caffe magic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Шта ли си се ти расплакао? Јер зато што дотична не слави Исуса већ неке окултне симболе? Ех што није средњи век..ти би све то на ломачу..јел тако?

А када смо код Хорусовог ока, па то је твој драги Исус!

Мит о Исусу преузет је из митологије Египта о Хорусу.

isis-mary.jpg

images

horus-jesus-722127.jpg

Usporedbe:

Začeće:
Horus: Bezgrešno, od majke djevice
Isus: Bezgrešno, od majke djevice

Otac:
Horus: Sin boga Osirisa
Isus: Sin Božji

Majka:
Horus: Isis, također zvana Meri
Isus: Miriam (Marija)

Svjetovni otac:
Horus: Seb
Isus: Joseph

Mjesto rođenja:
Horus: Špilja
Isus: Špilja ili staja

Najava dolaska:
Horus: Od anđela majci Isis
Isus: Od anđela majci Mariji

Rođenje praćeno sa:
Horus: Jutarnja zvijezda Sirius
Isus: Neidentificirana ''zvijezda na istoku''

Datum rođenja:
Horus: Oko vremena zimskog solsticija, oko 21.12.
Isus: 25.12.

Svjedoci rođenja:
Horus: Pastiri
Isus: Pastiri

Kasniji svjedoci:
Horus: 3 solarna božanstva
Isus: 3 mudraca

Prijetnja smrću:
Horus: Herut pokušao ubiti
Isus: Horud pokušao ubiti

Dob rituala inicijacije:
Horus: Oko 12. godine
Isus: Oko 12. godine

Nepoznate godine:
Kod oba nema podataka o životu između 12. i 30. godine

Mjesto krštenja:
Horus: Rijeka Eridan
Isus: Rijeka Jordan

Dob u vrijeme krštenja:
Oba u 30. godini

Krstitelj:
Horus: Anup Krstitelj
Isus: Ivan Krstitelj

Sudbina krstitelja:
Obojici je odrubljena glava

Bliski sljedbenici:
12 učenika oba

Čuda:
Horus: Hodao po vodi, vraćao vid slijepima, liječio bolesne, istjerivao demone
Isus: Hodao po vodi, dijelio kruh, pomagao bolesnima, vraćao im vid, tjerao demone

Sudbine:
Obojica razapeta na križ, sahranjeni u grobnicama, uskrsnuli nakon 3 dana.

Poslednja izmena:
Ponovo one gluposti iz Zeitgeista... :roll:
Izgleda bilo više Isusa kroz istoriju. :roll:

Nije било ниједног него је тај мит пројекција архетипа сопства. Исус представља наше сппствено метафизичко Сопство а не неку историјску личност.

Nemoj tako Ozi, meni je zao sto su te napali psi, ali kao sto ima gadnih ljudi tako ima i pasa, nije to nikakva novost ni mudrost. Ako te neko napadne - brani se, to je normalno.

Наравно да је нормално али ми смета што гарантовано у свету постоје људи који би између човека и пса изабрали и дали предност овом другом. А то је оно што ме нервира. Та пројекција људских осећања и афеката на бића која су далеко од тога.

Ето, ти си у тој ситуацији пројектовала неку самилост на те псе у чопору, пргласила си их својим заштитницима а уствари имала си среће што чопор није био гладан јер би лоше прошла. А то што су те пратили било је само инстикт лова, то јест процена евентулане жртве. Баш као што би у џунгли исти ти пси би ловили на тај начин јелене и осталу дивљач.

Боље се ти држи људи а та несвесна бића без ума, остави њиховој несвести. Разлика између човека и животиња је као небо и земља.

Наравно да је нормално али ми смета што гарантовано у свету постоје људи који би између човека и пса изабрали и дали предност овом другом. А то је оно што ме нервира. Та пројекција људских осећања и афеката на бића која су далеко од тога.

Ето, ти си у тој ситуацији пројектовала неку самилост на те псе у чопору, пргласила си их својим заштитницима а уствари имала си среће што чопор није био гладан јер би лоше прошла. А то што су те пратили било је само инстикт лова, то јест процена евентулане жртве. Баш као што би у џунгли исти ти пси би ловили на тај начин јелене и осталу дивљач.

Боље се ти држи људи а та несвесна бића без ума, остави њиховој несвести. Разлика између човека и животиња је као небо и земља.

RAzlika je u tom što je čovjek često puta više životinja od same životinje.
Ja prva bih birala dobrog psa, prije nego lošeg čovjeka.

Нисам ја никакав гностик нити могу себе ставити под неку заставу, категорију, групу ..стадо.

Ја сам љубитељ знања. Љубитељ мудрости и исту ћу тражити свуда где је има.

А што се тиче гностицизма и мистицизма уопште. Закључци тога и закључци филозофије су потпуно исти, али је метод сасвим различит. Филозофи имају знање а не веру а у томе је велика разлика и велика предност.

"Svaka posebna izreka uzeta sama za sebe ,a koje sacinjavaju Upanisade moze da se izvede kao zakljucak misli koje ja saopstavam , mada obrnuto nikako nije tacno , to jest moja misao se ne nalazi vec u Upanisadama." Шопенхауер

Нисам ја никакав гностик нити могу себе ставити под неку заставу, категорију, групу ..стадо.

А што се тиче гностицизма и мистицизма уопште. Закључци тога и закључци филозофије су потпуно исти, али је метод сасвим различит. Филозофи имају знање а не веру а у томе је велика разлика и велика предност.

Чејнџ ту ас! ;) Мејби ју гет де гифт оф виздом! :)

imaš i ti vjeru, pa taman to bila vjera u znanje. Čovjeku je u prirodi vjera...teško se tome othrvati. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back