Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda 2"

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitaj, ja već deceniju znam njegov rad
Neke stvari su me dosta potresle, npr kad kaže da kad umremo i želimo da vidimo nekoga iz upravo okončanog života, sistem ga samonuje onakvog kakav je bio za života, ali da li je onda to ta osoba ili simulacija nje? Ja hoću tu osobu kakva je stvarno, a ne neki role play samo za mene

I čini mi se da dosta često zabrazdi u materijalizam, kad objašnjava stvarnost na način simulacije u tehnološkom smislu. To može biti samo dobra analogija, ali nije bukvalno kompjuterska simulacija

Neke stvari su me dosta potresle, npr kad kaže da kad umremo i želimo da vidimo nekoga iz upravo okončanog života, sistem ga samonuje onakvog kakav je bio za života, ali da li je onda to ta osoba ili simulacija nje? Ja hoću tu osobu kakva je stvarno, a ne neki role play samo za mene
Da, to je apsolutno jezivo što kaže. Obično ljudi misle da zagrobni život ili postoji ili ne, ali Campbell ubacuje 3. mogućnost:

Kaže da se posle smrti ti probudiš, i sretneš se s najmilijima, ali to je samo varka sistema, koji te čim se malo razbudiš šalje na novu inkarnaciju

Da, to je apsolutno jezivo što kaže. Obično ljudi misle da zagrobni život ili postoji ili ne, ali Campbell ubacuje 3. mogućnost:

Kaže da se posle smrti ti probudiš, i sretneš se s najmilijima, ali to je samo varka sistema, koji te čim se malo razbudiš šalje na novu inkarnaciju
Pa nije baš tako izbanalizovao, jeste rekao za bližnje da se pojave kao simulacija onih njih koje smo znali za života, što je apsolutno odvratno i ne želim to, i mislim da nije tačno. A i za ponovnu inkarnaciju kaže da je naš izbor, u cilju daljeg smanjenja entropije sistema, i da što je svest manje entropije, to su nijanse između iskustava koje ima u cilju daljeg smanjenja entropije, sve manje i manje, i na kraju nema mnogo opcija

Baš danas sam slušala taj video, i na pitanje 'šta kad sistem dostigne maksimalnu uređenost', on kaže da ne zna, tj. da misli da nema kraja, ili da možda postoje i drugi sistemi

Pa nije baš tako izbanalizovao, jeste rekao za bližnje da se pojave kao simulacija onih njih koje smo znali za života, što je apsolutno odvratno i ne želim to, i mislim da nije tačno.
Pazi, kaže da si ti svesna u svom avataru samo u sadašnjem momentu, a ako hoćeš da prizivaš preminule duhove, onda je to kao odlazak u biblioteku, dakle oni nisu svesni tom prilikom pošto je njihova svest (IOC individuated unit of consciousness) poslata na druge radne zadatke.

Pazi, kaže da si ti svesna u svom avataru samo u sadašnjem momentu, a ako hoćeš da prizivaš preminule duhove, onda je to kao odlazak u biblioteku, dakle oni nisu svesni tom prilikom pošto je njihova svest (IOC individuated unit of consciousness) poslata na druge radne zadatke.
Sa tim se slažem. Npr, kad pokušam da samonujem svoju babu, ona se odmah vrati u kovčeg i stavi mi do znanja da ona ima druga posla, i da je moje opštenje sa njom dok smo razdvojene skroz drugačijom prirodom dimenzija koje nastanjujemo - varka, da ja to samo opštim sa sećanjima i uspomenama

Ja se inače ne slažem s većinom njegovih pogleda. Jednom interaktujem s njim u YouTube komentarima:

Naime rekao je da su ljudi samo kao "tečnost u frižideru" odnosno služe svrsi sistema.

Ja kažem: "Pa pazi, u tom slučaju nam je potreban neki pokret za oslobođenje."

A on neke dosetke u svom stilu: "Pa treba oslobođenje od tvog ega i straha."
Šta ako je sistem samo moje veće sopstvo, a iz perspektive IUC deluje kao robija, ali zapravo je moja najdublja želja

toe onda simulacia
a to je jedan vrlo usamljen sagrobni tjivot

I čini mi se da dosta često zabrazdi u materijalizam, kad objašnjava stvarnost na način simulacije u tehnološkom smislu. To može biti samo dobra analogija, ali nije bukvalno kompjuterska simulacija
Simulacija ne moze da ima inteligenciju...

:)

IMG-2f23a9591d953ab776fffab836abb793-V.jpg

IMG-ffeb4b5f8a1d101f94a60c8e8e75efec-V.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back