AristotelSRB
Aktivan član
- Poruka
- 1.362
Ponekad telo spolja izgleda fizicki savrseno, ali to ne znaci da je iznutra ceo sistem u redu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a da li si probao da dignes iz mrtvog 220 kg da je zgib merilo neke snage bio bi uvrsten u power lifting ovako...
Mrtvo dizanje je jedna od osnovnih vezbi 'zgoljavih' atleticara. Jedna malo bolja sprinterka od 62kg bi u teretani iznenadila poprilican broj bodibildera. Zgib na jednoj ruci je fantasticna demonstracija snage. Mozes li ti da ga uradis? Koliko ljudi znas koji mogu? 2, 3?
Ja nikad nisam osporavao bodibildere i kad sam bio mladji bili su mi fini izvor znanja, ali cinjenica je da su svi iskompleksirani do bola, duboko nesigurni u sebe jer stalno na neki agresivan nacin traze odobravanje okoline poput nezrelog deteta i da umisljaju da svi treba da imaju isto telo i iste ciljeve kao oni.
Bru Zli je tipican primer toga. Sa jedna strane on je dobar izvor informacija kad se drzi cinjenica. Sa druge strane kad pocne omalovazava druge oblike treninga, da filozofira o tome kako samo teretana valja, o zgoljavosti itd, na povrsinu pocnu da izbijaju njegove frustracije i kompleksi.
kad sam bio laksi da..mogao sam da radim sve te vezbe cak i iskreno nekih 90 komada sklekova na jednoj ali sad tesko duplo sam tezi nego tad...tesko da bi sprinterka mogla da podigne vise od cura koje se bave sa pw recimo..Mrtvo dizanje je jedna od osnovnih vezbi 'zgoljavih' atleticara. Jedna malo bolja sprinterka od 62kg bi u teretani iznenadila poprilican broj bodibildera. Zgib na jednoj ruci je fantasticna demonstracija snage. Mozes li ti da ga uradis? Koliko ljudi znas koji mogu? 2, 3?
Ja nikad nisam osporavao bodibildere i kad sam bio mladji bili su mi fini izvor znanja, ali cinjenica je da su svi iskompleksirani do bola, duboko nesigurni u sebe jer stalno na neki agresivan nacin traze odobravanje okoline poput nezrelog deteta i da umisljaju da svi treba da imaju isto telo i iste ciljeve kao oni.
Bru Zli je tipican primer toga. Sa jedna strane on je dobar izvor informacija kad se drzi cinjenica. Sa druge strane kad pocne omalovazava druge oblike treninga, da filozofira o tome kako samo teretana valja, o zgoljavosti itd, na povrsinu pocnu da izbijaju njegove frustracije i kompleksi.
e da bas jos ce reci da nosi na trening i da posle jede i to nece ukapirati protein kreatin bcca su samo dodaci ishrani hrana..tesko da ko moze ih unositi onoliko koliko treba recimo bcca bi bilo dobro unositi oko 50 g na dan a kutija od 500 g kosta 35 e tako da sam uvek uzimao min doze kao sto kazes bru finansije su presudne za bb pw strongman..ja sam pratio koliko sam mogao uzimao i aas ali iskreno da sam imao vise para i mogucnosti nesto bi napravio znacajno ovako samo za sebe sam dobar...Slusaj, meni je dosta vise pljuvacine po bilderima , teretanama, tegovima i suplementima...Koliko se idiotluka u tome vidi je da imamo npr 2 "tega" od npr 15kg-a. Jedan je u obliku sipke a na krajevima su 2 plocice i to se zove bucica, teg, a drugi je u obliku kugle i odozgo zavarena hvataljka za ruku i to se zove girja. Ovaj prvi teg teretanofobi pljuju i beze od njega a ovaj drugi vole to je kao OK.
Znaci sve je ok samo da ne asocira na teretanu..... Moze sklek ali ne mzoe bench...Moze zgib ali ne moze lat vucenje. Moze da se dize nepravilno kamenje u prirodi koej se nadje za ramene misice ali ne moze da se radi potisak za ramen u teretani na masini predvidjenoj za to.....
