Цар и свештеник Мелхисаде (и)к

Melhisedek je drugo ime za Nojevog sina Sema
potop Sim 502,posle potopa umire ,ukupno je ziveo 600 godina
0002 arfaksad 35+403 =435,dakle umire 437
0037 Salu 30+403 =433,470
0067 Ever 34+430 =464,531
0101 Falek 30+209 =239,340
0133 Ragev 32+207 =239,372
0163 Seruh 30+200 =230,393
0192 Nahor 29+119 =148,340
0221 Tara 70+205 =275,496
0291 Avram,Nahor,Aran 70+ukupno 175 =175,umire 466 posle potopa.
Prema 1.Moj 11:10-32
Ako sam negde pogresio prii matematici ispravi me.
Inace je sam Noje blagosiljao Simovog boga,verovatno kad je zbog pijanstva izgubio prednost
CRO Genesis 9:26 Onda nastavi:»Blagoslovljen Jahve, Semov Bog,Kanaanac nek’ mu je sluga!
Dakle Sem je bio ziv u vreme Avrama i cak ga je nadziveo.,a obzirom da je od njega Avram tek deveta generacija.dok mu je i otac i majka i braca odavno pomrli.
Blizu si.
Ali reci da je to Sem nije tacan odgovor vec samo nagadjanje ili spas u poslednji cas.
To je neko od njihovih potomaka.
Bog je uspostavio svestenstvo pre Aronovog jos za vreme Adama, jer Kain i Avelj ne bi zrtvovali niti bi to znali.
Niti bi Bog mogao da osudi Kaina da nije ispravno zrtvovao a Avelja da je ispravno da nisu postojala pravila.
Sama Eva vidimo da je znala da ce se spasitelj roditi od zene i da ce biti rodjen kada je pomislila da ce ga ona roditi.
Njoj je ocigledno receno da ce tako biti ali ne ko ce ga roditi i kada.
Prakticno Eva prva nagadja prvi Hristov dolazak.
Odredjuje vreme.

Stvaranje 4,1Čovjek pozna Evu ženu svoju. Ona osta trudna, rodi Kaina i reče: `Ja rodih jednog čovjeka, s GOSPODOM
1. Mojsijeva 4,1Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kajina, i reče: dobih čovjeka od Gospoda.

I to Melhisedekovo svestenstvo preuzima Hristos posle raspeca jer nije vezano za naciju.
I nastavlja svestenstvo na nebu u nebeskoj svetinji a ne na zemlji.

Jevrejima 9,11Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, usao u bolju i savršeniju svetinju, koja nije rukom građena, to jest, nije od ovoga sveta.
Jevrejima 9,12Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe vječni otkup.

Mentori su imali svoje mentore ,a svima je bio mentor cezar Konstantn za koga u Bibliji pise da predvodi otpadnike.
2.sol 2:
3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Ako je Isus imao majku na zemlji, a kako to da je nije imao Melhisedek?
Jevrejima, glava 7
3 Bez oca, bez matere, bez roda, ne imajući ni početka danima, ni svršetka životu, a ispoređen sa sinom Božijim, i ostaje sveštenik doveka.
Da nije Melhisedek bio veci i od samoga Isusa jer eto Isus je imao majku?
Cemu prica o Melhisedeku? Sta zelite dokazati sa tom pricom?
Погледај оно у посланици Јеврејима на шта се позива на Мехисадика.
Дакле постоје неке теорије библиста које су интересантне али нису доказиве такође немају библијску потврду али имају у посланици књизи Мехисадик Qmran .
Заправо да се ради о свештеничком реду Мелхисадика и псалми Давидови највљују месију као највишег из реда Мехисадика.
Дакле ради се о загонетној СЗ личности која постаје прототип месије кроз СЗ и код Јевреја 2 храма.
Такође први месија и први пут када се термин мешија користи је код пророка за Куроша , персијског цара који је ослободио Јевреје вавилонског ропства и сазидао 2. храм од персијског злата египатски мајстори.
Доноси први либерални закон на земљи где влада религиозна толеранција чак и према женама.
Оригинал закона повеља Куроша се чува у УН које устипају Курошеву повељу закона иранском музеју за изложбе.

