Čeda nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca u Vojvodini

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.438
Jesi li ti to samo čekao momenat da mi uzmeš avatar. :lol:

416188.jpg
Jesam.Ću vrnem 23eg juna.Nekako imam utisak da će mi trebati 22og. :lol:
 

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.641
UDARNA VEST!!!

Čeda nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca u Vojvodini

Tan2020-5-31_121841240_0-725x483.jpgLider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na predstojećim izborima u Vojvodini nosilac je manjinske liste “Koalicija za mir”, koju čine Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, a na kojoj se nalaze i članovi LDP-a. Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da dobije saglasnost da njegova koalicija i na parlamentarnim izborima dobije status manjinske, ali je njegov zahtev odbijen kao "neblagovremen".

Liberalno demokratska partija će i na pokrajinskom i na republičkom nivou na izbore izaći u koaliciji sa Bošnjačkom građanskom strankom (BGS) i Strankom Crnogoraca (SG). Međutim, na izborima u Vojvodini LDP se ne pominje kao članica “Koalicije za mir”, iako je lider te partije označen kao njen nosilac liste.

Sa druge strane, na nivu Republike LDP će predvoditi koaliciju sa BGS i SC, ali i sa još nekim strankama i pokretima, poput Vlaške narodne stranke, Udruženja Jugoslovena u Srbiji, Akcione mreže i asocijacije romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.

U Rešenju Pokrajinske izborne komisije navodi se da je utvrđeno uvidom u Registar političkih stranaka, kao i u Statut, Program i osnivačke akte političkih stranaka koje čine koaliciju, da su BGS i SC stranke nacionalnih manjina, kao i da “Koalicija za mir” ispunjava uslove da joj se utvrdi položaj koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina.

dokument-01-scaled.jpg


Kako se navodi u Rešenju PIK-a, njihov osnovni cilj biće “predstavljanje i zastupanje interesa bošnjačke i crnogorske nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava njihovih pripadnika”.

Niži cenzus za manjine

Dodeljivanje statusa manjinske koalicije automatski znači i niži cenzus za ulazak u vojvođanski parlament, a koliko on iznosi zavisi od broja birača koji su izašli na izbore i nevažećih listića. Primera radi, na prethodnim pokrajinskim izborima manjinskim listama bilo je potrebno nešto manje od 8.000 glasova za ulazak u vojvođanski parlament.

Kako su za Nova.rs rekli u manjinskim partijama, na republičkim izborima u najboljem slučaju manjinama je potrebno oko 11.000, a u najgorem oko 20.000 glasova za prelazak cenzusa, odnosno prirodnog praga.

Ipak, LDP neće imati priliku da na parlamentarnim izborima nastupi kao članica manjinske koalicije, jer je Republička izborna komisija odbila njihov zahtev. U Rešenju koji je doneo RIK navodi se da je taj zahtev bio neblagovremen.

dokument-scaled.jpg


Republička izborna komisija u tom dokumentu podseća da RIK odlučuje o tome da li podnosilac izborne liste ima status političke stranke nacionalnih manjina ili koalicije stranaka nacionalnih manjina posebnim rešenjem, a na predlog predlog podnosioca izborne liste, koji mora biti dostavljen pri podnošenju izborne liste. RIK je zaključila da je taj predlog ovlašćeno lice “Koalicije za mir” dostavilo tri dana nakon podnošenja izborne liste, zbog čega se on smatra neblagovremenim. Na ovo rešenje može se podneti prigovor RIK-u u roku od 24 sata, odnosno u ovom slučaju u toku današnjeg dana.

https://nova.rs/politika/ceda-nosilac-liste-bosnjaka-i-crnogoraca-u-vojvodini/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

So, Cheda has broken the code.

Ulazi u pokrajinsku skupštinu kao predstavnik nacionalnih manjina.

Ostao je dosledan svojoj izdajničkoj politici.
 

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
79.229
Samo Roma ne (:
Pa trebao je onda na romskoj listi da ide na izbore ovo Bošnjaci Crnogorci niđe veze

Niste obratili pažnju?

Sa druge strane, na nivu Republike LDP će predvoditi koaliciju sa BGS i SC, ali i sa još nekim strankama i pokretima, poput Vlaške narodne stranke, Udruženja Jugoslovena u Srbiji, Akcione mreže i asocijacije romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.
 

iig

Elita
Poruka
23.470
još jedan plaćenik i autošovinista čeda prašak poput ovih koje financira njemačka vlada...

Према недавном писању "Вечерњих новости", у Србији је прије извјесног времена покренут портал "ратусрбији.рс", иза којег стоји невладина организација Иницијатива младих за људска права, уз донацију њемачког Министарства спољних послова.

Сајт, како наводе његови креатори, садржи "све релевантне информације о ратним злочинима и другим тешким кршењима људских права права на територији Србије у периоду од 1991. до 2001. године".

Порталом доминира интерактивна "мапа злочина" Србије, без територије Косова и Метохије, која садржи више од 70 локација на којима су, како тврди Иницијатива, чињена убиства, отмице, прогони Хрвата, Бошњака и Албанаца, од Суботице до Прешева.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=387579
 

Top