Cemu braniti drzavu ako se gube ljudi

To je samo trenutno stanje stvari.

Tocak istorije je zastao 2008e godine i narednih godina krenuo unazad. To je trenutni poredak, stanje stvari u svetu. A znamo da kod nas sve stize sa zakasnjenjem tipa 10 god. Istorija je krenula unazad, istim redosledom, idemo prema situaciji slicnoj '99e, ali zamenjene su uloge, ocekuje nas ugnjetavanje na Kosovu, povlacenje amera i mozda bombardovanje Albanije od strane Odkb pojacane Srbijom. Uglavnom bice zanimljivo gledati istoriju unazad. Jako brzo smo spali sa Dusana Silnog na sinisu malog.

Obrnuto je.

Mi na periferiji više imperija, prvo nama stiže kriza, pa kada ode u Jezgro tamo se raši tezom, antitezom i sintezom i onda se rešava polako prema periferiji, tj. kod nas će rešenje krize stići poslednje.

Uzmemo polaznu tacku da je sssr pao pre jugoslavije.

Kada tocak istorije krene unazad najblizi istorijski dogadjaji ce se sigurno ponoviti ubedjen sam u to.

Najpre oslobadjanje Kosova, zatim Ruska Carevina i velika Srbija.

Fabrikovane nacije nazalost Hrvati Albanci etc ukratko vecina na ovom prostoru ce nestati.

,,,država je skup instrumenata kojima nezavisne ili zavisne institucije , dato im pravo ili su sami uzeli to pravo da prave konstelacije unutar države,,,
Mislio sam na Vlast.

DRžava je:
1)teritorija;
2)narod nad tom teritorijom i
3)suverena vlast
,,,vlast je grupa ljudi koji sticajem okolnosti , ovako ili onako uređuju pravila ponašanja naroda ili čoveka unutar te države,,,

Србадија мора себи да постави питање да ли држава постоји због народа или народ због државе, добрано смо закаснили за то питање, али боље икад него никад.
Floskula prijatelju koju koristi kriminal da prenese odgovornost sa sebe na narod.

Србадија мора себи да постави питање да ли држава постоји због народа или народ због државе, добрано смо закаснили за то питање, али боље икад него никад.

Nismo zakasnili, mi smo to imali u Kneževini.

Kada se skupi 4,000 zapojasanih državnih sovjeta, sa po 4 kubure, pa kada kažu : "Kneže šta nam je činiti", da li bi neki Vučić opstao 1 minut, nakon današnjeg svakodnevnog lupetanja.??

Evo još jedan moralista politikolog !

A kako bi ti izlečio iskvaren i propao narod u propalom Društvu i propaloj Državi.?

"Ni najbolji zakoni ne vrede iskvarenom narodu" - N.Makijaveli
,,,reši se ko je u rasulo , država ili narod , razmišljaš čas ovako čas onako,,,
,,,znam šta je Makijaveli rekao ali šta ćeš ti reći,,,
,,,govor reči te izdaje , bolje prespavaj mirno ovu noć,,,

Back