Cemu i kome sluzi mocna drzava?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.504
Ako je narod u njoj gladan.......?:think:

Evo primera Indije: milijarda stanovnika, atomska velesila, satreliti, spremaju let na Mesec.....

A narod?

Jad i beda svetskog nivoa......

Zasto njihovi politicari ne ulazu u standard svojih ljudi vec u beskorisne gluposti?

Meni to nije jasno....

Evo primera Indije: milijarda stanovnika, atomska velesila, satreliti, spremaju let na Mesec.....

A narod?

Zasto njihovi politicari ne ulazu u standard svojih ljudi vec u beskorisne gluposti?

Meni to nije jasno....

Kako ti vidis mocnu drzavu?

Indija ne moze da obuzda rast populacije i to otezava napore da se poprave okolnosti za vecinu.

U zadnjih desetak godina su obezbedili vise raspolozive hrane, ulazu u modernu infrastrukturu, pokusavaju da prate razvoj i potrebe privrede.

Malo koketiraju sa nacionalizmom i pritiskaju manjine da se prilagode, agresivniji su prema Pakistanu ili barem traze da Pakistan uradi vise protiv terorista.

Vise bih voleo da zivim mu maloj drzavi bez vojske, sa visokim standardom, nego u velikoj atomskoj velesili kojoj niko ne moze nista.

Kako tvoj Maduro?Ša ima novo?Oćel' biti onoga rata??

- - - - - - - - - -

Indija... verovatno najprljavija i najogavnija država na svetu.

Pogotovo njihova sveta reka, bacaju u nju bukvalno sve što stignu, uključujući i leševe ljudi, iz religijskih razloga.

- - - - - - - - - -

SAD postaje sve gora za život ljudi, ali je milion godina ispred "shithole" država poput Indije, neuporedivo u svakom smislu.

Svugde je tako gde su cigani...

abhay-patel.png

Indija... verovatno najprljavija i najogavnija država na svetu.

Pogotovo njihova sveta reka, bacaju u nju bukvalno sve što stignu, uključujući i leševe ljudi, iz religijskih razloga.

- - - - - - - - - -

SAD postaje sve gora za život ljudi, ali je milion godina ispred "shithole" država poput Indije, neuporedivo u svakom smislu.

Da li si ti nekada bio u Indiji kada sve to znaš? :think: U nekom velikom gradu? Na nekoj plaži?

Indija je sada tamo gde je Kina bila pre 15 godina: investicije u firme, IT parkove, industrijske zone, saobraćajnu infrastrukturu, obrazovanje inženjera pa i stanogradnju su ooogormne. Video sve svojim očima i bio sam impresioniran. Recimo, Accenture, vodeća svetska konsultantska firma, u Indiji ima 1/3 zaposlenih. Budi siguran da će Indija za 10-15 godina biti 3. najveća ekonomija sveta, odmah nakon Kine i SAD. ;)

Zemlja u kojoj 32% GDP-ja ide u investicije u osnovna sredstva ne treba da brine za svoju budućnost. :)

Poređenja radi, u Srbiji 18% GDP-ja ide u investicije u osnovna sredstva.

Kod nas se samo prave klinicki centri i putevi...pita li neko ovaj narod sta njemu treba da bi bio zdrav a ne bolestan, da bi bio normalan a ne tim putevima da ide peske i daje bolesnicima na vlasti podrsku da ih j*ebu.

Pa to su INVESTICIJE! To je osnovni motor razvoja ekonomije. U Srbiji ih ima, ali nedovoljno: 5-6 milijardi evra godišnje tj. 18% GDP-ja. U Indiji su investicije 33% GDP-ja, a u Kini preko 40% GDP-ja.

Znaš kako kaže ona poslovica: daj siromašnom čoveku 3kg ribe i nahranio si ga za narednih par dana. Nauči ga da pecas, kupi mu pecalju, mreže (idealno i ribatski brod) i nahranio si i njega i njegovu porodicu za ceo život. ;)

Da, bila je to kao britanska kolonija. Cim se otresla britanske kolonijalne vlasti, brzo je iskorenila glad tzv. zelenom revolucijom, dosla u posed nuklearnog oruzja, isprangijala Pakistan nekoliko puta, zatim zapocela trzisne reforme i sada je na dobrom putu da do 2030. postane 3. najveca ekonomija sveta merenom nominalni GDPjem i 2. mereno realnim GDPjem po paritetu kupovne snage.