A sve te vezbe koje rade SW-ovci (osnovne) rade i ljudi u teretani po nekada...A SW-ovci ne idu u teretanu nikada!
Sto se mene tice, ja niti sam bodibilder (mada voleo bih da imam finansije takve da budem sto da ne) niti sam tezak kao oni niti izgledam kao oni, a uz sve to treniram aktivno borilacke vestine duugo godina a oni ne treniraju pa ja jos moram da pravim kompromis i uklapam sve zivo cak i kada nesto ne ide zajedno..... Ponekad gubim u oba sporta po malo zarad toga da ih treniram oba i uzivam u njima.
Npr zadnjih 6 meseci ne radim noge uopste bilderskim programima nego ih spremam programima za borilacke vestine, sto u teretani sto van teretane na raznim drugim treninzima.
Ali sta god ja radio uvek sam objektivan a ne subjektivan i uvek mogu reci da je teretana najbolja za bilo sta jer pruza najbolje uslove.
Znaci ja ne pljujem, ovo je samo reakcija , posledica koju su izazvali klinjosi nabedjeni sa SW-a svojom akcijom odn uzrokom. Zgoljavci jesu jer kada njega nije sramota da pametuje tu nesto sa 50 kila i sa 10 godina zivota ne bi trebalo ni mene da bude sramota da naglasim da nema pojma ni naucnog ni zivotnog takos to cu reci da je balavi zgoljavac. Do jcue se igrao u pesku a sada tu prosipa neko znanje i pljuje nesto STO BI VOLEO DA BUDE A NE MOZE.
I onda ne moze da izdrzi tu frustraciju nego ako ja ne mogu da budem takav e onda cu da pljujem da to nesto sto oni mogu bude lsoe, ruzno, nepopularno.....To mogu....To je ta taktika....
Mislim, uostalom sta bre SW-ovci traze ovde na pdf BODIBILDING???
Dolazite ovde da nekom nabijate prst u oko, sta ste ocekivali....
P.s. i nemoj da mi pricas da mozes da sve uneses iz hrane, da mozes toliko da przis, kuvas, spremas, kupujes, jedes i posle peres.....Sad ti je mzoda lako jer jos ides u osnovnu skolu a sta ce biti kada ti se mama zamori i kada malo odrastes?
...tesko da bi sprinterka mogla da podigne vise od cura koje se bave sa pw recimo..
za pocetak kako se hranis to je 60 odsto posla.sto se ramena tice radi potisak stojeci tj vecina vezbaca vezba ovu vezbu sedne na klupu pa kao radi to je pogresno i nema pravi efekat,,,ovako potisak iznad glave jaca pa mogu reci skoro celo telo najvise gornji deo ramena najvise ubaci ovu vezbu i nece biti problemaPozdrav svima,
Hteo sam da vas pitam o treningu za grudi i treningu za ramena. Problem je u masi.Meni su grudi nekako dosta siroke ( ajde da kazem imaju veliku povrsinu ) ali nisu izbacene.Dosta mi je tesko da nabacim masu,pogotovo u gornjem delu grudi.Donji deo mi je poprilicno dobar ( verovatno zbog kontra-kosog razvlacenja jer volim to da radim xD ).Da li bi neko mogao da mi napise neki program treninga ili tako nesto.Ako ga ne mrzi,naravno.
A sto se tice ramena..Ona su mi totalno nerazvijena xD Jednostavno ruke mi poprilicno odskacu u odnosu na ramena.Totalno je neproporcijalno.Probao sam razlicite vrste treninga i nikako ne mogu da pogodim ramena kako treba.Znaci nikad se ne umorim kad radim ramena.Ne znam u cemu je problem.
