Cemu braniti drzavu ako se gube ljudi

Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.

Šta je narod po političkoj, a šta je po arhetipskoj, istorijskoj definiciji ?

Ko je narod, da bi se pitao ?

Da li je narod nekakav skup suverenih subjekata koji znaju ili ne znaju da postave ispravno pitanje ?

Народ мора да е запита каква га је то елита зајахала, тј. води га из беспућа у беспуће већ децијама, вековима.
Narod odlicno zna ko ga je zajahao i prema tome se i odnosi na isti nacin.
Medjutim, sila boga ne moli...ubijaju svakoga ko pomisli na kulturnu drzavu.

Narod odlicno zna ko ga je zajahao i prema tome se i odnosi na isti nacin.
Medjutim, sila boga ne moli...ubijaju svakoga ko pomisli na kulturnu drzavu.
Ја не знам како то код нас тако, а ето други народи нормално функционишу, рецимо како Словенци не дођоше да "ослобађају" нас, него ми одосмо чак до Соче да њих "избављамо" од злих империја. Како Македонци не изгинуше нпр код Шапца, него ми на Солунском фронту?

Ја не знам како то код нас тако, а ето други народи нормално функционишу, рецимо како Словенци не дођоше да "ослобађају" нас, него ми одосмо чак до Соче да њих "избављамо" од злих империја. Како Македонци не изгинуше нпр код Шапца, него ми на Солунском фронту?
a pa sve to organizuje narod, a ne naglupa elita koja drzavu efikasno vodi kada nije frka i kada moze da se krade i pljacka, interesi i politika drzave je manje vazna, a kad dodje frka zbog nesposobnosti tih strucnjaka, onda se ode u englesku i svajcarsku i ceka da narod prezivi ili ne. Pa pompezno dodju na svoje mesto usput ubijajuci jos ponekog srbina.
da li je slucajno da izmedju ratova nijedan pametan srbin nije mogao da ostane u srbiji?
Sve bi ih pobili, a ne smeta im da kazu da su ti bili srbi, ako su poznati u svetu.

..ali ko to tako ispravno radi Metro?
Gde god se okrenes svi imaju iste probleme kao i mi...sta smo mi to pa toliko posebni, sta vam je..
Recimo oni koji razvijaju drzavu i ne ratuju 200 godina...a zasto ne ratuju, jer ne stavljaju poslusnike za ambasadore vec pametne ljude. Zar nije jasno da svako ko je bio moralan i pametan nije mogao da opstane? Zaboravljamo te pobijene i divimo se njihovim ubicama, vekovima....

Taksativno, sve drzave koje su uspesne, recimo drzave koje uvoze te nase pametne i postavljaju na mesta gde se razvija drzava.
Gde je djokovic? Gde je bio Tesla, gde je pupin radio? Gde su svi mladi pobegi odavde?
Institut za fiziku je skup ludaka sa dobrim platama, a mladi beze odatle jer ne mogu da opstanu, medju elitom Srbije.
Medicinski fakultet skup bolesnika i ni jedni ne podrzavaju vlast i nisu poslusnici, vec "elita" kojoj ne treba drzava.
Ko su ambasdori Srbije je jos vaznije, "elita" koja radi protiv "vlasti" tacnije prtiv drzave, jer ni njima drzava nije potrebna.oni su sebi drzava.

Ovo moram da ispricam, necu moci da spavam, ako ne odgovorim...
Ti potvrdjujes ono sto tvrdim godinama, da ljudi koji su u inostranstvo otisli ili se tamo rodili vide neku srbiju iz vremena kada su otisli ili kakvu su je opisali oni koji su dolazili, ali sa opravdanjem sto su dosli tamo.
Samo si preterao sa onih 40 knezova sa golemim kuburama...
Tako je moj surak ispricao svedjanki da se u srbiji brisemo sisarkama i zena za svaki slucaj ponela pola karavana toalet papira, a ovaj se pravi lud i cuti, a zena fina, kad je stigla ne zna kako da objasni sta ce joj gomila papira.
Tako i ti, ali sto je mnogo je mnogo...knezovi i to 40 komada i jos i kubure. Pa to da se pojavi u skupstini turci bi nas ponovo napali.

Odbranimo ljenost, brisimo istinu jer nam se ne dopada!

