CCleaner

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
3.993
Ne znam da li već postoji ista tema..Ako postoji, molim moderatore da spoje teme.

Pre par meseci sam kupila nov laptop i on odlično radi. Koristila sam Avast kao antivirus, ali pošto je to bio free program skinula sam ga i sada koristim Windows Defender.

Sve odlično radi, ali se na ovom forumu muzika i fotografije sporije učitavaju.

Da li da instaliram CCleaner i da očistim kolačiće, ili da ništa ne diram?

Mozes da probas da ocistis kolacice i bez CCleaner-a ali ako ti je lakse instaliraj ga. Neces nista lose da ucinis time. Mada kada zavrsis ciscenje deinstaliraj ga, samo ce bezveze da ti jede memoriju jer ti nakon toga nece biti od ikakve koristi.

Hvala na odgovoru. 🙂

Mozes da probas da se ulogujes na Krstaricu preko Incognito / Private prozora, koliko da vidis da li ce tad da ti koci, ako ne koci 100% su cache i kolacici.

Za nijansu manje koči.

Ne znam kako bih brisala kolačiće bez CCleanera, i da li treba jer na ovom laptopu imam SDD disk..a negde sam pročitala da sa SSD nije potrebno da se brišu.

Hvala na odgovoru. 🙂

Za nijansu manje koči.

Ne znam kako bih brisala kolačiće bez CCleanera, i da li treba jer na ovom laptopu imam SDD disk..a negde sam pročitala da sa SSD nije potrebno da se brišu.
Ne, ne kolacice je uvek pozeljno brisati povremeno, sasvim je nebitno da li imas SSD ili HDD.

Inace kolacici se i brisu bez CCleaner-a :lol:

Koji browser koristis?

Misliš preko browsera da brišem? Imam dva, Chrome i Firefox.

Ne bih želela da brišem kolačice sa "Lisice" jer taj pretraživač koristim samo za e-banking, za ulazak na E upravu, EPS i Esanduče.

Misliš preko browsera da brišem? Imam dva, Chrome i Firefox.

Ne bih želela da brišem kolačice sa "Lisice" jer taj pretraživač koristim samo za e-banking, za ulazak na E upravu, EPS i Esanduče.
Pa da, to radi isto i CCleaner, umesto tebe isto ih brise preko browsera.

U Chrome-u, tri vertikalne tackice u gornjem desnom uglu i zatim klik na "Delete browsing Data"

i onda samo prve ove 4 stavke, ostalo nista ne obelezavaj, tako da ces da sacuvas sve lozinke i ostale podatke sa sajtova koje posecujes. Neces nista da izgubis, i zatim ugasi browser skroz, pa upali i vidi ima li promene.

Pa ako slike i dalje koce trazimo problem dalje :)

1723858320835.png

Kolačići sigurno nisu razlog usporenja, to je nešto drugo u pitanju. Ili je laptop spor, to što je nov ne znači mnogo jer u prodaji ima i slabih mašina, možda se pregrejava, treba i to prekontrolisati, ili je softverski opterećen (instalirani kojekakvi programi koji jedu memoriju, brauzer ekstenzije, loši drajveri, malver...).

Kolačići sigurno nisu razlog usporenja, to je nešto drugo u pitanju. Ili je laptop spor, to što je nov ne znači mnogo jer u prodaji ima i slabih mašina, možda se pregrejava, treba i to prekontrolisati, ili je softverski opterećen (instalirani kojekakvi programi koji jedu memoriju, brauzer ekstenzije, loši drajveri, malver...).
Ne, kolacici su upravo simptom. Ovo je bas bio skolski primer.
Zapamcene su stare sesije prethodne verzije sajta koji posecuje i zbog toga kes ne radi kako treba.

Ne znam da li već postoji ista tema..Ako postoji, molim moderatore da spoje teme.

Pre par meseci sam kupila nov laptop i on odlično radi. Koristila sam Avast kao antivirus, ali pošto je to bio free program skinula sam ga i sada koristim Windows Defender.

Kupis Mac i uzivas ne treba ti nikakvi cleaneri, antivirusi i ostale gluposti.

Промени браузер, није до твог компјутера већ до браузера односно Windowsa.
Aко користиш Win 10 можеш очистити неке непожељне фајлове.
Препоручујем ти да набавиш антивирус, Мајкрософт није довољан да те заштити.
Боље пређи на Линукс, нећеш имати проблема са форумом а нећеш имати ни вируса. Можеш држати оба оперативна система заједно.

Back