Ceda Jovanovic: prosecna plata u 2011 godini bice samo 250 evra

Section 31

Primećen član
Poruka
663
Jovanović: U 2011. plata 250 evra
21. decembar 2010. | 17:40 | Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović je ocenio da će trend sniženja prosečnih plata, uz aktuelnu ekonomska politiku, biti nastavljen.


n je dodao i da će, uz najavljenu inflaciju od 14 odsto, na kraju 2011. godine prosečna plata biti oko 250 evra.

Liberalno-demokratska partija (LDP) neće podržati predloženi budžet za 2011. godinu jer je "rezultat neodržive ekonomske politike", koja će prouzrokovati "još teži život svih građana", saopštio je danas LDP.

"Iz predloga budžeta jasno se vidi da vlada nema nameru da započne rad na neophodnim reformama sa kojima uveliko kasni, već teret krize prebacuje na srednju klasu i rešavanje ključnih problema ostavlja nekoj narednoj vladi", istakao je Jovanović.

On je dodao da je svako slično odlaganje pogubno za standard građana, što prepoznaje i u činjenici da je prosečna plata u proteklih godinu dana "pala sa 380 na 320 evra".

Kako je istakao, Srbiji je potrebna nova ekonomska politika koja bi povećala konkurentnost, korigovala poresku politiku, uvećala ulaganja u poljoprivredu i infrastrukturu, pokrenula građevinarstvo, efikasnu privatizaciju, povukla partijsku državu iz svakodnevnog života i otvorila prostor mladim ljudima da dodju do prvog zaposlenja.

"Ako vlada ne napravi zaokret u ekonomskoj politici izvesno je da će 2011. godina biti teža od 2010", ocenio je Jovanović.

Plaćanje PDV-a tek po realizaciji

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović predlaže izmene poreskih zakona kojima će zahtevati promenu sistema naplate PDV-a i uvodjene plaćanja tek po realizaciji.

Jovanović je objasnio da će prihvatanje predloga LDP-a omogućiti "stvarne promene umesto ambicije Vlade da izmenama zakona o PDV i porezu na imovinu potraži izvore finansiranja dodatno opterećujući one koji su već platili najveću cenu krize i tumaranja vlade u ekonomskoj politici".

"Ukoliko Vlada ponudi obrazloženje da za takvu promenu nema finansijskih mogućnosti, onda ćemo od nje tražiti da bar preuzme obavezu da u onim poslovima gde ona duguje mesecima kompanijama i preduzetnicima koji su njeni dobavljači, svoje dugove vrati u roku od 60 dana a ne u roku od 250 ili 300 kao što je sada slučaj", istakao je Jovanović.

LDP smatra da je Vlada prvo naterala sve na tržištu da posluju sa njom, a da na fakture koje joj se ispostavljaju odmah naplaćuje PDV i na taj način "već duboko zaduženoj" privredi izmiruje dugove za obavljene poslove "sa ogromnim zakašnjenjem".

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=21&nav_id=480905

Sve ovo sto prica ceda ovde je tacno , ali je malo licemerno da on to govori sobzirom da je on podrzao ovu vladu kada god joj je to trebalo.

Jos je licemernije kad se zna da je na nivou beograda LDP u koaliciji sa DS i SPS-om.

Sve u svemu narode Srbije, sa Tadicem i Cedom - crno vam se pise.

Изгледа да Чеда предвиђа добре усеве у Колумбији...
 

Konstantin Veliki

Buduća legenda
Poruka
28.127
pa zarade radnici u proseku u srbiji 500-600 evra kod privatnika

samo je problem sto skoro pola toga sto zarade uzme Tadic za sebe....

kada bi neto plata recimo bila kao u irskoj 80% bruto plate radnik bi od svoje bruto plate od recimo 500 evra kuci nosio 400 evra

a ovako tadic mu uzme skoro pola


Od necega moraju se nahraniti 1 600 000 penzionera.
 

Stjepan Radić

Ističe se
Banovan
Poruka
2.949
Naravno kada u prosjek obračunavaju plaće menadžera iz TDR-a, Podravke itd. sa plaćama šljakera. A prosjek dodatno dižu i paraziti na državnim jaslama.

Menadžeri su većinom u privatnim tvrtkama. Na državnim jaslama ih ima manje. Plaće službenika u državnim firmama i nisu tako velike. S druge strane ne možeš tvrditi da smo mi koji radimo u zdravstvu paraziti. Liječnici su deficitaran kadar u Hrvatskoj.
 

Top