Цар и свештеник Мелхисаде (и)к

Vidiš da kažu da OTVORENO GOVORI. Dakle nema više simbolike, priča, prenesenih značenja. Govori im sve jasno i otvoreno. Da li je naglasio da je Evharistija puka simbolika? Odgovor je da nije. Pa znači ni ne može biti simbolika.
Pa to te pitam jos jednom - dali se Njegovo telo prelomilo TE VECERI kada je lomio hljeba i rekao da je to Njegovo telo koje se lomi za njih ili se lomljenje desilo kasnije ????????????

Ne dragi moj prijatelju,On je znao sta ce se desiti mnooooogo pre toga,jos nakon ljudskog pada u greh.
То пророчанство је постојало на камену унЈерусалиму "за три дана устаћу"
Било их је још пре њега из истог рода који су ратовали с римљанима и били убијени. Онда би дошао нови за три дана и покушали тако схватати пророчанство али ништа се није дешавало гинули су као муве.
Он је то пророчанство на камену метафорички назвао за народ курварски неће бити другог знака осим знака пророка Јоне.
Прочитај јеванђеља он је очекивао као и сви да ће месијино краљевство бити успостављено.
Знао је и преко Данила кад падне други храм месија ће бити мртав.
Међутим после преображења постаје душевно узнемирен знао је да треба да крене за Јерусалим и умре и ушао је на источна пасхална врата на магарцу кудас е уводи пасхални жртвени јагњићи.
Борба са побуњеним ентитетима траје читав СЗ он ово одрађује као човек од крви и меса да научи људе како то могу урадити и стећи бесмртност.
Не би имало никаквог смисла за људе да је то учинио као Бог са Божијим моћима јер не може научити људе да ураде то као људи не Богови ако се не поистовети са човеком и човековим моћима скроз.
Шта би значило да је урадио нешто натприродним моћима?

Ок супер од тебе али ми то не можемо ми смл људи идемо даље.

.
Naravno da mi ne smeta. Kada moj Gospod kaže da jedem Njegovo Tijelo i pijem Njegovu Krv ja to bespogovorno činim a ne promišljam o tome da bih to uklopio u svoj ograničeni um.
То је већ једном поменуо и изгубио све ученике осим спостола" Ко пије моју крв и једе моје месо имаће вечан живот! "
Тог дана је изгибио много ученика "Ово је тврда беседа" Ондасе окренуо апостолима да нисте случајно ви мислили да одете? Само да знате да нисте ви мене изабрали него ја вас!
Дакле трећи пут.

Daj se odluci - dali se telo Hristovo prelomilo jednom ili dvaput ?
I ono najbitnije - dali je lomljenje Hristovog teka isto sto i Njegova zrtva na krstu i ako li to nisu iste stvari daj mi pojasni sta po tebi znaci TO lomljenje !??
Jednom na krstu a onda se manifestuje to u svakoj Evharistiji. Ne mogu jednostavnije sročiti.

.
То је већ једном поменуо и изгубио све ученике осим спостола" Ко пије моју крв и једе моје месо имаће вечан живот! "
Тог дана је изгибио много ученика "Ово је тврда беседа" Ондасе окренуо апостолима да нисте случајно ви мислили да одете? Само да знате да нисте ви мене изабрали него ја вас!
Дакле трећи пут.
Робивек би Га први пут оптуживао да прича глупости да је живио у 1. вијеку. То је тај фарисејски дух који само види површину а дубине им остају незапажене.

Nisam te bre to pitao drzi se diskusije.
Ako je Isus te veceri prelomio Njegovo telo i ako se lomljenje desilo kasnije na krstu - koliko puta se realno Isusovo telo ukupno prelomilo ???????
Једном а онда се то жртвовано Тијело манифестовало у хљебу на Тајној вечери.