Наиме одговор није једноставан као и многа питања која сам поставио.
Да имам јасан одговор не бих отварао тему.
Наиме библисту којег сам ти поставио који ми је међу најомиљенијим каже ко год тврди да разуме 666 get him away!
Као и многе мистерије СЗ дакле ни поред неколико студија различитих и стручњак за СЗ семитске језике , старогрчки он и даље говори да се неке ствари не знају и не могу знати!
Бог има план ако је нешто сакрио , сакрио је са разлогом јер има своје непријатеље који не знају све! Једино он зна све и не жели да се неке ствари зазнају пре времена.
Дакле ово се није односило директно на Мелхисадека већ на све мистерије па и тетраграм.
Нико ништа конкретно не мисли све што можемо закључити и видети шта су Јевреји 2 храма о томе мислили , први хришћани и рани црквени оци!
Кад сам на крају дошао до овога што си поменуо Кајсер Константин није ни био крштен на Никејанском сабору.
Рим није прихватио хрићанство да би оно владало Римом већ да би Рим владао хришћанством.
Наши црквени оци су урадили неки максимум који су могли иако је Константин желео да их измири са Аријем јербо је стари Рим и римски цареви до Зенона су шуровали са Аријевом вером.
Тако да то мени не мораш причати ја то разумем више се бавим историјом Библија ми је више растерећење и неки опуштени разговор и размена.

Тако је. Ореол представља свјетлост Божију која преображава и исијава из светитеља. Да је то заиста тако видимо и из Библије:
"И кад Мојсије слажаше с горе Синајске, и држаше у руци двије плоче свједочанства слазећи с горе, не знађаше да му *кожа на лицу поста свијетла докле говораше с њим." (Излазак 34:29).

"И разумни ће засијати као свјетлост небеска и многи од праведника као звијезде, у вјекове вијекова." (Данило 12:3)
da on nešto zna o religijama ne bi lupetao.
Hindu-oreol.jpg

https://2img.net/h/4.***************/-FnbxgEEaMvk/Tiga0v3L6XI/AAAAAAAABiE/zYDSne0Fd44/s1600/hindu-lord-shiva-wallpaper.jpg

205px-Bichitr_-_Jahangir_preferring_a_sufi_sheikh_to_kings.jpg

Cale najveci cetnik na pdf religija pa ipak piše latinicom ne znam sto ostali ne pišu ja bi pisao engleski da ne razumijete latinicu.
Dajte pisite da svi razumiju nemojte tu glumiti patriote jer religija je univerzalna a latinicu svi razumiju.
Не знам превод Библије који имамо и користимо је на ћирилици. Користимо домен РС у којем је ћирилица званично писмо ко је не зна не мора ни да чита. Не постоји правило које дискриминише ћирилицу на овом пдф колико ми је познато.

"Матија Бећковић: Сваки окупатор је прво забрањивао ћирилицу
И да ми заборавимо ћирилицу, она не би нестала. Грци, Бугари, Руси нам се не би придружили. Ако бисмо заборавили ћирилицу, не бисмо умели да прочитамо своје тапије, епитафе, своју личну карту, каже за „Политику“ академик Матија Бећковић"

Cale najveci cetnik na pdf religija pa ipak piše latinicom ne znam sto ostali ne pišu ja bi pisao engleski da ne razumijete latinicu.
Dajte pisite da svi razumiju nemojte tu glumiti patriote jer religija je univerzalna a latinicu svi razumiju.
шта ћеш елелете нисмо неписмене барабе, многа писма знамо и више језика говоримо.
држ се ти доба мозеса добро ти иде метатрона ти. :D

Kumranski spisi s mrtva mora

11Q13 (11QMelch) je fragment teksta, datiranog kraj drugog ili početak prvog stoljeća prije Krista, o Melchizedeku, pronađen u Spilji 11 u Qumranu na Zapadnoj obali,dio Svitaka s Mrtvog mora. Melkizedek se u tekstu vidi kao božansko biće i naziva se "El" ili "Elohim", naslovi koji su obično rezervirani za Boga.Prema tekstu, Melkizedek će proglasiti "Dan pomirenja" .On će također suditi narodima.

