CARVING SKIJE - pitanje za skijase

visa_electron

Početnik
Poruka
11
jedno pitanje:
prosle godine sam jos skijala sa regularnim skijama, a sada planiram da kupim te cuvene carving skije pa me interesuje da li moram i da kupim druge pancerice ili idu redovne kao i na prethodnim skijama. pitam to jer mi je glupo da kupujem nove pancerice a pre dve godine sam kupila brutalne benetonove. jel moram sad opet da kupim nove? :confused:

hvala unapred na odgovoru

Bez obzira na ski iskustvo CARVING skija ne bi trebalo da prelazi visinu brade a to je oko 20cm nize od visine skijasa.Videces sa koliko manje snage ces uspevati da uradis zavoje stim da ce ti biti potrebno izvesno vreme da naucis kako se CARVING skija vozi odnosno da se rasterecenje skroz razlikuje u odnosu na staru tehniku skijanja.Ja ti preporucujem da kupis polovne skije ili da prvu sezonu iznajmis jer mozes da ocenis da li ce ti jedan model pasovati ili ces u ski servisu svaki dan menjati skije dok ne spoznas model koji ti najvise odgovara.Posle toga je lako,jer ces bar znati koji je proizvodjac lakse ces kupiti skije.Pancerice mozes voziti prvu sezonu,ali vec narednu ces sama imati potrebu da je zamenis posto ove novije imaju nesto ostriji nagib koji omogucava da teziste tela bude stalno na sredini skije!Nasdam se da sam ti malo pomogao,pozdrav,POP

Back