Цар и свештеник Мелхисаде (и)к

Да, Бог дјелује на несхватљиве начине и од људи се не очекује да све то схвате.
Nismo govborili metodama Bozjeg delovanja vec o onome sto nam je jasno receno i koje trebamo razumeti ukoliko imamo "usi za slusanje"...
I ovo nije moja poruka vec Hristova stoga se dobro proracuna kako stojis na ovom planu.

Шта такође видимо задатак месије није био рестаурација Израела већ читавог света враћање свих нација и племена Богу.
Враћање бесмртности људима исправљање 1. 2. и треће побуне натприродних бића кроз васкрсење које још не знамо тачно како функционише али је по његовим речима ту.

Види овако све сам то поставио укључујући и dead sea scrolls јер су старији 1000 година од мазоретског текста а 300-400 година од првог грчког превода
Дакле значајно и библијско и небиблијско штиво да би разумели шта су Јевреји мислили о томе какве су традиције гајили и каква су исчекивања имали у вези месије. Мелисадек заузима значајно место у месијанском покрету и нико од Јевреја другог храма га не повезује са Семом.
То је наратив који настаје у модерном јудаизму као што има још много ствари које не знају да објасне у својој библији.
Претпоставке типа ниси више Абрахам од сад си ААбрахам или Јаков у Израел ,Симон у Петар не пије воду јер су то одобе са генезом и са живим родитељима и зна се ко су.
Овде се у сред немогуће битке где Аврам са 400 слуга сељака у сред ноћи поражава бројније војске и Мелисадик се појављује ниоткуда и баш је цар ии свештеник Јерусалима и баш дочекује са хлебомми вином попут пасхалне вечере и баш једини осим Бога и Анђела којег је Јаков побркао са Јахвеом благословљава Аврама и његов род!
Мислим те су ствари толико неупоредиве да је тотално бесмислено. Свака промена имена је најављена.

Е једино овде су писци оставили нама простор да измислимо промену имена која није написана. Бесмислица тотална.
Ајде да нико ништа није писао о Мелисадику касније већ ако си погледао после има много записа о Мелисадеку.
У посланици о Јеврејима јако много о Мелисадику и то имаш.
Сад ако си ти образованији и паметнији од апостола Павла скидам капу.

Али онда долазимо у глупу ситуацију Библију су писали ретарди који нису знали шта пишу и зашто а ми смо се родили паметни да то све укапирамо.

И не пише на на хебрејском Абрахаму Хебрејцу јер тај израз настаје вековима после Абрахама и то можеш проверити.

Хибру су једно племе које сенпојављује у историјским списама у Каанану и око Египта које су Британци на основу сличности имена повезали са Јеврејима у 19. веку од тада то улази у литературу али никавих ни библијских ни небиблијских доказа нема да су Хибру Јевреји иако је име ушло у нсуку у тада и преводе али никад доказана теза.
То што причаш нема благе везе са животом ,а камоли са Библијом,
што се тиче Мелхиседека његово име је у Библији записано кад је Мојсије писао око 1500 ПНЕ,а ти ако ми не верујеш погледај његово име на хебрејском,није ништа тешко
WTT Genesis 14:13 וַיָּבֹא֙ הַפָּלִ֔יט וַיַּגֵּ֖ד לְאַבְרָ֣ם הָעִבְרִ֑י וְהוּא֩ שֹׁכֵ֙ן בְּאֵֽלֹנֵ֜י מַמְרֵ֣א הָאֱמֹרִ֗י אֲחִ֤י אֶשְׁכֹּל֙ וַאֲחִ֣י עָנֵ֔ר וְהֵ֖ם בַּעֲלֵ֥י בְרִית־אַבְרָֽם׃
עִבְרִ֑י (Gen. 14:13 WTT)Hebrew ili Jevrejin
הָעִבְרִ֑י (Gen. 14:13 WTT) הָ odredjen clan ispred Hebrejin,Jevrejin
לְאַבְרָ֣ם הָעִבְרִ֑י Аврам-Јеврејин
кад се чита у контра смеру по хебрејском правопису.
Не заборави да су од њега Сема па до Аврама сви директни претци помрли ,а он сам Сем да је умро 502.после потопа према таблици из Библије.
U том смислу а и отац му је умро неких 200 година пре њега је био без икога свога,
а то за списе са Мртвог мора па то може свако да види и да упореди са данашњим хебрејским списима као доказ да се хебрејски текст није ништа променио у слово.
1 Mojsijeva, glava 14
18 A Melhisedek car salimski iznese hleb i vino; a on beše sveštenik Boga Višnjeg.
19 I blagoslovi ga govoreći: Blagosloven da je Avram Bogu Višnjem, čije je nebo i zemlja!
20 I blagosloven da je Bog Višnji, koji predade neprijatelje tvoje u ruke tvoje! I dade mu Avram desetak od svega.
Има ли и помисли да би Бог дао неком другом свештеничку службу било коме док је жив Сем, па нема.
Ноје је јасно казао CRO Genesis 9:26 Onda nastavi:»Blagoslovljen Jahve, Semov Bog,Kanaanac nek’ mu je sluga! (Gen. 9:26 CRO)
Да ли си икада проверио колко је дуго и од када до када живео Сем,а потом и Аврам којега је Сем такође надживео,
Из свега предоченог Мелхиседек је био прави човек од крви и меса јер је Аврам са њим водио дослован разговор уз давање десетка и благослова.
Па ко је већи,онај који прима благослов или који га даје,свештеник или верник,размисли, можда ти помогне посланица Јеврејима 7:7-10,
и пошто је тако,да је био човек он је имао родитељ и оца и мајку и потомство.
Нема ту филозофије,све је ту јасно.,али ако ти је још увек нешто нејасно,слободно ме питај.

