Čemu služi pevanje zvuka HU ili HjU

louiskrstic

Domaćin
Poruka
3.215
Ostatke nekada iznošene istine ljudi su u novijim vremenima prihvatali zdravo za gotovo.
Današnje vreme pruža priliku ljudima da na nov način direktno spoznaju istinu i znaju je iz svojih iskustava.
Vrata su otvorena a ko će proći njima lični je izbor svakog pojedinca.
Nekima baš priloženi link može biti prvi korak na putu do najviše istine.

Eckankar: Čuda u tvom životu (“Miracles in Your Life,” in Serbian) - YouTube

Ovo
Kao pozadinski zvuk dok slussam radio, podize.
Da, ovaj video i jeste kreiran da ga mnogi mogu slušati dok nešto rade ili se odmaraju. Uz to, mnogima pomogne da se uzdignu ali i da imaju bolji uvid u svoje dnevne probleme. Takođe, mnogima pomogne da imaju jasnije snove i shvate njihovu poruku, budući, da su snovi skriveni prozor u više životne realnosti.

Ukratko; Kada sam pre dobrog broja godina istraživao poisle ličnih iskustava, i doživljaja sreo sam se sa jednom od knjiga Paula Twitchella. Objasnio je da pevanje (Pevušenje HU (hju)) uzdiže duhovno i otvara pojedincu srce bio sam radoznao i počeo ovu duhovnu vežbu pevušenja HU pre spavanja. Odmah posle prvog pokušaja u moje srce se uselila ogromna ljubav (blaženstvo koja nije napustala moja srce nekoliko godina iza toga. U periodu kada sam počeo odrađivati moju karmu (što je neophodno za svakoga ako želi napredovati duhovno) teška iskustva su počela zatvarati moje srce. Ipak, ta ljubav je znala da uvek probije kada god mi je trebala podrška i dodatno pojačanmi osećaj sigurnosti i potvrda da nisam sam već da svemoćma suština života uvek stoji uz mene, vodeći me i pomažući.
Zato se može reći sa sigurnošću, iz iskustava ali iz iskustava mnogih drugih da bez otvaranja srca prema samoj suštini života, Duhu Svetom, niko i ništa nama ne m ože podariti ono čemu stremimo a to je sreća. Tek tada otkrivamo da je traženje sreće ustvari traženje Boga ali i obrnuto, traženje Boga je tzraženje sreće.

Da, ovaj video i jeste kreiran da ga mnogi mogu slušati dok nešto rade ili se odmaraju. Uz to, mnogima pomogne da se uzdignu ali i da imaju bolji uvid u svoje dnevne probleme. Takođe, mnogima pomogne da imaju jasnije snove i shvate njihovu poruku, budući, da su snovi skriveni prozor u više životne realnosti.

Ukratko; Kada sam pre dobrog broja godina istraživao poisle ličnih iskustava, i doživljaja sreo sam se sa jednom od knjiga Paula Twitchella. Objasnio je da pevanje (Pevušenje HU (hju)) uzdiže duhovno i otvara pojedincu srce bio sam radoznao i počeo ovu duhovnu vežbu pevušenja HU pre spavanja. Odmah posle prvog pokušaja u moje srce se uselila ogromna ljubav (blaženstvo koja nije napustala moja srce nekoliko godina iza toga. U periodu kada sam počeo odrađivati moju karmu (što je neophodno za svakoga ako želi napredovati duhovno) teška iskustva su počela zatvarati moje srce. Ipak, ta ljubav je znala da uvek probije kada god mi je trebala podrška i dodatno pojačanmi osećaj sigurnosti i potvrda da nisam sam već da svemoćma suština života uvek stoji uz mene, vodeći me i pomažući.
Zato se može reći sa sigurnošću, iz iskustava ali iz iskustava mnogih drugih da bez otvaranja srca prema samoj suštini života, Duhu Svetom, niko i ništa nama ne m ože podariti ono čemu stremimo a to je sreća. Tek tada otkrivamo da je traženje sreće ustvari traženje Boga ali i obrnuto, traženje Boga je tzraženje sreće.
Hu ili hju je zvuk koji čovek ispusti kada baci od sebe veliki teret,
ili kada se nakon stresne zastrašujuće situacije naglo nađe na
bezbednom. Recimo, izbegneš auto koji je leteo ka tebi i ispustiš
taj zvuk.
To je naravno kratak zvuk. Ne peva se satima. A odakle je došlo
da se od toga napravi vibracija koja treba dugo da traje, nije mi
jasno.

