gost 439532
Domaćin
- Poruka
- 3.567
Beyond the Aquila Rift najbolja sci fi zbirka priča ikada, mislim da nikad neću pročitati nešto što će ostaviti utisak toliko jako i dugo. I ok prihvatila sam to, život je beda ispresecana mrvicama nebede
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slušam ti ovih dana dok radim dosta onog čiču sa belom bradom, ne znam, neke stvari mi nisu jasneDa, ja uglavnom slušam YouTube lektire od Jasunori Nomure
Pitaj, ja već deceniju znam njegov radSlušam ti ovih dana dok radim dosta onog čiču sa belom bradom, ne znam, neke stvari mi nisu jasne
Neke stvari su me dosta potresle, npr kad kaže da kad umremo i želimo da vidimo nekoga iz upravo okončanog života, sistem ga samonuje onakvog kakav je bio za života, ali da li je onda to ta osoba ili simulacija nje? Ja hoću tu osobu kakva je stvarno, a ne neki role play samo za menePitaj, ja već deceniju znam njegov rad
Da, to je apsolutno jezivo što kaže. Obično ljudi misle da zagrobni život ili postoji ili ne, ali Campbell ubacuje 3. mogućnost:Neke stvari su me dosta potresle, npr kad kaže da kad umremo i želimo da vidimo nekoga iz upravo okončanog života, sistem ga samonuje onakvog kakav je bio za života, ali da li je onda to ta osoba ili simulacija nje? Ja hoću tu osobu kakva je stvarno, a ne neki role play samo za mene
Pa nije baš tako izbanalizovao, jeste rekao za bližnje da se pojave kao simulacija onih njih koje smo znali za života, što je apsolutno odvratno i ne želim to, i mislim da nije tačno. A i za ponovnu inkarnaciju kaže da je naš izbor, u cilju daljeg smanjenja entropije sistema, i da što je svest manje entropije, to su nijanse između iskustava koje ima u cilju daljeg smanjenja entropije, sve manje i manje, i na kraju nema mnogo opcijaDa, to je apsolutno jezivo što kaže. Obično ljudi misle da zagrobni život ili postoji ili ne, ali Campbell ubacuje 3. mogućnost:
Kaže da se posle smrti ti probudiš, i sretneš se s najmilijima, ali to je samo varka sistema, koji te čim se malo razbudiš šalje na novu inkarnaciju
Pazi, kaže da si ti svesna u svom avataru samo u sadašnjem momentu, a ako hoćeš da prizivaš preminule duhove, onda je to kao odlazak u biblioteku, dakle oni nisu svesni tom prilikom pošto je njihova svest (IOC individuated unit of consciousness) poslata na druge radne zadatke.Pa nije baš tako izbanalizovao, jeste rekao za bližnje da se pojave kao simulacija onih njih koje smo znali za života, što je apsolutno odvratno i ne želim to, i mislim da nije tačno.
Sa tim se slažem. Npr, kad pokušam da samonujem svoju babu, ona se odmah vrati u kovčeg i stavi mi do znanja da ona ima druga posla, i da je moje opštenje sa njom dok smo razdvojene skroz drugačijom prirodom dimenzija koje nastanjujemo - varka, da ja to samo opštim sa sećanjima i uspomenamaPazi, kaže da si ti svesna u svom avataru samo u sadašnjem momentu, a ako hoćeš da prizivaš preminule duhove, onda je to kao odlazak u biblioteku, dakle oni nisu svesni tom prilikom pošto je njihova svest (IOC individuated unit of consciousness) poslata na druge radne zadatke.
Šta ako je sistem samo moje veće sopstvo, a iz perspektive IUC deluje kao robija, ali zapravo je moja najdublja željaJa se inače ne slažem s većinom njegovih pogleda. Jednom interaktujem s njim u YouTube komentarima:
Naime rekao je da su ljudi samo kao "tečnost u frižideru" odnosno služe svrsi sistema.
Ja kažem: "Pa pazi, u tom slučaju nam je potreban neki pokret za oslobođenje."
A on neke dosetke u svom stilu: "Pa treba oslobođenje od tvog ega i straha."
odlicna pesnaVeoma si
In the ass
toe onda simulaciaPazi, kaže da si ti svesna u svom avataru samo u sadašnjem momentu, a ako hoćeš da prizivaš preminule duhove, onda je to kao odlazak u biblioteku, dakle oni nisu svesni tom prilikom pošto je njihova svest (IOC individuated unit of consciousness) poslata na druge radne zadatke.
Ne, ovaj kaže da je i ovaj univerzum simulacija.toe onda simulacia
a to je jedan vrlo usamljen sagrobni tjivot
Na njega sam mislio onomad kad sam te pit'oCampbell
Kako brkajlija prati bit![]()
Isto
Ali evo već tri godine imam rusku plavu i obožavam je
Simulacija ne moze da ima inteligenciju...Neke stvari su me dosta potresle, npr kad kaže da kad umremo i želimo da vidimo nekoga iz upravo okončanog života, sistem ga samonuje onakvog kakav je bio za života, ali da li je onda to ta osoba ili simulacija nje? Ja hoću tu osobu kakva je stvarno, a ne neki role play samo za mene
I čini mi se da dosta često zabrazdi u materijalizam, kad objašnjava stvarnost na način simulacije u tehnološkom smislu. To može biti samo dobra analogija, ali nije bukvalno kompjuterska simulacija