Владан ИПХ
Veoma poznat
- Poruka
- 13.429
Poslednja izmena:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Беже Срби од унијата.
Бежати од зла је храброст и мудрост, да их Господ свима нам подари. Амин.
Према писању Данаса, као разлоге преласка под Артемијево духовно старатељство, игуманија Јелена навела је “отворено декларисање патријарха српског Иринеја као екуменисте и пацифисте, као и прећутно одобравање ове јереси и безакоња, које, у циљу њеног наметања у СПЦ, спроводе неки пастири: архијереји, намесници и пароси…”Сестринство Вазнесења се овим чином, како је објашњено, “ограђује од беспоретка и духовног отпадања епископата и свештенства од вере отачке”, а владици Хризостому замера што се “ни на који начин није оградио од јеретичког иступања административног врха СПЦ, него спроводи богослужбене реформе које су, као црквенорушилачке новотарије, само претходница и приправљање пута за потпуни силазак Српске цркве у духовну тмину богоодступничке јереси екуменизма”.
Kako je samo perfidno osmisljena strategija ekumenizacije sa jereticima rimskim,
time sto je u prvoj fazi odobreno na volju svestenstvu i monastvu da bogosluzenja vrse po sopstvenoj volji,
sto je jasan znak da ce u drugoj fazi biti nametnuti crkveno reformski stavovi!!!
Артемије је истински православни пастир. Ако Бог да једног дана ће бити патријарх. Стоп екуменизму и папистима унутар СПЦ!!!http://www.novinar.de/2012/05/25/ce...a-vaznesenje-prešla-kod-vladike-artemija.html
...
и прешло код владике Артемија
Дај Боже да ниси у праву, јер и код зилота постоје ''реформатори''.
Неке реформе су већ започели, надам се да неће проћи...
Артемије је истински православни пастир. Ако Бог да једног дана ће бити патријарх. Стоп екуменизму и папистима унутар СПЦ!!!
Sta, je li u pitanju neko pragmaticno kompromiserstvo?
Само ни једно није јасно, ако Артемије жели да сачува православље, зашто ствара секту?
Само ни једно није јасно, ако Артемије жели да сачува православље, зашто ствара секту?
Ne zaboravi da je samo hrišćanstvo na početku smatrano sektom. Da su se poštovali kanoni Artemije bi i danas bio vladika SPC.
Јеси ли можда случајно негде написао и којих канона?Ja sam pisao da nas čeka podela u SPC ako naš patrijarh nastavi sa kršenjem kanona. Ovo nikako nije dobro, ali me raduje, ukoliko je tačna informacija koju sam dobio, što nije prošao pokušaj pravljenja mikroeparhija radi dovođenja što više poslušnih vladika na njihovo čelo.
Није ти јасно да је канонима, од јеретика ЗАПОВЕЂЕНО ОДВАЈАЊЕ?
Није ти јасно да је канонима, од јеретика ЗАПОВЕЂЕНО ОДВАЈАЊЕ?
Мислим да је поређење неодрживо. И у време СФРЈ си имао све и свашта у Цркви, па Свети Јустин Поповић никад није учинио нешто слично Артемију.
Очигледно, гордост чини своје.
Јеси ли можда случајно негде написао и којих канона?
И ако ти није тешко да их поновиш да сад не тражим по разним темама...
Није створио секту, бар не још увек.
Артемије је тренутно у расколу са Православном црквом.