Evo kako ja radim:
Ponedeljak: Grudi
1. Benč: 4 serije ( prva zagrevanje pa onda 10-8-6 ili 8-8-6 ponavljanja,tezina uglavnom maksimalna: 50kg-70kg-90kg )
2. Kosi benč: 3 serije ( 10-8-6 ili 8-8-6 ponavljanja,tezina: 40kg-50kg-70kg )
3. Kontra-koso razvlacenje ili kontra-kosi potisak: 3 serije ( 10-8-6 ili 8-8-6,tezina: Pa kad kako,dodjem do 30kg jedna bučica )
4. E sad kao cetvrtu vezbu radim ili kosi bench na hammer-u: 3 serije ( 8-8-6,tezina: 15kg-20kg-25kg ) ili koso razvlacenje: 3 serije ( 8-8-6,tezina: Klasika )
5. Propadanja: 2 serije ( 10-10,tezina: nekad stavim 10kg,zavisi )
6. Butterfly: 3 serije ( 10-8-6,tezina: Klasika )
Utorak: Odmor
Sreda: Ledja ( To mi ide dobro osim lepeze koje me malo zezaju )
Cetvrtak: Noge,trbusnjaci.S tim sto noge ne treniram toliko pa se nekad odmaram cetvrtkom. Trenirao sam karate tako da mi noge nisu problem )
Petak: Ramena
1. Letenje: 3 serije 12-10-8
2. Smit masina, onako ispred glave: 3 serije ( 10-8-6, tezina: 15kg-20kg-25kg )
3. Arnold press: 3 serije ( 10-10-8 ) Tezina : Zavisi od umora.
4. Front raise: 3 serije (10-10-8 ) Tezina:zavisi takodje.
5. Rear Lateral Raise ( zadnja glava ) : 3 serije ( 10-10-8 ) Tezina: Zavisi )
Subota: Ruke..To mi je ok.
Hvala unapred.Jednostavno mi ramena pretstavljaju problem veliki..

zavisi nema bolje vezbe kad se navalis na klupu efekat skoro da nema ovako jacas celo telo i dosta ojacas svaki deo..ne moras raditi sa 70 kg 30 dosta za pocetak..bru @ u pravu si ima mnogo faktora za napredak ali neki uslovi se moraju ispuniti ishrana suplementi odmor i genetika se moze pobediti ako bas zapne neko ce morati uzimati i aas i peptide da bi postigli zeljeni izgled i formu...@ Bru Zli
Kao sto napomenuh u mojoj privatnoj poruci upucenoj tebi,vec sam ti pisao jednom sto se tice BB-a.
Imam 16 godina,70kg( Varira do 75kg ),visina 182,i bas naprotiv,svaki misic mi je definisan i naravno four pack i jos dva se vide ali ne toliko( Pretpostavljam da ne moze svako imati 6-pack ).Na primer kod bicepsa su uocljive obadve glave,naravno ona vena sto ide preko celog bicepsa,cak kad vezbam se vidi i ona poprecna ( ona mala). Mozda sam ja lose napisao da su mi ramena toliko losa.Nije to toliko lose ali jednostavno osecam da ne izgledaju kako treba bas zbog toga sto kod mene ne postoje masne naslage i mogu da vidim koliki mi je misic.Ruke mi jednostavno odskacu,brzo mi napreduju.Onda,kada stegnem grudi vide se one kao 'šare'.Ramena takodje,uocljive su one kao 'linije'.Znaci nemam masnocu uopste.Zato i hocu misicnu masu da nabacim.Jer znajuci sebe,ja ocigledno ne mogu da imam masne naslage bilo gde na telu.Zato i sporo nabacujem tezinu.Doduse sve sto nabacim su,pretpostavljam,misici.
Znam ja da je ishrana najbitnija ali budimo realni,tesko da neko moze da se hrani 'po papiru' osim ako ne radi nista drugo u zivotu.
Ee sad,zivim u malom mestu tako da ne mogu bas da biram teretanu.Mada mislim da ima sve potrebne sprave ( manje-vise).
Ne radim ja vezbe koje 'volim' vec sam samo napomenuo da mi vezbanje na kontra-kosoj klupi ide dobro tj. pogadjam kako treba.
