- Poruka
- 75.447
,,,ovo postaje globalni problem ne samo na ovdašnjim prostorima,,,Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
,,,ovo postaje globalni problem ne samo na ovdašnjim prostorima,,,Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.
Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.
Narod odlicno zna ko ga je zajahao i prema tome se i odnosi na isti nacin.Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.
,,,donekle si u pravu , dok je ovaca biće i vune,,,Šta je narod po političkoj, a šta je po arhetipskoj, istorijskoj definiciji ?
Ko je narod, da bi se pitao ?
Da li je narod nekakav skup suverenih subjekata koji znaju ili ne znaju da postave ispravno pitanje ?
Ја не знам како то код нас тако, а ето други народи нормално функционишу, рецимо како Словенци не дођоше да "ослобађају" нас, него ми одосмо чак до Соче да њих "избављамо" од злих империја. Како Македонци не изгинуше нпр код Шапца, него ми на Солунском фронту?Narod odlicno zna ko ga je zajahao i prema tome se i odnosi na isti nacin.
Medjutim, sila boga ne moli...ubijaju svakoga ko pomisli na kulturnu drzavu.
a pa sve to organizuje narod, a ne naglupa elita koja drzavu efikasno vodi kada nije frka i kada moze da se krade i pljacka, interesi i politika drzave je manje vazna, a kad dodje frka zbog nesposobnosti tih strucnjaka, onda se ode u englesku i svajcarsku i ceka da narod prezivi ili ne. Pa pompezno dodju na svoje mesto usput ubijajuci jos ponekog srbina.Ја не знам како то код нас тако, а ето други народи нормално функционишу, рецимо како Словенци не дођоше да "ослобађају" нас, него ми одосмо чак до Соче да њих "избављамо" од злих империја. Како Македонци не изгинуше нпр код Шапца, него ми на Солунском фронту?
Da, nesposobni vladaju srbijom, a pored nesposobnosti su i nemoralni.Pa je ukupan efekat gamad na vlasti.
Jedna najprostija elita turskog kova, koja pobije sve sto vredi da bi mogli da vladaju ovcama.
ne ubijajujaju moralne i sposobne kada osvoje vlast.vec ih koriste da bolje vladaju...a kojim to drzavama vladaju sposobni i moralni koji ne ubijaju ovce?
Ne ubi
ne ubijajujaju moralne i sposobne kada osvoje vlast.vec ih koriste da bolje vladaju.
U Srbiji se jos od turaka prvo pobije elita, pa se vlada pomocu vernika...tj ovaca.
Recimo oni koji razvijaju drzavu i ne ratuju 200 godina...a zasto ne ratuju, jer ne stavljaju poslusnike za ambasadore vec pametne ljude. Zar nije jasno da svako ko je bio moralan i pametan nije mogao da opstane? Zaboravljamo te pobijene i divimo se njihovim ubicama, vekovima......ali ko to tako ispravno radi Metro?
Gde god se okrenes svi imaju iste probleme kao i mi...sta smo mi to pa toliko posebni, sta vam je..
Fala lepo kolega dopunio si moj post u smislu koji sam napisao.Metronomy je tipican primjer bjegunca sa sela u grad koji sem kritike nista konstruktivno nema da predlozi. Sifra bijesan pas.
Dakle, kao sto je moj komsija rekao, Srbe su austrougarski zandarmi morali da izbacuju iz kreveta u podne da bi nesto uradili, a posto u beogradskom pasaluku nije bilo austrougara, tu se njih najvise natalozilo i odatle se najvise kritikuje cio svijet.
A moj komsija potice od loze svestenika i na tim prostorima je prisutan vise vijekova te je napisao toliko korisnih stvari u vise knjiga, koliko se u citavoj Srbiji ne moze naci, te je za sve ljude koji cijene zakon i red referentna tacka i kao takav je u nasem gradicu jedinstven. Dakle, radi se o kulturnom svetioniku, te se zbog opsirnosti njegovog djelovanja ne mogu zamjeriti greske u sitnim detaljima.
Ali razumijem i to da takav covjek u beogradskom pasaluku mozda nije dobrodosao. Tamo se mrzi sve sto potice s vana i iz proslosti, te se uglavnom bave "neprijateljima". Mozda je ovaj forum tipicno kulturno dostignuce beogradskog pasaluka i najvisi njegov domasaj. Ovde se zdusno uzgaja kultura nadoknade stete, a krivci su sav preostali svijet, ukljucjujci i nas "prekodrinske" Srbe i Vojvodjane.
Opet je pojedinac samo brojka i inicijali a drzava simbol... Drzava je u zalosti kad se pojedinci gube al opet opstaje a da probamo malo obrnuti sled pojedinci da opstaju a drzave da se gube moguce da bi perspektiva bila drugojacija za nas male ljude