Kumranski svici također pokazuju da je Melkizedek korišten kao ime arhanđela Mihaela, tumačenog kao nebeski svećenik; Mihael kao Melchi-zedek u kontrastu s Belialom, koji je dobio ime Melchi-resha "kralj zloće"

U Novom Zavjetu

Hebrejima 7:3 kaže da je Melkisedek “bez oca, bez majke, bez rodoslovlja, te nema ni početka danima, ni svršetka životu

На терену имамо другачију ситацију Нимрод је још жив умреће мало после Абрахама или бити убијен заборавио сам сад.
После помутње језицима и велоког етнички нестабилног царства оно се дели на 4 дела.
Нимрод или Неброд је ширио власт тако што је ширио вазални власт над владарима којима је отимао децу и на тај начин стварао вазалне области које су му се прикључивале због деце заробљеника.
Абрахомова победа над Ходологомором који држи 1/4 империје са 400 слугу чак и погубљење Ходологомора је чудо и за то је морао имати нечију помоћ и ту је била очигледна улога Мелхисадика која је остала сакривена. Додуше Мојсије фаворизује Абрахамов пород и можда овако нешто не би оомињао нарочито што после егзодуса и неколико фенерација Давид осваја и припаја Јерусалим Израелу.
Абрахам се није мешао у локалне окршаје док му Ходологомор није заробио синовца Лота тада се упстио у сукоб и убио лудог краља и осим Лота вероватно ослободио доста потомства локалних владара.
Дакле Абрахам није могао побетити 1/4 бивше Небродове империје са 400 слугу сељака невично оружју бар не професионално за овако нешто му је била потребна помоћ и можда се ту крије улога Мелхисадика или у томе што су напали ноћу изненадно а неко ко се појављује одмах после битке је могао знати где се краљ налазио у пратњи рецимо само текесне гарде.
Ту се негде окреће отприлике.

Jehovi svjedoci su čuvari pravog Isusa koji je Mihael jedno od 72 imena Metatrona.
E sad način kako im sekta djeluje je druga stvar dosta su gadljivi ali su poslužili svrsi.
Hvala ,bez njih do Metatrona bi bilo teže.
Mетатрон је филозофско питање изашло из проблема two power from haven нема никакве везе да древном религијом Јевреја.
Сад талмуд вавилонски , овај , онај , кабала су филозофија религије и теологија нема никакве везе са Библијом.
То је сад на релацији хришћанство свети оци и тумачење СЗ са у средњем веку.
То може имати важност за једну религијску заједницу али нема никакве са општим тумачењем СЗ.

Mетатрон је филозофско питање изашло из проблема two power from haven нема никакве везе да древном религијом Јевреја.
Сад талмуд вавилонски , овај , онај , кабала су филозофија религије и теологија нема никакве везе са Библијом.
То је сад на релацији хришћанство свети оци и тумачење СЗ са у средњем веку.
То може имати важност за једну религијску заједницу али нема никакве са општим тумачењем СЗ.
Stari zavjet tudume je samo jedna od masu knjiga Jevreja.
Imas ezotericna i ezgotericna tumacenja kod Jevreja kroz epohe ,nije Judeizam beton ko sto je necija tintara.

Погледај оно у посланици Јеврејима на шта се позива на Мехисадика.
Дакле постоје неке теорије библиста које су интересантне али нису доказиве такође немају библијску потврду али имају у посланици књизи Мехисадик Qmran .
Заправо да се ради о свештеничком реду Мелхисадика и псалми Давидови највљују месију као највишег из реда Мехисадика.
Дакле ради се о загонетној СЗ личности која постаје прототип месије кроз СЗ и код Јевреја 2 храма.
Такође први месија и први пут када се термин мешија користи је код пророка за Куроша , персијског цара који је ослободио Јевреје вавилонског ропства и сазидао 2. храм од персијског злата египатски мајстори.
Доноси први либерални закон на земљи где влада религиозна толеранција чак и према женама.
Оригинал закона повеља Куроша се чува у УН које устипају Курошеву повељу закона иранском музеју за изложбе.

