caffe magic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 114587

Elita
Poruka
23.661
pa... dobro dosli u novu kafanu :lol:

nadam se da cete imati na umu zasto je zatvorena stara i da na ovom potpuno novom mestu necete ponavljati teska pijanstva, tuce i cupanje za kosu. :lol:

za pocetak na racun kutje...

images

a ako budete dobri, dacemo vam pravo pitje :lol:

vole vas milica i borka :heart:

Da se i ja zapljunem... elem, u ovoj kafani ću biti dobar, onakav kakav jesam inaće.

Neću nikom oprostiti ništa, jer nije božić.

Ali ću biti fin, propagirati svoju knjigu kad god stignem, forsirati NPiM književnost jer je to moj doprinos pdfu (a moja knjiga se baš, baš bavi time, vešticama i čarobnjacima i tako...)

Eto! Od mene nemate piće, jer mi je paradajz sav istruo.

Al' zato mi na pijaci malina fercera po 240 din kg sve u 16 :)

Nije. U okolnim zemljama je malina 250 grama, sve sa ambalažom, 4 evra... što kazuje da je kilogram 16 evra...ili naših 1600 dinara.

A ja je berem, pakujem u ambalažu koja košta bogme podobro, platim tezgu na pijaci svaki dan 400 din, sipam goriva da dođem do pijace, pa kese tregerice, pa hladnjaču, pa sto još quratza, i dajem narodu po 240 din kg.

Ja nisam proizvođać trgovac, ja sam humanitarni radnik.

DSC00258.jpg

Evo moje maline, kilo 2,4 evra umesto kao u EU, 16...

Sve sam brao, (mislim, biJo prisutan kada su nadnićarke brale)

U srbiji, seljoberi gaje i neguju podvrste -North American Willamette- malinu, a u vojvodini se piče -Miker, Promis ili Gradina. Ja imam obe potonje.

Po tempu berbe, mislim da ću imati, ako bog da, do sredine oktobra.

I to sve na pola jutra zemlje, uz svoj ranč... :)

Toliko o trulom paradajzu sa obronaka Fruške Gore :)

"Doći ću ti u snovima" -Film

Jedina, ponoc odzvanja
jesi li zaspala na ruci dragoga
znas li tu sam ja provodim noc bez sna
ispod tvoga prozora kraj tvojih uzdaha

Hajde sklopi oci nestani u san
doci cu ti u snovima
kad noc proguta dan

Ref.
Doci cu ti u snovima
kada noc proguta dan
pascu kao kaplja rose
njezno na tvoj dlan

Doci cu ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te

Onda jutro je tiho budis se
pogledas u covjeka sto spava kraj tebe
onda zaplaces jer to nisam ja
koga si voljela prekasno jedina

Ali ne placi cekaj do veceri
kad zvijezde na nebu zasjaju
mi cemo se ljubiti

Ajde da ovu kafanu napravimo poprištem inteligentnih postova inteligentnih tema.

Evo...
Ovu skenjušu od pesme smatram nešto najboljim što je ex yu pop scena iznjedrila.
Lirika je snažna, ali u patetićnom nivou. Ipak, većina slušatelja i ne konta to, prenaglašenu patetiku.

Ono što ovu stvar čini jedinstvenu, jeste ritam melodije i implemetacija teksta u istoj.
Neverovatno dobar spoj, koji i dan danas živi.

Inače, Jura S. je veliki patetičar, provlači to svoje duhovno stanje kroz skoro svaku svoju (hit) pesmu... Ipak, jedan od najvrsnijih muzičara bivše juge, koji je znao da kanališe melodramu, patetiku i skenjušu u ozbiljnom pravcu; jedinom -genijalnom.

Pandamn mu je Štulić, ali u skroz drugom segmentu. Ironično- nipodaštavajućem, sa primesama (velikim) kritike savremene vlasti. Njegovo delo "Usne vrele višnje" su naličje njegove poetićne proze pretvorene u liriku pesme. Balašević bi direktan, kroz opšteprihvatljiv pop, a Štulić - kao Belo Dugme. fanki pank and rokenrol :) a poenta bi ista.

Usne vrele višnje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back