CRO Hebrews 7:3 on, bez oca, bez majke, bez rodoslovlja; on, kojemu dani nemaju poèetka ni ‍ivot kraja – slican Sinu Bo‍jemu, ostaje svestenik zasvagda. (Heb. 7:3 CRO)
Али размисли опет,Дал је Исус имао оца и мајку која га је родила,родослов,па ако јесте како да је Исус без порекла без оца и мајке,како му је онда сличан?

што се тиче Мелхиседека његово име је у Библији записано кад је Мојсије писао око 1500 ПНЕ,а ти ако ми не верујеш погледај његово име на хебрејском,није ништа тешко
WTT Genesis 14:13 וַיָּבֹא֙ הַפָּלִ֔יט וַיַּגֵּ֖ד לְאַבְרָ֣ם הָעִבְרִ֑י וְהוּא֩ שֹׁכֵ֙ן בְּאֵֽלֹנֵ֜י מַמְרֵ֣א הָאֱמֹרִ֗י אֲחִ֤י אֶשְׁכֹּל֙ וַאֲחִ֣י עָנֵ֔ר וְהֵ֖ם בַּעֲלֵ֥י בְרִית־אַבְרָֽם׃
Не заборави да су од њега Сема па до Аврама сви директни претци помрли ,а он сам Сем да је умро 502.после потопа према таблици из Библије.
U том смислу а и отац му је умро неких 200 година пре њега је био без икога свога,
а то за списе са Мртвог мора па то може свако да види и да упореди са данашњим хебрејским списима као доказ да се хебрејски текст није ништа променио у слово.
1 Mojsijeva, glava 14
18 A Melhisedek car salimski iznese hleb i vino; a on beše sveštenik Boga Višnjeg.
19 I blagoslovi ga govoreći: Blagosloven da je Avram Bogu Višnjem, čije je nebo i zemlja!
20 I blagosloven da je Bog Višnji, koji predade neprijatelje tvoje u ruke tvoje! I dade mu Avram desetak od svega.
Има ли и помисли да би Бог дао неком другом свештеничку службу било коме док је жив Сем, па нема.
Ноје је јасно казао CRO Genesis 9:26 Onda nastavi:»Blagoslovljen Jahve, Semov Bog,Kanaanac nek’ mu je sluga! (Gen. 9:26 CRO)
Да ли си икада проверио колко је дуго и од када до када живео Сем,а потом и Аврам којега је Сем такође надживео,
Из свега предоченог Мелхиседек је био прави човек од крви и меса јер је Аврам са њим водио дослован разговор уз давање десетка и благослова.
Па ко је већи,онај који прима благослов или који га даје,свештеник или верник,размисли, можда ти помогне посланица Јеврејима 7:7-10,
Нема ту филозофије,све је ту јасно.,али ако ти је још увек нешто нејасно,слободно ме питај.