U prevodu je greška kada se kaže da je to reč od dva slova. To je
samo vibracija i slova je približno opisuju, a ne reč sa nekim značenjem.

Hu ili hju je zvuk koji čovek ispusti kada baci od sebe veliki teret,
ili kada se nakon stresne zastrašujuće situacije naglo nađe na
bezbednom. Recimo, izbegneš auto koji je leteo ka tebi i ispustiš
taj zvuk.
To je naravno kratak zvuk. Ne peva se satima. A odakle je došlo
da se od toga napravi vibracija koja treba dugo da traje, nije mi
jasno.

U prevodu je greška kada se kaže da je to reč od dva slova. To je
samo vibracija i slova je približno opisuju, a ne reč sa nekim značenjem.
Svesna glisto,
milioni ljudi širom sveta su već decenijama u ovim drevnim učenjima koja su na planeti od samog prvog iskoračaja čovečanstva.
Učenja koja su se pre 5000 godina povukla u ilegalu zbog progona njihovih učitelja. Učenja na čijem čelu su stajali pravi predstavnici Kreatora, Boga, i pomagali ljudima u njihovom duhvnom napretku a spremnim za najviše napore i dosezanje samih svetova čiste svesti koje su pomagali i vodili da ostvare najviši cilj života, sa kojim svaka Duša, ono što jesmo, dođe u niže svetove.
Iz memorija ljudi koji su sledili ova učenja, po njihovom povlačenju u ilegali stvoreni su zapisi koje zna narod danas kao Vedska učenja.
Danas su ova učenja - Eckankar - ta koja svakog pojedinca direktno vode putem Duha Svetog, koji je Reč Boga, nazad u samo srce Kreacije.
Za svakog ko svim svojim srcem ljubi istinu koja dolazi direktno iz srca Kreatora ova učenja su pravi nektar koji uzdiže u svesti i koji svakog pojedinca vodi svim višim svetovima da bi još za vreme ovog života uspeli odraditi svu svoju karmu, kao što rekoh, jer bez odrade karme sve je samo iskustvo.
Zato, ova učenja su smatrana tajnim učenjima jer ih može razuzmeti samo osoba koja je duhovno dovoljno pripremljena. Ostalima to može biti kao bacanje kamena sa ramena ili ma kako drugačije.
Duh Sveti i jeste PUT, Reč Boga, Bani, Shadba, Melodija Sfera, Nada, Kalami, Kalam-i-Ilahi i još mnogo toga za sve ljude ove planete.
Na sajtueskankar možeš naći sve o Eckankaru i sve šta jeste HU (drevno i sveto ime Kreatora, Boga). Učenja koja su ponovo iznešena u javnost pre pet ipo decenija. Možeš pronaći nekoliko desetina knjiga iz kojih se može saznati mnogo više. Takođe postoji stranica Blog gde se mogu videti iskustva drugih ljudi i još mnogo, mnogo više kao i može se naći bilo koji sajt drugih zemalja širom sveta - ima ih oko 150 - i može se pogledati na nekom drugom jeziku ako se na zna englaski.
Dakle, ova učenja su iznešena ponovo u javnost pre nego se većina današnjih žitelja ove planete rodila.
Otuda, ako neko nije saznao ništa to je problem same osobe a ne značenja ili beznačajnosti ovih učenja.
Lično znam sva druga učenja i šta ona iznose, ona imaju svoje mesto na ovoj planeti i niko ih ne može negirati ili omalovažavati jer su potrebna mnogim ljudima, ali, oni koji žele najviše učiniti od svog života imaju pravo na ono što im pripada.
Pre dosta godina sam pokušao iznositi ova učenja u ovom podneblju ali reakcija ljudi je bila neverovatna. Zašto? Zato što niko nije želeo išta više i bolje. Danas, na sreću, ima takvih i vreme je da ovo podneblje dobije i ono što stvarno pomaže i uzdiže na praktičan način.
Zašto bi ovo podneblje trebalo biti na repu događaja, naročito na repu duhovnog progresa ako se zna da se svako ljudsko biće i svaka grupa ljudi ili država mora uzdignuti prvo duhovno pa tek onda stremiti ka drugim uspesima, kojima, inače,. humana svest najviše želi stići.
IOzvoli, pogledaj, prostudiraj, ako te nešto privuče probaj i onda pitaj.
Imaš tamo na sajtu mesto gde možeš pitati i mesto gde možeš saznati.
Prijatno čitanje.

