstorskih alata, a ne znaš ni čega tu sve ima, niti kako se koristi i za šta se koristi?
A Bog je dao, svima jednako.
pa, daj nam dobaci nekog koji se "samospoznao", da vidimo sta mu je to Bog dao, da nam kaze cemu to sluzi, sta glista pita nas koji se nismo samospoznali, kako mi da znamo, ja cak tvrdim da to ne postojidobra je glista....nisam mislio na nju kad sam pričao o njuejdžerima kojima je samospoznaja teren za pumpanje sopstvene vrednosti....
lol, pun ih je svet....ovde na forumu @coco bill možda...pa, daj nam dobaci nekog koji se "samospoznao", da vidimo sta mu je to Bog dao
Tito je davao svima jednako.pa, .... treba, ali da nam je svima jednako dao, i nije bas
moze biti da smo mi internet zavisnici ili pacenici ovde na nekoj grupnoj terapijiKraj patnje je nestanak...
Имаш разна просветљења, рецимо то да ћемо сви умрети, да морамо јести и срати и да смо непоправљиво себични, сви до једног у различитимpa, daj nam dobaci nekog koji se "samospoznao", da vidimo sta mu je to Bog dao, da nam kaze cemu to sluzi, sta glista pita nas koji se nismo samospoznali, kako mi da znamo, ja cak tvrdim da to ne postoji
mislis valjda na samospoznaju da je sebicnost, jel bavis se sobom umesto drugima?Имаш разнапросветљења, рецимо то да ћемо сви умрети, да морамо јести и срати и да смо непоправљиво себични, сви до једног у различитим
степенима...