Čari sepia fotografije

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
68.979
Jedna po meni od najlepših tehnika u svetu fotografije – sepia. Ova klasična metoda donosi nostalgičan osećaj i toplinu u svaku sliku, podsećajući nas na prošlost i dajući našem radu jedinstveni pečat.

Sepia tonovi su topli, smešani tonovi u nijansama smeđe boje. Ova paleta često podseća na starinske fotografije, donoseći osećaj nostalgije i umetničkog šarma. Sepia daje slikama umirujuću atmosferu, naglašavajući teksture i detalje, čineći ih vizuelno privlačnijim. Korisna je za stvaranje emotivnog efekta, često se koristi za portrete i pejzaže kako bi se stvorio osećaj vremena i mesta. Ovi tonovi takođe mogu da pojačaju kontrast i dubinu, dodajući slojevitost svakom kadru.

Tema za sve naše sepie :) Ja sam očigledno amater tako da izvolite sa svojim fotografijama u svim nijasama smeđe boje :zaljubljena:

s1.png

Ево, овде на теми кажеш "стави филтер на телефону или скини апликацију".

Не може дигитална фотографија да замени филм. Ја сам гледао све те филтере на телефону, али није то исто.

Ево, овде на теми кажеш "стави филтер на телефону или скини апликацију".

Не може дигитална фотографија да замени филм. Ја сам гледао све те филтере на телефону, али није то исто.
Ja sam rekla da sam amater. Dakle nemam veze sa fotografijom i bilo bi mi drago da naiđe neko ko se razume i postavi svoje fotografije.
Sa druge strane za nas amatere je to jedina opcija, filteri koji se skidaju ili su ugrađeni u mobilini ili digitalce ali nigde nisam rekla da imaju približno sličnu vrednost kao film.

koje? stvarno ne znam pa me zanima
Ако имаш аналогни фотоапарат, можеш на њега да стављаш филтере.

Можеш у њега да гураш разне филмове.

Не мораш да будеш професионални фотограф да би добила нешто. Неке ствари не можеш без коморе итд.

Ако имаш аналогни фотоапарат, можеш на њега да стављаш филтере.

Можеш у њега да гураш разне филмове.

Не мораш да будеш професионални фотограф да би добила нешто. Неке ствари не можеш без коморе итд.
Da, sada sam ih pogledala...baš brutalno dobro izgledaju fotografije sa tim filterma za fotoaparat.
Hvala :cvet:

Znaci li to da danas u sustini nista "moderno" ne moze da bude sepia fotografija?
Ono neki grad, zgrade, itd...
Može ali to stvarno mora da "traži" sepiju. Dakle, prirodni tonovi koji i inače dominiraju u toj boji, recimo kao što je hrleći postavila.

Isti princip je i za digitalnu crno-belu fotografiju. Treba da bude odgovarajući subjekat koji će da istakne nijanse crno-belog i-ili kontrast. Zato tu često dominiraju oblaci, vodena para, dim, velovi i sl (ovde pomisliš na Ansela Adamsa, recimo ovo ili ovako nešto)

Back