Za razliku od tebe tako zatucanog i punog tako glupih stereotipa, Indija ima buducnost. Ti nemas. ;)

Da, bila je to kao britanska kolonija. Cim se otresla britanske kolonijalne vlasti, brzo je iskorenila glad tzv. zelenom revolucijom, dosla u posed nuklearnog oruzja, isprangijala Pakistan nekoliko puta, zatim zapocela trzisne reforme i sada je na dobrom putu da do 2030. postane 3. najveca ekonomija sveta merenom nominalni GDPjem i 2. mereno realnim GDPjem po paritetu kupovne snage.

Za razliku od tebe tako zatucanog i punog tako glupih stereotipa, Indija ima buducnost. Ti nemas. ;)

Da da smecari najobicniji koji siluju zene za dobar dan i ne odgovaraju za to. Glavni grad im je smetliste...

Imaju buducnost yeah, u drugim drzavama u koje beze sa njihovim apu sjebanim engleskim i mrljavim programerskim poslovima....

https://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=100&v=67

GDP per capita, ma gde su? :D

A narod?

Meni to nije jasno....

Opet nedostatak bazicne logike.
Drzava u kojoj ljudi gladuju nije mocna drzava.
Da zakljucis tako nesto ne treba da znas matematicku logiku vec samo da imas zdrav razum sa IQ veci od 10
sto ocigledno nije slucaj stobom.

Evo gde si Blajbi
Веома висока интелигенција (потенцијални генији, IQ виши од 140)
Висока интелигенција (IQ између 111-139)
Просечна интелигенција (IQ је између 90-110)
Физиолошки тупи (IQ је између 70-89)
Лака душевна заосталост (IQ је између 50-69)
Умерена душевна заосталост (IQ је између 35-49)
Тешка душевна заосталост (IQ је између 20-34)
Дубока душевна заосталост (IQ је испод 20)

Poslednja izmena:
Vise bih voleo da zivim mu maloj drzavi bez vojske, sa visokim standardom, nego u velikoj atomskoj velesili kojoj niko ne moze nista.

Просечан ******* крстин би увек живео у великој атомској велесили сиромашној и у беди него у малој државици са високим стандардом без војске.

- - - - - - - - - -

Опет...Индија није неки добар пример за тему коју си покренуо.

Живот у Низоземској је досадан. У Израелу увек нека акција.

Imas puno bede u Israelu. Ako setas tamo videces puno krezavih ljudi a to ti je jedan dobar pokazatelj bede. Plus check point na kojima su poluretardi itd...

Andora, Lihstenstajn, Lux, Monter Carlo,Monaco itd... tu treba da ides

Indija je beda i nedo Bog nikome da tamo zivi.

Imas puno bede u Israelu. Ako setas tamo videces puno krezavih ljudi a to ti je jedan dobar pokazatelj bede. Plus check point na kojima su poluretardi itd...

Andora, Lihstenstajn, Lux, Monter Carlo,Monaco itd... tu treba da ides

Indija je beda i nedo Bog nikome da tamo zivi.

Ти бедни у Израелу су вероватно твоја арапска браћа.

Ти бедни у Израелу су вероватно твоја арапска браћа.

Pa Arapi i Hebreji su jedno te isto. Kao Srbi i Bosnjaci

I ne. NIsu Harapi. Imas puno bede medu Hebrejima tamo. Ti nemas pojma jer se nikad nisi pomerio iz svoje kasabe. Otidi tamo kao turista i prosetaj se malo

Bez americkih milijardi to bi bilo na nivou bangladesa

- - - - - - - - - -

Још увек нисам срео безубог Израелца.

Naravno. Zato sto nisi isao dalje od svoje kasabe. Otidi tamo i videces ih na svakom koraku.

Back