Наиме одговор није једноставан као и многа питања која сам поставио.
Да имам јасан одговор не бих отварао тему.
Наиме библисту којег сам ти поставио који ми је међу најомиљенијим каже ко год тврди да разуме 666 get him away!
Као и многе мистерије СЗ дакле ни поред неколико студија различитих и стручњак за СЗ семитске језике , старогрчки он и даље говори да се неке ствари не знају и не могу знати!
Бог има план ако је нешто сакрио , сакрио је са разлогом јер има своје непријатеље који не знају све! Једино он зна све и не жели да се неке ствари зазнају пре времена.
Дакле ово се није односило директно на Мелхисадека већ на све мистерије па и тетраграм.
Нико ништа конкретно не мисли све што можемо закључити и видети шта су Јевреји 2 храма о томе мислили , први хришћани и рани црквени оци!
Кад сам на крају дошао до овога што си поменуо Кајсер Константин није ни био крштен на Никејанском сабору.
Рим није прихватио хрићанство да би оно владало Римом већ да би Рим владао хришћанством.
Наши црквени оци су урадили неки максимум који су могли иако је Константин желео да их измири са Аријем јербо је стари Рим и римски цареви до Зенона су шуровали са Аријевом вером.
Тако да то мени не мораш причати ја то разумем више се бавим историјом Библија ми је више растерећење и неки опуштени разговор и размена.
Jedino je Melhisedek pre Isusa Hrista sluzio i kao kralj i kao prvosvestenik,
Isus Hrist ce takodje biti i kralj i prvosvestenik.
Hebrews 4:14 Imajuci dakle velikoga Velikog svestenika koji prodrije kroz nebesa – Isusa, Sina Bo‍zjega – cvrsto se dr‍imo vjere.
4:15 Ta nemamo takva Velikog svestenika koji ne bi mogao biti supatnik u nasim slabostima, nego poput nas iskusavana svime, osim grijehom.
Hebrews 7:21 a on sa zakletvom Onoga koji mu rece: Zakleo se Gospodin i nece se pokajati: »Zauvijek ti si svestenik«.
Ali osim njega imace sa sbom sukraljeve i susvestenike od 144.000 ljudi otkupljenih sa zemlje na nebo.
Revelation 5:10 ucinio si ih Bogu nasemu kraljevstvom i svesenicima i kraljevat ce na zemlji.« (Rev. 5:10 CRO)
CRO Revelation 20:6 Bla‍zen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuca! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni ce biti svestenici Bo‍zji i Kristovi i s njime ce kraljevati tisucu godina. (Rev. 20:6 CRO)
Sto se samoga Melhisedka tice on je covek koji je imao i Oca i Majku ,ali kad mu je Bog preimenovao ime ,onda je zbunio ljude,bas kao sto je i Isusa rodila majka Marija...i naravno ima mnogo teorija o njemu ,ali poenta je svrha njegovog pominjanja jer niko sem njega a pre Isusa Hrist nije bio i kralj i prvosvestenik.