Poslednja izmena od moderatora:
Prijatno čitanje.
Ma kakvo čitanje. Ne vidim nikakav razlog da te linkove otvaram.

Ne znam zašto sada širiš temu u sto pravaca.

A moj se komentar odnosio na ono što si u uvodnom postu postavio.
Čisto onako iz nekog ličnog iskustva u radu sa emocijama i sa telom,
jasno mi je da je zvuk HU ili HjU otpuštanje. I tu nema nikakve mistike.
Svako može da isproba. Nasuprot zvuku UH koji je zvuk teskobe, bilo
fizičke ili psihičke. I naravno da će osećati ljudi olakšanje kada izgovaraju
HU.

Ako pak ne treba komentarisati uvodni post, nego čitati nekakve linkove,
onda izvini.
Da zatvorimo ovu temu i otvorimo neku drugu?

"
Ako pevate Aum, on ide od grla do srca, nikada ispod njega. To su bili ljudi srca - Aum je bio dovoljan za njih; slaba, blaga doza, homeopatska doza je za njih bila dovoljna.
Za vas, on neće biti od velike pomoći, Hu će biti korisniji. Hu je sufi mantra. Baš kao što je Aum hindu mantra, Hu je sufi mantra. Sufiji su razvili Hu za vrlo agresivnu zemlju i rasu, strasnu i silovitu - za ljude koji nisu jednostavni, nisu bezazleni - za lukave i pametne, za borce. Za njih je Hu bio pronađen.
Hu je poslednji deo od (imena) Allah. Ako neprekidno ponavljate "Allah-Allah-Allah-Allah", ubrzo, ono preuzima oblik "Allahu-Allahu-Allahu". Onda uskoro se prvi deo odbacuje.
Ono postaje "Lahu,-Lahu-Lahu". Onda će čak i "Lah" biti odbačen. Ono postaje "Hu-Hu-Hu".
Ono je vrlo moćno i direktno pogađa vaš centar seksa. Ne pogađa vaše srce; pogađa vaš centar seksa.
Za vas će Hu biti od koristi jer sada vaše srce gotovo ne funkcioniše. Ljubav je iščezla;
samo je ostao seks. Vaš centar seksa funkcioniše, ne centar ljubavi, tako da Aum neće mnogo pomoći. Hu će biti više od pomoći jer vaša energija sada nije blizu srca. Vaša energija je pored seksualnog centra, a seksualni centar mora da bude pogođen direktno tako da se energija uzdiže naviše.
Posle izvesnog vremena rada sa Hu, možete osetiti da sada ne osećate veliku potrebu za tom dozom. Onda se možete okrenuti na Aum. Kada počnete osećati da sada postojite blizu srca, ne blizu centra seksa, samo onda možete koristiti Aum - ne pre. Inače nema potrebe: Hu se može raditi celim putem.
Hu je jača doza. Kada radite Hu, možete odmah osetiti da ide u stomak - do centra hara, a onda do centra seksa. Odmah prisiljava kretanje seksualne energije naviše. To pokreće centar seksa.
Moj naglasak ostaje na Hu, jer moj naglasak ne zavisi od hindusa ili muslimana; moj naglasak zavisi od vas, šta je vama potrebno. Ja nisam ni hindu ni musliman. Ja nisam niko, tako da sam slobodan. Mogu koristiti sve od svega. Hindu će osećati krivicu koristeći Alaha;
muhamedanac će osećati krivicu koristeći Aum; ali ja nisam sitničarski zabrinut oko takvih stvari. Ako Alah pomaže, to je lepo; ako aumkar pomaže i to je lepo. Donosim i dajem vam svaku metodu prema vašoj potrebi.
Za mene, sve religije vode do istog; cilj je jedan. Sve religije su kao staze koje vode do istog vrha. Na vrhu sve postaje jedno. Sada to zavisi od vas - gde ste vi - i koja staza će biti bliža.. Aum će biti vrlo daleko od vas; Hu je vrlo blizu. To je vaša potreba. Moj naglasak zavisi od vaše potrebe. Moj naglasak nije teorijski; nije sektaški. Moj naglasak je apsolutno ličan. Pogledam u vas i odlučim."
Osho

Back