CRO Hebrews 7:3 on, bez oca, bez majke, bez rodoslovlja; on, kojemu dani nemaju poèetka ni ‍ivot kraja – slican Sinu Bo‍jemu, ostaje svestenik zasvagda. (Heb. 7:3 CRO)
Али размисли опет,Дал је Исус имао оца и мајку која га је родила,родослов,па ако јесте како да је Исус без порекла без оца и мајке,како му је онда сличан?
Није писана 1500. п.н.е најстарији фрагмени Библије су dead sea scrools који су 500-600 година старији од грчког превода Торе.
а 1200 година старији од мазуретског текста.
Можеш прочитати где год хоћеш да име Јеврејин потиче од кнежевине Јудеје када је већ одвојена од Самарије или краљевине Израел.
кнежевина Јехуда од тад преудитира назив Јудеј ,Јевреј , Jew..Јехуда

Поставио сам доста материјала које не тврдим ја већ много образованији људи од тебе и мене и још говори апостол Павле.
Да ли апостол Павле лаже , лупета , измишља или не зна нешто што ти знаш?

Zapaženo je kako je Melhisedek primenjivao iste simbole kao kasnije Isus ali postavio bih pitanje koliko je zapaženo da je Melhisedek kralj pravednosti blagoslovio ratnike i koje dalje reperkusije ima taj čin pa u pouke ? Doduše iz pisma se može videti da ratnik na čijim je rukama krv ne može graditi Božiji hram što ne znači da nije na Božijoj strani u celom konfliktu.

Zapaženo je kako je Melhisedek primenjivao iste simbole kao kasnije Isus ali postavio bih pitanje koliko je zapaženo da je Melhisedek kralj pravednosti blagoslovio ratnike i koje dalje reperkusije ima taj čin pa u pouke ? Doduše iz pisma se može videti da ratnik na čijim je rukama krv ne može graditi Božiji hram što ne znači da nije na Božijoj strani u celom konfliktu.
За време Изласка ратници су се ритуално чистили од крви. Благослов је исти ксо Божији пте и после тога према Абрахаму да ће преко његовог семена ссебе објавити целом свету свим нацијама и људима.
Други храм су подизали египатски мсјстори са персијским златом.

1 Mojsijeva, glava 14

????

Sta ti nije jasno da ne mozes da kazes svojim recima?
Jel ja sad treba tebi da pokazujem linkove kao video klipovima ,mislis da ih ja nemam?
Jel ti tesko da proveris da je za Nojevog zivota Sem preuzeo duhovno vodjstvo?
Ili da je ziveo u vreme Avrama,pa ga cak i nadziveo?
Ne znam sta te tu buni,sat vremena da gledam ???previse brate,iseci to sto te muci pa daj klipic od par minuta ako ti je tesko dato sto te muci napises u par redova,sem ako su ti to mentori koji znaju bolje od tebe?

Daj sad nemoj sitnicasriti,njemu to ocito isto a i sto ne bi bilo kad "dobro" zvuci ,ono bas "pametno" ? :D
...sa druge strane mozda mu isto na neki NESHVATLJIV NACIN i eto ti resenja. :mrgreen:
Кад ти неком кажеш да не ситничари, то има посебну тежину.

Није писана 1500. п.н.е најстарији фрагмени Библије су dead sea scrools који су 500-600 година старији од грчког превода Торе.
Какав грчки превод Торе ?

Sta ti nije jasno da ne mozes da kazes svojim recima?
Jel ja sad treba tebi da pokazujem linkove kao video klipovima ,mislis da ih ja nemam?
Jel ti tesko da proveris da je za Nojevog zivota Sem preuzeo duhovno vodjstvo?
Ili da je ziveo u vreme Avrama,pa ga cak i nadziveo?
Ne znam sta te tu buni,sat vremena da gledam ???previse brate,iseci to sto te muci pa daj klipic od par minuta ako ti je tesko dato sto te muci napises u par redova,sem ako su ti to mentori koji znaju bolje od tebe?
Не него ако разумеш енглески одговорено ти је егзактно са Шема или Сема као Мелисадека.
Мени шта није јасно имам кога да питам
На пример овсј добри чика којег сам ти поставио мало боље зна хебрејски од тебе и мртве језике уопште без гоогле транслате

Мени не треба ништа добио си одровор на твоју нереалну и библијски не потврђену теорију.
Ако је Сем био жив можда и Хам а можда и Каанан то значи да су они иста личност јер живе у исто време.

За време Изласка ратници су се ритуално чистили од крви. Благослов је исти ксо Божији пте и после тога према Абрахаму да ће преко његовог семена ссебе објавити целом свету свим нацијама и људима.
Други храм су подизали египатски мсјстори са персијским златом.
David je bio Božiji pomazanik i hteo je da sagradi hram ali je često ratovao i rečenomu je da ne može graditi hram pa je hram izgradio Solomun koji nije ratovao. Sve ovo nije bitno samo po sebi nego pouke tako da mi sad koji smo u sred ratova ne možemo sagraditi taj simbolični hram ali mogu naši naslednici koji ne budu ratovali i prolivali krv jedni drugima. Samo navodim okvirno kako to vidim.

