Čemu li se nadaju šiptari

*iskander

Ističe se
Poruka
2.203
Pre desetak godina pisao sam na raznim forumima o nečemu što je tek sada aktuelno. Na svakom od tih foruma bio sam banovan više puta, a nekima više ne mogu ni pristupiti. Smatram za sebe da sam izuzetno realan, nije mi teško razgovarati sa bilo kime, ma koje vere, nacije, rase bio čovek koji ima dobre namere. Kao što rekoh, još pre desetak godina sam pisao, a između ostalog, iako sam bio veliki protivnik šiptarima i u ratu i u forumskim diskusijama, nisam zaboravio da su šiptari ponosan narod i da znaju da cene prave prijatelje. Ono što hoću da kažem je to da sam i tada ukazivao i upozoravao da će iz svega onoga što se dešavalo na Kosovu i Metohiji najviše štete pretrpeti šiptarski narod. Pominjao sam zračenje od municije od osiromašenog uranijuma, od koga oboljeva sve više i više građana Kosova i Metohije, pominjao sam da šiptarke ne rađaju više u proseku 5-6 dece već manje i da je svako treće nedonošče, što je upravo rezultat ,,Milosrdnog anđela,,. Upravo ti ljudi koji su 1999 krojili sudbinu šiptarskog i Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, vraćaju se da završe svoj započeti posao. Kako će se to odraziti na narod ne znamo u detalje, ali može se pretpostaviti ni malo dobro. Imati par miliona ljudi koji rade za tebe - pa to je san svakog kapitaliste zapadno od Slovenije.
U prilog tome postavljam link, da bi forumaši razumeli o čemu pričam. Nadam se da će ova tema postati interesantna i za građane Kosova i Metohije šiptarske nacionalnosti, kako bi smo mogli zajedno komentarisati budući tok događaja...
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/328098/Lobisti-sada-naplacuju-svoje-prijateljstvo-prema-Kosovu

nekako me zabole za siptare. a i njih zabole za nas.
oni za 12 godine eu okupacije nisu uspeli nista da postignu i naprave, samo su unistili sve cega su se dohvatili. masu oruzjem, a nije im strano da povremeno i ubiju ponekog srbina.
mogli su da budu raj na zemlji, kao sto je, skoro, bilo (u odnosu na ovo) pod upravom iz beograda. verujem da su lenji, prosti i nekulturni, ma znam

Na svakom od tih foruma bio sam banovan više puta, a nekima više ne mogu ni pristupiti.......
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/328098/Lobisti-sada-naplacuju-svoje-prijateljstvo-prema-Kosovu

То што су те бановали је свакако резултат твоје ревности. Занчи претерао си.
Ово шта пише у БЛИЦ-у, линкованог са твоје стране, је опште позната ствар. То знају и они са КиМ-а али немају куд. Додуше пола Шиптара је у Европи а Срби су скоро исељени.
Те компаније, које се сада утркују по КиМ-у, су својина оних који су били најревноснији у бомбаардовању Србије. Природни ресурси су разлог бомбардовања а не ,,хуманитарна катастрофа'' Шиптара која је измишњена као разлог.
Они као да су прижељкивали бомбардовање па су на сваку бачену бомбу аплаудирали, па ево им сада нека уживају у осиромашеном уранијуму.

То што су те бановали је свакако резултат твоје ревности. Занчи претерао си.
Ово шта пише у БЛИЦ-у, линкованог са твоје стране, је опште позната ствар. То знају и они са КиМ-а али немају куд. Додуше пола Шиптара је у Европи а Срби су скоро исељени.
Те компаније, које се сада утркују по КиМ-у, су својина оних који су били најревноснији у бомбаардовању Србије. Природни ресурси су разлог бомбардовања а не ,,хуманитарна катастрофа'' Шиптара која је измишњена као разлог.
Они као да су прижељкивали бомбардовање па су на сваку бачену бомбу аплаудирали, па ево им сада нека уживају у осиромашеном уранијуму.

Ne, niste me shvatili, o ovome sam ja pisao na forumima mnogo pre nego sto su pojedini (nazovi-nezavisni mediji) hteli (smeli) da objave ove stvari. Ziveo sam na Kosovu i Metohiji 27 godina, tamo sam rodjen, ali opet mi je zao tog siptarskog naroda dole, jer znam kako su izmanipulisani od strane svih svojih ,,vodja,, Naravno da je dosta njih ucestvovalo u zlocinima, ali velika vecina njih ne sme nista da kaze na ovu temu. Tacno je, radovali su se, aplaudirali, pravili veselja na racun Srpske nesrece... ali ja im to odbijam na neinformisanost, nacin zivota, slepo slusanje svojih velikasa koji zaradjuju ogromne pare na njihov racun. Sve ovo pricam iz jednog jedinog razloga - ako nastavimo da se trvimo i mrzimo, nikada mira nece biti. Trebamo ukazati jedni drugima na greske, priznati ih, a onda na osnovu toga videti da li mozemo ziveti zajedno. Mozda zvuci kao fraza, ali to je stvarno tako...Srbija ima interesa na Kosmetu - to je neprikosnoveno, kao sto siptari moraju shvatiti sta je najbolje za njih. Tema je skakljiva, pretpostavljam da ce biti dosta komentara koji se odnose na proslost i mrznju...na interese ovog ili onog, ali ipak sam postavio ovu temu u nadi da ce se javiti neko od gradjana siptarske nacionalnosti i reci, za promenu istinu o zivotu obicnog coveka dole...

Poslednja izmena:

Back