Kako bre jednom kada si rekao sledece:

I da i da. Prelomljeno na krstu a na neshvatljiv način se to manifestovalo i ranije.
Ako se to lomljenje Isuovog tela desilo i ranije i kasnije sta ti kazu matematika i logika,koliko su jedan plus jedan ?????
а онда се то жртвовано Тијело манифестовало у хљебу на Тајној вечери.
O ovome cemo kasnije,jos uvek nam razgovor nije krenuo u ovom smeru...idemo redom,u toku je sistematska obrada Biblijskog isvestaja u svetlu pravoslavne prakse koje zastupas.

Ево га опет он са људском логиком и математиком. Схвати да се мораш ослободити тога у разумијевању божанских тајни.
Maki bato,Bog nas ne poziva da budemo zatucani kvazivernici koji cemo se resiti ljudske logike i znanja u globali vec se trebamo resiti ljudskog mudrovanja s kojom neki nazalost osporavaju Bozje zapovesti i Njegovu rec u globali,kao sto trenutno nazlost ti radis izmisljajuci neki "neshvatljiv nacin"kojeg navodno trebamo prihvatiti.

Jel ces mi dati odgovor na podpitanje ili neces ?

1 побуна чувара и људи Еден. Серпант вероватно Азазел људи губе бесмртност.

2 Побуна 200 "анђела" силази на планину Хармон и меша се са женама људским. Настају хибриди и други ентитети који постају непријатељи људи удружени са многим људима или су људи у ропству.

И ево, душе људске понизно моле нас свете (анђеле) небеске говорећи: Пренесите дјело наше
Свевишњему. И рекоше они Господу вјечном: Господе господа, Боже богова, Цару царева, и Боже вјечни, престо славе Твоје (стоји) за сва покољења
вјечно је и име Твоје свето, и славно, и благословено у све вијекове! Ти си створио све, и власт над свим имаш Ти: и све је голо и
откривено пред Тобом, и Ти видиш све, и ништа не може да се сакрије од Тебе. Ти видиш шта учини Азазел, који научи свом злу земљу и откри вјечне тајне које се чувају на небесима,
које људи чезнуше да науче: А Самјаз, коме Ти даде власт да управља над онима који су са њим,
пође са њима кћерима човјечијим на земљу, и спаваше са женама,
и оскврнавише се, и открише им све могуће гријехе.
И жене изродише дивове, и на тај начин се сва земља испуни крвљу и злом. И ево, сада душе умирућих вапију и моле небеса, и плач њихов се уздиже: и не може престати због безакоња,
које се дешава на земљи. И Ти знаш све ствари, прије него се и догоде оне, и Ти видиш те ствари, и Ти си их дозволио, и Ти не рече нама шта смо дужни учинити са њима поводом њихових (дјела).
(Глава 10)