Не него ако разумеш енглески одговорено ти је егзактно са Шема или Сема као Мелисадека.
Мени шта није јасно имам кога да питам
На пример овсј добри чика којег сам ти поставио мало боље зна хебрејски од тебе и мртве језике уопште без гоогле транслате

Мени не треба ништа добио си одровор на твоју нереалну и библијски не потврђену теорију.
Ако је Сем био жив можда и Хам а можда и Каанан то значи да су они иста личност јер живе у исто време.
Eto vidis da pitas svoje mentore,umesto da procitas sta pise u Bibliji.
Matematiku te valjda naucila uciteljica u osnovnoj skoli
Pogledaj kako je lako
1 Mojsijeva, glava 11
10 Ovo je pleme Simovo: beše Simu sto godina, kad rodi Arfaksada, druge godine posle potopa.
11 A rodiv Arfaksada požive Sim pet stotina godina, rađajući sinove i kćeri.
Dakle po ovome se jasno vidi da je Sim umro 502 godine posle potopa.
a po navedenoj tablici Avram je umro 466 posle potopa,dakle ga je Sim debelo nadziveo,zar ne?

Evo i Tablice pa proveri i sam da nisam nesto pogresio u racunanju,moze da se desi.
potop Sim 502,posle potopa umire ukupno je ziveo 600 godina

0002 arfaksad 35+403 = umire u 438 godini +2 posle potopa = umire 440 godine posle potopa
0037 Salu 30+403 =433,470
0067 Ever 34+430 =464,531
0101 Falek 30+209 =239,340
0131 Ragev 32+207 =239,372
0163 Seruh 30+200 =230,393
0193 Nahor 29+119 =148,341
0222 Tara 70+205 =275 godina je imao kad je umro, a to je 497 g posle potopa .
0292 Avram,Nahor,Aran ukupno 175 =175,umire 467posle potopa
Po ovome izvestaju je Avram umro pre svoga oca Tare sto je u skaldu sa
1 Mojsijeva, glava 12
1 I reče Gospod Avramu: Idi iz zemlje svoje i od roda svog i iz doma oca svog u zemlju koju ću ti ja pokazati.

Eto vidis da pitas svoje mentore,umesto da procitas sta pise u Bibliji.
Matematiku te valjda naucila uciteljica u osnovnoj skoli
Pogledaj kako je lako
1 Mojsijeva, glava 11
10 Ovo je pleme Simovo: beše Simu sto godina, kad rodi Arfaksada, druge godine posle potopa.
11 A rodiv Arfaksada požive Sim pet stotina godina, rađajući sinove i kćeri.
Dakle po ovome se jasno vidi da je Sim umro 502 godine posle potopa.
a po navedenoj tablici Avram je umro 466 posle potopa,dakle ga je Sim debelo nadziveo,zar ne?

Evo i Tablice pa proveri i sam da nisam nesto pogresio u racunanju,moze da se desi.
potop Sim 502,posle potopa umire ukupno je ziveo 600 godina

0002 arfaksad 35+403 = umire u 438 godini +2 posle potopa = umire 440 godine posle potopa
0037 Salu 30+403 =433,470
0067 Ever 34+430 =464,531
0101 Falek 30+209 =239,340
0131 Ragev 32+207 =239,372
0163 Seruh 30+200 =230,393
0193 Nahor 29+119 =148,341
0222 Tara 70+205 =275 godina je imao kad je umro, a to je 497 g posle potopa .
0292 Avram,Nahor,Aran ukupno 175 =175,umire 467posle potopa
Po ovome izvestaju je Avram umro pre svoga oca Tare sto je u skaldu sa
1 Mojsijeva, glava 12
1 I reče Gospod Avramu: Idi iz zemlje svoje i od roda svog i iz doma oca svog u zemlju koju ću ti ja pokazati.
Aман ментори су образовани библисти који се баве таквим питањима. Не постоји библијка веза између Шема и Мелхисадека то иста претпоставка кау Мелхисадекеку Q да је арађео Михаил и они су живели у исто време.
Ово са Шемом су обична рабинска мудровања без икакве поврде у Библији.
.
Исус је рођен пре свих векова значи Авељ или Каин?

Back