Cemu braniti drzavu ako se gube ljudi

Mystic+

Legenda
Poruka
68.257
Opet je pojedinac samo brojka i inicijali a drzava simbol... Drzava je u zalosti kad se pojedinci gube al opet opstaje a da probamo malo obrnuti sled pojedinci da opstaju a drzave da se gube moguce da bi perspektiva bila drugojacija za nas male ljude

Nije ni zanimljiva misaona zabava, da se neki konsrukt i struktura u koju se uloži mnogo života, generacija i imovine, žrtvuje za nekog miša bez komadića imovine ili sira.
 

Mystic+

Legenda
Poruka
68.257
Ludaci koji projekuju ove stvari, ne kapiraju da strukura ne može bez ontologije, a sistem ne može bez Čoveka.

Nešto ako pođe naopako ili ako sistem samog sebe hakuje, ko će to resetovati.

Arhitekte moraju bar jednog čoveka ostaviti Čovekom.

Ali kako je to moguće kada antionologija ne veruje ontologiji.
 

Baad_Boy

Veoma poznat
Poruka
11.148
To je samo trenutno stanje stvari.

Tocak istorije je zastao 2008e godine i narednih godina krenuo unazad. To je trenutni poredak, stanje stvari u svetu. A znamo da kod nas sve stize sa zakasnjenjem tipa 10 god. Istorija je krenula unazad, istim redosledom, idemo prema situaciji slicnoj '99e, ali zamenjene su uloge, ocekuje nas ugnjetavanje na Kosovu, povlacenje amera i mozda bombardovanje Albanije od strane Odkb pojacane Srbijom. Uglavnom bice zanimljivo gledati istoriju unazad. Jako brzo smo spali sa Dusana Silnog na sinisu malog.
 

Richard III

Domaćin
Poruka
3.096
Državu ne treba braniti, država je sama po sebi nastran i protivprirodan projekat koji služi da bi male elitne grupe vladale nad većinom koja nekim istorijskim slučajem čini "narod". Onaj lik za kompjuterom u firmi ili za šalterom nema ništa od ostvarenja bilo kakvih državno-istorijskih ciljeva, kao ni od uspeha reprezentacije, Novaka Djokovića, matemaričara, umetnika, vojske na bojnom polju... medjutim prodaje mu se priča (manipulacija) da je to važno jer se slučajnim spletom okolnosti rodio na odredjenom prostoru i u odredjenom narodu. Naravno čim se rodio, krenuo je da služi državi kao u antičkoj Sparti, ali na mnogo perfidniji način: sa sedam krenuo u školu sa ljudima sa kojima možda ne bi imao ništa, stresirao se neprestano kroz mladost da bi možda upao na faks, pa da sutra može opet da se stresira kroz posao i podizanje porodice i dece koja će raditi to isto - takmičiti se kao topovsko mesto u državnom sistemu borbe svih protiv svih za resurse. Naravno i posao je borba da bi se sutra stekla penzija, i tako u krug. U svakoj državi mali i nemoćni služe bahaćenju i usponu velikih, pa i njihove dece. A pošto su ovce idu i u rat za svoju "državu" i "narod" u kom su se slučajno rodili, tako je neko odredio, a i tradicija pere mozak i pritiska. Zato su se kurdi borili protiv islamista u onim rupama i ruševinama, da bi sutra imali državu u kojoj će biti niko i ništa. Uopšte ne shvatajući pritom da bi im bilo bolje u Evropi ili drugde, bitna je samo "država" i odbraniti nekakve rupe i gradjevine koje je neki "autoritet" proglasio za svetinju.
 

Dionys

Domaćin
Poruka
4.732
U gradu je ocigledno previse "suvisnih" i grad je izvor degenerisanja u pravcu nomadstva. Ti nomadi stampaju novac i zaduzuju drustvo i kad tad ce krenuti nazad na selo. Postoje ciklusi od po 90 godina i mi se sad nalazimo na kraju jednog takvog ciklusa kad je kulminirala duznicka kriza. Sad se postepeno stanovnistvo ponovo krece na selo.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.