cemera i jada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

hrnjica mujo

Zainteresovan član
Poruka
151
Vuk Drašković, ministar spoljnih poslova, za Glas javnosti iz Moskve
Rusija štiti srpske granice
Od našeg specijalnog izveštača
MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković sastao se u Moskvi sa Sergejom Lavrovim, šefom diplomatije Rusije, dan uoči dolaska Martija Ahtisarija, specijalnog izaslanika UN za pregovore o statusu Kosova i Metohije. U jučerašnjom razgovoru s novinarom Glasa javnosti, ministar Drašković izjavio je da je Lavrov u razgovoru s njim još jednom potvrdio raniji stav da će u Kontakt grupi Rusija insistirati na očuvanju međunarodnih granica i da nema povratka na status od pre 1999. godine.

Da li ste gospodinu Lavrovu preneli i polazne tačke našeg pregovaračkog tima?

- Naš moto je više od autonomije, manje od nezavisnosti. Na početku pregovora o statusu Kosova i Metohije predložićemo takozvano horizontalno povezivanje opština u kojima živi srpski i nealbanski živalj.

Radna poseta

Ministar spoljnih poslova SCG boravio je u radnoj poseti Moskvi, gde je u toku Sajam srpske privrede, kome je i on prisustvovao. Ruski mediji posvetili su veliku pažnju Vuku Draškoviću, a dva najtiražnija lista Nezavisimaja gazeta i Vremija objavili su razgovore s njim.

Šta to znači?

- To znači grupisanje srpskog i drugog nealbanskog stanovništva oko velikih pravoslavnih svetinja, formiranje centara koji će imati finansijsku, kulturnu i svaku drugu autonomiju osim vojske. Obezbeđivaće ih međunarodne snage.

Ima li mesta za plan o podeli na dva entiteta?
- O tome neće biti govora, bar ne na početku pregovora o statusu.

Šta će biti sa crkvama u čisto albanskim sredinama?
- Za sada nemam odgovor da li će i tamo biti moguće formirati centre sa nealbanskim stanovništvom. Mi insistiramo na zaštiti Srba i naših pravoslavnih svetinja, kao i na nepovredivosti međunarodnih granica sa Albanijom i Makedonijom.

Ko će čuvati te granice?
- Nemam konkretan odgovor, a podrazumeva se da će to biti oni koji ih trenutno obezbeđuju.
 
Elvin:
opsesija srbima i njihovom državom....

čudni je da neko ko nema ama baš nikakve veze sa srbima,posvećuje pažnju onome što izjavljuje msp srbije...paradoks...:wink:
pa vi ste ko mala dijeca..aj tata otese mi igracku(drzavu)..Rusija da vam cuva granice,eh bash ste nashli ko ce vam braniti granice..kad ste srali po Balkanu i crtali velike granice onda niste pitali ni hajali ni za cije misljenje..sad kad vam Albanci uguravaju do grkljana aj pomagaj majcice rusijo
 
"Država Kosovo" smiruje Albance

BEOGRAD - Jasna i snažna volja naroda Kosova jeste da ono bude u potpunosti priznato kao nezavisna i suverena država, sa priznatim granicama. Granice države Kosovo ne mogu ni na koji način biti promenjene. Vlada Kosova svoju suverenost mora da realizuje na čitavoj teritoriji Kosova. Nezavisna i suverena država Kosovo umiriće narod Kosova.

Ona će doneti stabilnost Kosovu, a predstavljaće i garanciju trajne stabilnosti i bezbednosti u ovom delu Evrope i sveta. Kosovo ne poseže ni za jednom teritorijom izvan svojih granica i očekuje da niko ne polaže prava na njegovu teritoriju. Ovo se, između ostalog, navodi u dokumentu koji je sačinio albanski tim za predstojeće razgovore o konačnom statusu Kosova i Metohiji i koji je nedavno predat specijalnom izaslaniku generalnog sekretara UN Martiju Ahtisariju. Istovremeno, albanski tim želi da se razgovori oroče, odnosno da budu završeni do polovine naredne godine.

U dokumentu se "garantuje da će Kosovo biti svetovna i demokratska država, s vladavinom prava, da će se u njoj poštovati sve religije, jezik i kulturna tradicija svih građana. Manjinskim zajednicama jemče se prava u skladu s međunarodnim standardima. Kosovo garantuje pravo svim raseljenim osobama i izbeglicama povratak na svoja imanja i u svoje kuće i stanove, sa svim pravima građana Kosova", navodi se u dokumentu. Dodaje se "da posle postizanja nezavisnosti, Kosovo očekuje da razvije bliže odnose sa svim susedima".

"Cilj nezavisne i suverene države Kosova je članstvo u UN i drugim međunarodnim organizacijama, kao što su MMF, Svetska banka i Svetska trgovinska organizacija. Kosovo očekuje brzu integraciju u evro-atlantske strukture, do ostvarenja članstva u EU. Na polju bezbednosti, država Kosovo biće okrenuta partnerstvu i konačnom članstvu u NATO", piše u dokumentu.

G. J.
 
sve i da je tako to ne menja činjenicu da ti mujice patiš od bolesne opsesije srbima....:wink:

predlažem ti da apstiniraš od nas genocidnih što duže...kontakt sa nama očigledno budi najgore u tebi...:wink:
 
hrnjica mujo:
gdje si ti konju vidio da je srbin napravio nesto pametno i inteligentno..srbi prave samo koljace i ubice...
Ту се слажемо у твом случају
2.gif
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top