Čeferin osuo paljbu po predsedniku Reala zbog Super lige!

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin kritikovao je danas predsednika Real Madrida Florentina Peresa zbog navodnog planiranja osnivanja Super lige nazvavši to "sebičnom i egoističnom šemom".

1575646993458.png

Peres se, po pisanju "Njujork Tajmsa", sastao sa prvim čovekom Svetske fudbalske federacije Djanijem Infantinom sa kojim je razgovarao o osnivanju Super lige.

Iako je Fifa odbila da komentariše da li je njeno rukovodstvo o tom planu razgovaralo sa Peresom, Uefa je danas reagovala.

"Čitao sam o ovom suludom planu. Ako je verovati izveštajima, ti predlozi dolaze od jednog predsednika kluba (a ne vlasnika) i usamljenog fudbalskog administratora. Teško bi bilo zamisliti sebičniju i egoističniju šemu", naveo je Čeferin.

"To bi uništilo fudbal širom sveta, kako za igrače, tako i ta navijače i za sve koji su povezani s ovom igrom i to sve za dobrobit malog broja ljudi. Srećom, i dalje ima dovoljno zdravog razuma da bi ovakva vrsta ludih ideja uspela", dodao je Čeferin.

https://www.sportske.net/vest/medju...predsedniku-reala-zbog-super-lige-394708.html

Timovima poput Zvezde, Dinama, Ludogoreca, BATE-a, Partizana, Maribora i ostalih Kiprana, Poljaka, Ceha i Slovaka i nije mesto u eliti sa Realom i Barsom, da se ne lazemo. Mi treba da igramo izmedju sebe i sa nekim timovima iz Holandije, Ukrajine, itd... koji nisu prvaci svojih zemalja.

Koja glupost. Ustvari onda neka naprave i svoju ligu za reprezentacije pa neka tih par država međusobno igraju. Tako su i evropsku košarku uništili. Šta ima veze što su klubovi sa Balkana bili deset puta evropski prvaci dajte Englezima da igraju Evropsku ligu. Smijurija

Koja glupost. Ustvari onda neka naprave i svoju ligu za reprezentacije pa neka tih par država međusobno igraju. Tako su i evropsku košarku uništili. Šta ima veze što su klubovi sa Balkana bili deset puta evropski prvaci dajte Englezima da igraju Evropsku ligu. Smijurija

Ovo je laz. Nisu 10 nego svega 2 puta. Jednom Zvezda i jednom Steaua a i to je upitno da li Rumunija pripada Balkanu.. Tako da onda kad pogledas samo jednom..

Ovo je laz. Nisu 10 nego svega 2 puta. Jednom Zvezda i jednom Steaua a i to je upitno da li Rumunija pripada Balkanu.. Tako da onda kad pogledas samo jednom..

Govorim o košarci! Princip je isti. Pare i samo pare. Sport nije uopće bitan. Najpravedniji sistem je onaj iz vremena kada je Zvezda bila šampion. Samo prvak svake zemlje ide u natjecanje pa kud koji. Kakva Liga prvaka sa Valencijom koja je prvak svoje zemlje bila prije 17 godina. Liverpul? Ljudi bili prvaci Engleske prije 30 godina. Smiješno.

Kolega @Sotir zvani djubre ; moram da se slozim sa ovim (osim onog da je ovo glupost jer niko nije glup i svako ima pravo na svoje misljenje ) da se uopste ne slazem sa tobom i da mislim svako treba da igra sa svakim jer kako bi onda jedna Steaua i Zvezda osvojile titule prvaka Evrope da se nisu takmicili sa jednim Bajernom, Realom, Barsom, itd.

Govorim o košarci! Princip je isti. Pare i samo pare. Sport nije uopće bitan. Najpravedniji sistem je onaj iz vremena kada je Zvezda bila šampion. Samo prvak svake zemlje ide u natjecanje pa kud koji. Kakva Liga prvaka sa Valencijom koja je prvak svoje zemlje bila prije 17 godina. Liverpul? Ljudi bili prvaci Engleske prije 30 godina. Smiješno.

Mislim da si licemeran. Naravno da ce da igra Liverpul i Valensija, nego ko treba Astana mozda? 95 posto publike iz svake zemlje hoce da gleda najbolje i tu je kraj price. Hvatas na neki romantizam i pravdu a to niti je realno, niti racionalno.

Kolega @Sotir zvani djubre ; moram da se slozim sa ovim (osim onog da je ovo glupost jer niko nije glup i svako ima pravo na svoje misljenje ) da se uopste ne slazem sa tobom i da mislim svako treba da igra sa svakim jer kako bi onda jedna Steaua i Zvezda osvojile titule prvaka Evrope da se nisu takmicili sa jednim Bajernom, Realom, Barsom, itd.

A sto nisu bili prvaci posle toga? Ko im je branio? Mislim proslo je 30 godina...

Ja procitao i stojim iza svojih reci
Po tebi znaci ni jedan tim iz Rusije i bilo kojih drugih zemalja ne bi trebao ni da ima sansu da se takmici sa gigantima.
Kako onda objasnjavas to da svake godine neko od tih timova "izadje"
Evo npr. Ajaks prosle godine

Koliko je puta Ajaks bio prvak Evrope a koliko puta Rusi? Recicu ti ja - nijednom. Zvezda i Steaua su jedina dva kluba iz istocne Evrope a da su bili prvaci kontinenta. Ostalih 50+ puta su bili zapadni klubovi.

Mislim da si licemeran. Naravno da ce da igra Liverpul i Valensija, nego ko treba Astana mozda? 95 posto publike iz svake zemlje hoce da gleda najbolje i tu je kraj price. Hvatas na neki romantizam i pravdu a to niti je realno, niti racionalno.

Pa trebaju igrat prvaci svojih država. Kakva je to Liga prvaka gdje jedan klub koji stalno igra tu Ligu (Liverpul) ne može 30 godina osvojit nacionalno prvenstvo. Onda neka to nazovu Liga bogataša. Pogledaj kakav je cirkus napravljen sa ovim ždrijebom za Euro. Ovaj ne može sa ovime igrat, ovaj ne može sa ovime. Mogli su slobodno evropskog prvaka proglasit unaprijed, a po svemu sudeći cilj je da to bude Engleska. Sport mora biti u cilju zabave ljudi, a ne dodatnog bogaćenja već bogatih kojekakvih korporacija. Od evropske košarke je napravljen živi cirkus i sprdačina jer je neka budaletina Bartomeu dobio moć da igra nekog šefa. Ja ne znam ko više to uopće prati, a to je nekad bilo uživancija gledat.

Back