Canon S200 - USB problem

• Začetnik teme Začetnik teme Ragen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ragen

Primećen član
Poruka
591
Canon S200 je OK stampac, sa USB portom. ALI, kao sto to obicno biva, desilo mi se jednostavno da posaljem nesto na stampanje, a on mi kaze da ne moze da komunicira sa stampacem. Izvadim USB, stavim ponovo, on lepo detektuje, kaze, tu je, S200, ja opet na stampac, on meni "collecting printer status" i opet error.
E, onda sam lepo deinstalirao drajvere, ponovo instalirao i sve je lepo islo.

E, posle nekog vremena, opet se desilo isto. Mislio sam da je kabal u pitanju, pa sam stavio stampac na drugi racunar, XP naravno, instalirao drajvere i sve je islo.
Kada sam vratio na stari, opet nista. Skinem drajvere, stavim USB, on lepo nadje "Canon S200", trazi drajvere, ja lepo instaliram drajvere, instalacija u redu, kada dam bilo sta, nece da mrdne. Kaze "Printer not responding." mislim stvarno!!!

Poznajem hardware odlicno, bavim se ovim nekih 10 godina, ali ovo mi se jos nije desilo. Buni me to sto MSI KT3Plus (KT333) radi stabilno, kvalitetna je ploca, iako sumnjam na USB drajvere (ili portove) Znam da je problem u USB komunikaciji.
Mome kolegi se desio slican problem, isto sa S200, kaze da je menjao USB ulaz i da je "islo".. ja sad i ne znam zasto kod mene ne "ide", ali, ako se nekome ovo desilo (i zna sta je problem) neka se javi..

Imao bih resenje kada bih znao porblem, ali.. ne znam... :)

Hvala

Pozdrav

jok, nasao sam problem :) to sa USB-om sam prvo probao :) glava stampaca je na izdisaju, tako da kada posalje kompjuteru kod 5600 da je glava problem, blokira iz nekog razloga USB komunikaciju, pa onda program za kontrolu printera javlja da ne moze da komunicira sa stampacem, iako ga kompjuter vidi... resenje je sledece: izvadim printer iz struje, ubodom opet, on lepo prijavi online i radi neko vreme, dok ne izvrsi samokontrolu.. tada dobije kod 5600, blokira se i opet stara prica.. fina stvar jeste da odmah posle ukljucivanja u struju mogu nesto da stampam :)

nista, moram da menjam glavu :) STAMPACA

Back