Čaj

Pijem stvarno mnooogo vrsti čajeva.Da, često skuvam i Brojsovu kombinaciju.Odličan je i zeleni čaj, od naših Rtanjski (Čubar), od Hajdučke trave,Nevena,Majčine Dušice,Podbela...dugačka je lista, i svaki je naravno za nešto dobar.

od prilike, pijem caj 3x na dan. evo i sad ga pijem ali nisam sigurna kako se zove...mrzi me da odem do kuhinje. inace, ima malo neki minty ukus...

Postoji razlika u načinu pripreme čajeva i načinu na koji se piju. Brojs se pije posle jela i tačno se zna koliko se kuva žalfija, a koliko posle toga treba da stoji nana, kantarion i matičnjak. Brojs se pije dva puta na dan, a neki čajevi mogu i više puta.
Ima li još iskustava na ovu temu.
Zar samo nas troje pije čaj?

:D evo ja!
mada sam ovih dana malo lenja ali volim čaj i pijem ga rado.Biljni, bez ikakvih dodataka izuzev možda Šveden bitera.
Volim mentu a i dobra je za varenje,pa mešam mentu i koprivu jer je kopriva višestruko korisna.
Takođe pijem čajeve od kamilice,majčine dušice i hajdučke trave.Pravim sama mešavine ili čiste,zavisi....
Planiram da kupim i zeleni čaj jer kažu da je dobar antioksidans...Jednom dnevno umesto kafe,a?

gigule:
:D evo ja!
mada sam ovih dana malo lenja ali volim čaj i pijem ga rado.Biljni, bez ikakvih dodataka izuzev možda Šveden bitera.
Volim mentu a i dobra je za varenje,pa mešam mentu i koprivu jer je kopriva višestruko korisna.
Takođe pijem čajeve od kamilice,majčine dušice i hajdučke trave.Pravim sama mešavine ili čiste,zavisi....
Planiram da kupim i zeleni čaj jer kažu da je dobar antioksidans...Jednom dnevno umesto kafe,a?
Obavezno, mada sam naisla na podatak da moze slobodno da se pije i 3x dnevno po solja caja...

gde u bg da nadjem pravi zeleni caj? nesto mi se ne svidja kad vidim da je proizvodjac u vojvodini. mozda je to ok caj ali nigde ne pise poreklo a bas sad da se gaji kod nas :roll: ...

sanja:
gde u bg da nadjem pravi zeleni caj? nesto mi se ne svidja kad vidim da je proizvodjac u vojvodini. mozda je to ok caj ali nigde ne pise poreklo a bas sad da se gaji kod nas :roll: ...
Bas sam veceras u Maxiju u beogradjanci nasla nemacki uvozni u filter vrecicama, 25 kom, oko 100 din.Skuvala sam ga i dobar je...Inace ima i u C marketu, zacin C je proizvodjac, pise da je I kvaliteta i isto je u filter vrecicama, 20 kom. oko 30 - 40 din.

carobnica2004:
A gde naci dobar zeleni caj u Beogradu, a da nije u filter kesicama?
Da...zeleni caj je mnogo bolji ukoliko nije u kesicama... ja ga kupujem u prodavnicama zdrave hrane, imaju ga u pakovanju od 50g i to naravno traje ukoliko znate pravilno kuvanje zelenog caja, a to je da ga ostavite u vodi 5 minuta (prilikom prvog kuvanja), ne vise, i opet te iste listice iskoristite u sledecem spremanju caja s` tim sto ga ostavite u vodi 8-9 minuta...

I da li neko oseća neki boljitak kako pije zeleni čaj?

O čaju od koprive mogu reći sve naj naj...
Duža je priča,neću da gnjavim ali verujte mi,kuru čaja od koprive preporučujem svima!

Back