Prilozi

• IMG-c4a8b0d6896fe45396e9bdb03f2c4442-V.jpg
    IMG-c4a8b0d6896fe45396e9bdb03f2c4442-V.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 22
  • IMG-bca6133f540254ed9aa11264549137b2-V.jpg
    IMG-bca6133f540254ed9aa11264549137b2-V.jpg
    121,6 KB · Pregleda: 22
  • IMG-be47c18ec8dede8f5a70661b8bd963eb-V.jpg
    IMG-be47c18ec8dede8f5a70661b8bd963eb-V.jpg
    107,9 KB · Pregleda: 21
  • IMG-0843858f146180e759093cb25b9616cb-V.jpg
    IMG-0843858f146180e759093cb25b9616cb-V.jpg
    70 KB · Pregleda: 20
Lele bre, pa takvih knjiga od komsija koji blage veze sa zivotom nemaju sam dobio pola stalaze da objavim po blogovima i na siteovima...a kada procitas tri pametne recenice pokupljene slucajno, a ostalo razvijena budalastina.
O lenjosti mogu da govore oni koji nista ne rade, jer su zasluzeno pametniji, pa osidjuju druge za lenjost sto im ne donose dovoljno darova. Elitisticke bolesti mozga.
Recimo bizgov koji ne zna vola u dupe da ubode umisli da moze da odredjuje ko je zaduzen da radi, a ko da filozofira. To meni lici na tesku patnju i vodi direktno u ludilo.

Metronomy je tipican primjer bjegunca sa sela u grad koji sem kritike nista konstruktivno nema da predlozi. Sifra bijesan pas.
Dakle, kao sto je moj komsija rekao, Srbe su austrougarski zandarmi morali da izbacuju iz kreveta u podne da bi nesto uradili, a posto u beogradskom pasaluku nije bilo austrougara, tu se njih najvise natalozilo i odatle se najvise kritikuje cio svijet.
A moj komsija potice od loze svestenika i na tim prostorima je prisutan vise vijekova te je napisao toliko korisnih stvari u vise knjiga, koliko se u citavoj Srbiji ne moze naci, te je za sve ljude koji cijene zakon i red referentna tacka i kao takav je u nasem gradicu jedinstven. Dakle, radi se o kulturnom svetioniku, te se zbog opsirnosti njegovog djelovanja ne mogu zamjeriti greske u sitnim detaljima.

Ali razumijem i to da takav covjek u beogradskom pasaluku mozda nije dobrodosao. Tamo se mrzi sve sto potice s vana i iz proslosti, te se uglavnom bave "neprijateljima". Mozda je ovaj forum tipicno kulturno dostignuce beogradskog pasaluka i najvisi njegov domasaj. Ovde se zdusno uzgaja kultura nadoknade stete, a krivci su sav preostali svijet, ukljucjujci i nas "prekodrinske" Srbe i Vojvodjane.

Metronomy je tipican primjer bjegunca sa sela u grad koji sem kritike nista konstruktivno nema da predlozi. Sifra bijesan pas.
Dakle, kao sto je moj komsija rekao, Srbe su austrougarski zandarmi morali da izbacuju iz kreveta u podne da bi nesto uradili, a posto u beogradskom pasaluku nije bilo austrougara, tu se njih najvise natalozilo i odatle se najvise kritikuje cio svijet.
A moj komsija potice od loze svestenika i na tim prostorima je prisutan vise vijekova te je napisao toliko korisnih stvari u vise knjiga, koliko se u citavoj Srbiji ne moze naci, te je za sve ljude koji cijene zakon i red referentna tacka i kao takav je u nasem gradicu jedinstven. Dakle, radi se o kulturnom svetioniku, te se zbog opsirnosti njegovog djelovanja ne mogu zamjeriti greske u sitnim detaljima.

Ali razumijem i to da takav covjek u beogradskom pasaluku mozda nije dobrodosao. Tamo se mrzi sve sto potice s vana i iz proslosti, te se uglavnom bave "neprijateljima". Mozda je ovaj forum tipicno kulturno dostignuce beogradskog pasaluka i najvisi njegov domasaj. Ovde se zdusno uzgaja kultura nadoknade stete, a krivci su sav preostali svijet, ukljucjujci i nas "prekodrinske" Srbe i Vojvodjane.
Fala lepo kolega dopunio si moj post u smislu koji sam napisao.

Opet je pojedinac samo brojka i inicijali a drzava simbol... Drzava je u zalosti kad se pojedinci gube al opet opstaje a da probamo malo obrnuti sled pojedinci da opstaju a drzave da se gube moguce da bi perspektiva bila drugojacija za nas male ljude

Rimitutitukijasi su isto rezonovali...mir brate mir ocu da guzim necu da puzim. Al kao raspale narkomancine nisu kapirali da kad nemas drzavu onda te guze dok puzis. A mozda oni i vole to.

Back