Čekićem krši staklo i tako pravi portrete

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.543
Da ne veruješ šta se sve živ čovek seti...

Niall Shukla je talentovani samouki umetnik koji se specijalizovao za razbijanje detaljnih portreta u laminirana staklena platna tako što ih pažljivo udara čekićem.

1730138257207.png

Poslednja izmena:
Koristeći razne metalne čekiće i dleta, umetnik sa sedištem u Londonu krši laminirana stakla, stvarajući pukotine koje na kraju formiraju jasne i detaljne slike.

To je umetnička forma koja zahteva planine strpljenja i čelične živce, jer jedan udarac previše snažan ili na pogrešnom mestu može da dovede do masivnih pukotina koje uništavaju umetničko delo, primoravajući umetnika da počne od nule.

1730138360291.png

Pisac i filmski reditelj po obrazovanju, Niall Shukla je počeo da se bavi fizičkom umetnošću kao način da se odvoji od svog rada, ali nikada nije zamišljao da će to pretvoriti u uspešnu karijeru.

Jednog dana je jednostavno objavio jedan od svojih boljih radova na društvenim mrežama i dobio je preko 4 miliona pregleda za 4 dana. Sledeće godine dobio je preko 100.000 pretplatnika na raznim društvenim mrežama i afirmisao se kao umetnik.

1730138534400.png

Evo šta kaže sam umetnik o sebi

Najvažniji deo mog rada je kreiranje originalnog dizajna koji izražava nešto što želim da komuniciram i za šta osećam da će dobro funkcionisati u napuklom staklu. Svaka skulptura koju napravim je zasnovana na originalnom crtežu i dizajnu koji sam sam napravio. Jedan od razloga zašto dajem imena svakoj skulpturi je taj što se odnosi na moj početni dizajn i ono što pokušavam da izrazim.

Na tehničkom nivou želim da moj rad ima pravi osećaj dubine, detalja i dimenzije. Ako postoji apstraktan kvalitet, želim da se taj element oseća kohezivno sa celokupnim dizajnom. Balansiranje svih ovih sastojaka je neverovatno teško postići pomoću stakla, zbog čega sve svoje skulpture planiram i dizajniram unapred – imajući na umu dinamiku, poteškoće i ograničenja mog medija.

1730138695977.png

1730138769332.png

VAJANJE:

Staklo je nepredvidivo, svaki udar je pedantno planiran u smislu plasmana i pritiska. Nije svaki pokušaj uspešan - jedan pogrešan pogodak i ponovo počinjem iz početka sa novim komadom stakla. To znači da mogu da prođem kroz nekoliko komada stakla da bih napravio konačnu sliku.

BIOGRAFIJA:

Niall Shukla je samouki umetnik i režiser koji živi i radi u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Jedan je od pionira u pokretu umetnosti napuklog stakla. Njegovi vizuelni radovi su osvojili više nagrada žirija i predstavljeni su na prestižnim festivalima i galerijama širom sveta. Njegov rad je osvojio milione onlajn i radio je sa više velikih svetskih brendova.

1730138887733.png

Back