Jedino je Melhisedek pre Isusa Hrista sluzio i kao kralj i kao prvosvestenik,
Isus Hrist ce takodje biti i kralj i prvosvestenik.
Hebrews 4:14 Imajuci dakle velikoga Velikog svestenika koji prodrije kroz nebesa – Isusa, Sina Bo‍zjega – cvrsto se dr‍imo vjere.
4:15 Ta nemamo takva Velikog svestenika koji ne bi mogao biti supatnik u nasim slabostima, nego poput nas iskusavana svime, osim grijehom.
Hebrews 7:21 a on sa zakletvom Onoga koji mu rece: Zakleo se Gospodin i nece se pokajati: »Zauvijek ti si svestenik«.
Ali osim njega imace sa sbom sukraljeve i susvestenike od 144.000 ljudi otkupljenih sa zemlje na nebo.
Revelation 5:10 ucinio si ih Bogu nasemu kraljevstvom i svesenicima i kraljevat ce na zemlji.« (Rev. 5:10 CRO)
CRO Revelation 20:6 Bla‍zen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuca! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni ce biti svestenici Bo‍zji i Kristovi i s njime ce kraljevati tisucu godina. (Rev. 20:6 CRO)
Sto se samoga Melhisedka tice on je covek koji je imao i Oca i Majku ,ali kad mu je Bog preimenovao ime ,onda je zbunio ljude,bas kao sto je i Isusa rodila majka Marija...i naravno ima mnogo teorija o njemu ,ali poenta je svrha njegovog pominjanja jer niko sem njega a pre Isusa Hrist nije bio i kralj i prvosvestenik.
Није то толики проблем уопште већ имаш чини мисе списе Е по старој подели писара.
У Е изворима нема крвне жртве од Ноја до Арона. Арон и Левити први примењују крвне жртве.
Према другим Ј традицији писања и П (пристхуд) Ј-,Јеховисти Е-(мисли се да потичу из северног краљевства Израел)

Мислим да Есени колико је нађено бемају крвних жртава прочишћују се водом имају свој календар и поштују песах али нигде бар нисам видео али нисам сигуран за крвну жртву за песах.

Према Јовану до Јована крститеља долази првосвештеник и Левит да га питају ко је.

Дакле они немају везе са Левитском службом имају своје свештенство које су идеолошки везали за Мелхисадека.
Међутим читава библија је мењана и прилагођавана на исти начин према времену и политичкој ситуацији у кој је Јудеја и комуне налазиле.

Јер за то објсшњење Шема има присталица без библијдке подршке а родослов је нагло прекинут Нимродом и Бабилоном ту се родослов губи и наставља.

Оно што нам оставља Библија то је то има Кумран и мноштво бинлијских и небиблијских текстова где видимо како су они доживљавали непосредно пред месију.

Дакке Јосиф Флавије нам даје ближе описе све три јеврејске најјаче секте које се помињу у Јеванђељима.

Чак ни у хришћанстви не постоји неки јачи наратив према Арону ,Левитима већ више Мојсију самом.

Заправо Септуагинта се слаже са "списима са мртвог мора" Мазоретски текст одудара и нарочито око Абрахамских обећања.
Најочигледнији пример је кад Бог сабира синове Божије из Бабела где је помутио језике и створио нације.
Према мазоретском тексту Бог скупља не синове Божје већ синове Израиља који још не постоје осим Абрахама оца ираиљског народа.

Дакле Сиптуагинта иако знамо да је бар превод СЗ старији драстично од 4 и 3. века али хајдемо рећи да преписе имамо од тада.

Овде о томе.

Сад овде имамо књигу о Мехисадеку која је 1000 година старија од мазоретског текста и 400-500 од септуаигинте легендарно је први превод могао датирати и иста времрна али и да није слажу се. Иако је овс књига неканонска старија је од канона септуагинте и мазоретског текста.
Звучи тотално хришћански а старија је од хришћанства и Христа историјски. Да ли је хришћанство ипак старије од Христа у телу изгледа да јесте.

https://youtu.be/UQEMzilMsdE?si=S9YKjlGDRnuiJVQ8

Odakle ti ideja da se tu radi o sv. caru Konstantinu? Da nije bilo njega niko od nas ne bi bio hrišćanin danas.
ma daj maki ne zamajavaj nas, hriscani su opstali kroz progone i ubijanja i bacanja lavovima, i sad kada si postali brojniji, sad im konstantin kao fol nesto ucinio?
bajke, konstantin se okoristio sa nekim laznim hriscanima regrutujuci ih za svoje pohode, bezboznik, nekrst

ej, da ti kazes ne bi bilo hriscanstva bez bezboznika konstantina, samo nas vredjas! nije to lepo od tebe uopste. vredjas nas, kako ne shvatas? vekovi pre njega, halo?!

Back