Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka procena je da 2/3 silovanja u proseku žrtve ne prijave. Bilo bi zanimljivo videti takve statističke uzorke od države do države, ali smeo bih da se kladim da žene u Srbiji ređe prijavljuju od žena u Švedskoj recimo.
Sigurno i jeste tako, samo što bi razlika morala bila epska da bi Srbija stigla i prestigla Švedsku.
Plus ona mapa i nije tako jasno podijeljena na zapadnu (ljudi) i istočnu (životinje) Evropu, jer se u istom košu nalaze Švedska i Moldavija (propratni tekst uključuje i Bocvanu), ali i Bugarska i Španija.

To nisu slične države.

Mislio sam da ce ovaj viking bolje da se pokaze
Stefan_Mitrovic_DSF3189-removebg-preview-e1632910405907-366x460.png

Prošli vikend se parkiram izvan ograde od vikendice, a znam da se oni avetni mačići stalno motaju oko auta.
Kada sam krenuo do grada, upalim auto, krenem polako i vidim kako bježe.
Odlično, sve je čisto.
Kad hoćeš, nakon nekih 200 metara, čujem zvuk kao kada ti se neka grana zakači ispod auta, i odjednom prestane.
Pogledam u retrovizor, kad mače bježi pored puta.
Dok sam došao nazad, već je bilo ispred vikendice, spremno da me opet smara za hranu.

Obrazlozenije: univerzum nece izmeniti svoja pravila ukoliko ja zauzmem stav o bilo cemu, pa i o tome dal sam religiozan ili ne
Odgovor: ne znam, nemam stav o tome

Наш евроатлантски савезник, Њутн, је ценио да су (физички) закони универзума непроменљиви јер су таквима створени; не само таквима створени него и да је то њихова поента: не ствараш интрикатан скуп међусобно прожимајућих закона да би их онда кршио. Ништа се не одлучује од случаја до случаја већ је један од закона ту да паушално одлучи све што под њега потпада, заувек.

У том смислу, јабука увек пада на земљу, иако би можда одушевило неко мало дете да једном одлети увис, и то дете би онда постало велики... итд.

A watchmaker God, if you will. Non-interventionist. Али Сер Ајзак је морао да нађе начин да помири своја математичка сазнања са својим прилично мистичним доживљајем вере.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back