Тада рече Свевишњи, Свети и Свемогући, и посла Урила ка сину Ламеховом,
и рече њему: Иди ка Ноју и кажи му у Моје име - Сакриј се!, и откриј му крај који се приближава: да ће сва земља изгинути, и да ће потоп ускоро
доћи на земљу, и да ће се уништити све што је на њој. И научи га како да се заштити,
да би се сачувало сјеме његово за сва покољења свијета. И поново рече Господ Рафаилу: Свежи Азазелу руке и ноге, и баци га у таму: и направи рупу
у пустињи која је у Дудаину, и баци га тамо. И стави на њу (на рупу) нетесано и оштро камење, и покриј га (Азазела) тамом, и остави га нека пребива тамо заувијек, и покриј лице његово тако да
...
не може видјети свјетла. А у дан великог суда биће он бачен у огањ. И исцијели земљу оскврнављену анђелима, и објави исцјељење земље како би они могли исправити посљедице несрећа, и како не би сва дјеца човјечија изгинула од тих тајни које су им
Стражари открили и којима су обучили синове њихове. Јер се сва земља оскврнавила
кроз дјела која их научи Азазел: на њега ставите сав гријех. А Гаврилу рече Господ: Иди против незаконито рођених и распусних, и против дјеце блуда: и истријеби (дјецу блуда и) дјецу Стражара између људи (и подстакни их да изађу): пошаљите их једног против другог, нека они погубе један другога у
борби: јер неће имати дужине њихови дани. И никаква молба њихова којим те они (њихови очеви) буду молили, неће бити испуњена; јер се они надају живјети вјечним животом,
и да ће сваки од њих поживјети пет стотина година. И рече Господ Михајлу: Иди и свежи Самјаза и оне који су са њим, који се спојише са женама, који се оскврнавише
са њима у свој својој нечистоти. И када синови њихови буду убијали један другога, и буду видјели погибију љубљених својих (синова), чврсто их свежи на седамдесет покољења у долинама земље, до дана њихове пресуде и краја, док се суд који је
вјечни не заврши. У тај дан ће бити одведени у бездан огњени:
И у мучење и тамницу, у коју ће бити закључани заувијек. И ко год да ће бити осуђен и уништен од тада ће бити свезан заједно са њима до краја свих покољења.
И уништи све духове одметника и дјецу Стражара, јер су
гријешили против човјечанства. Уништи сво зло са лица земаљског, и нека свако зло дјело нађе свој крај: и нека се дрво праведности и истине појави: и то ће се показати као благослов; дјела праведности и истине нека се засаде у истини и радости заувијек.
И тада ће се сви праведници спасити, и живјеће док се не роде хиљаде деце, и све дане младости своје и старости своје провешће у миру.
И тада ће се сва земља обрађивати у праведности, и сва ће бити засађена дрвећем и
напуниће се благословом. И сва потребна дрвећа биће засађена на њој, и посадиће се на њој виноград: и винова лоза посађена на њој донијеће вино у изобиљу, као и сва сјемена посијана на њој, свака мјера (сјемена) донијеће хиљаду, и свака мјера маслина даће
Десет исцјеђених (мјера) уља. И очисти земљу од сваке неправде, и од сваке неправедности, и од сваког гријеха, и од сваког зла: и сваку нечистоту почињену на земљи,
уништи са земље. И сва дјеца човјечија ће постати праведна, и сви народи ће се
клањати и прослављати Мене, и сви ће се поклонити Мени. И земља ће се очистити од свог скврнављења, и од сваког гријеха, и од сваке казне, и од сваке муке, и никада поново Ја нећу слати (њих) на њу од покољења до покољења заувијек.

Примећијемо да Азазел није био кажњен за први грех у рају тек кадсу ових 200 са Семијазом учинили још горе онда бива и он Кажњен.

Сетимо се да у кампу Арон жртвује једно јагње Јахце-у друго живо само полаже руку на њега изван кампа живо у пустињу Азазелу.

https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Књига_Пророка_Еноха_-_Етиопски_Енох

Poslednja izmena:
Ево га опет он са људском логиком и математиком. Схвати да се мораш ослободити тога у разумијевању божанских тајни.
Tako je...oslobodi se logike i tada će ti sve biti jasno.
Što bi ti verovatno rekao neko ko ne može da dokaže ono što priča.

I iskopaj sebi oči se da bi bolje video. :mrgreen:

Maki bato,Bog nas ne poziva da budemo zatucani kvazivernici koji cemo se resiti ljudske logike i znanja u globali vec se trebamo resiti ljudskog mudrovanja s kojom neki nazalost osporavaju Bozje zapovesti i Njegovu rec u globali,kao sto trenutno nazlost ti radis izmisljajuci neki "neshvatljiv nacin"kojeg navodno trebamo prihvatiti.

Jel ces mi dati odgovor na podpitanje ili neces ?
Да, Бог дјелује на несхватљиве начине и од људи се не очекује да све то схвате.

Tako je...oslobodi se logike i tada će ti sve biti jasno.
Što bi ti verovatno rekao neko ko ne može da dokaže ono što priča.

I iskopaj sebi oči se da bi bolje video. :mrgreen:
Ајде онда да бацимо читаву научну групу астрофизике у канзу за смеће јер тамо ништа не одговара људској логици.

Back