Sto se tice suplemenata,poceo sam Whey proStar da uzimam. Ee sad koliko to pomaze ne znam,ali creatine ne planiram da uzimam.
@ wild west
Potisak iza glave ne zelim da radim jer me boli rame kad radim to.A pogotovo ne na slobodnoj šipci.
Povredis ramena i ode sve u ***ac![]()
@ Bru Zli
Kao sto napomenuh u mojoj privatnoj poruci upucenoj tebi,vec sam ti pisao jednom sto se tice BB-a.
Imam 16 godina,70kg( Varira do 75kg ),visina 182,i bas naprotiv,svaki misic mi je definisan i naravno four pack i jos dva se vide ali ne toliko( Pretpostavljam da ne moze svako imati 6-pack ).Na primer kod bicepsa su uocljive obadve glave,naravno ona vena sto ide preko celog bicepsa,cak kad vezbam se vidi i ona poprecna ( ona mala). Mozda sam ja lose napisao da su mi ramena toliko losa.Nije to toliko lose ali jednostavno osecam da ne izgledaju kako treba bas zbog toga sto kod mene ne postoje masne naslage i mogu da vidim koliki mi je misic.Ruke mi jednostavno odskacu,brzo mi napreduju.Onda,kada stegnem grudi vide se one kao 'šare'.Ramena takodje,uocljive su one kao 'linije'.Znaci nemam masnocu uopste.Zato i hocu misicnu masu da nabacim.Jer znajuci sebe,ja ocigledno ne mogu da imam masne naslage bilo gde na telu.Zato i sporo nabacujem tezinu.Doduse sve sto nabacim su,pretpostavljam,misici.
Znam ja da je ishrana najbitnija ali budimo realni,tesko da neko moze da se hrani 'po papiru' osim ako ne radi nista drugo u zivotu.
Ee sad,zivim u malom mestu tako da ne mogu bas da biram teretanu.Mada mislim da ima sve potrebne sprave ( manje-vise).
Ne radim ja vezbe koje 'volim' vec sam samo napomenuo da mi vezbanje na kontra-kosoj klupi ide dobro tj. pogadjam kako treba.
Sto se tice suplemenata,poceo sam Whey proStar da uzimam. Ee sad koliko to pomaze ne znam,ali creatine ne planiram da uzimam.
@ wild west
Potisak iza glave ne zelim da radim jer me boli rame kad radim to.A pogotovo ne na slobodnoj šipci.
Povredis ramena i ode sve u ***ac![]()
Не бих се сложио. Беланчевине у тим гејнерима су углавном веома ниског квалитета, а угљени хидрати су већином на бази инсулиногених у.хидрата. Ништа немам ја против инсулина, али само после тренинга, често дрк*ње инсулина на дужи период води до сасвим супротног ефекта од жељеног.Gejner jedno doziranje sadrzi cak 55gr proteina i oko 170gr UH sa ostalim vitaminima mineralima itd , znaci lako se unese a unese gomilu kalorija koja ce da ti da tu zeljenu masu. Tako ensto se niakda ne mzoe uneti iz hrane tako mnog, da se lagano osecas posle unsoenja,i da se tako brzo svari i ne opterecuje probavni sistem.
Tako da stekaj kintu za gejner.
Проблем из овог, а и твог следећег коментара је, што немаш мишићне масе. Јер немогуће је, да неко има јака и добро развијена леђа, а да с му груди и рамена слаба, то једноставно није могуће.Pozdrav svima,
Hteo sam da vas pitam o treningu za grudi i treningu za ramena. Problem je u masi.Meni su grudi nekako dosta siroke ( ajde da kazem imaju veliku povrsinu ) ali nisu izbacene.Dosta mi je tesko da nabacim masu,pogotovo u gornjem delu grudi.Donji deo mi je poprilicno dobar ( verovatno zbog kontra-kosog razvlacenja jer volim to da radim xD ).Da li bi neko mogao da mi napise neki program treninga ili tako nesto.Ako ga ne mrzi,naravno.
A sto se tice ramena..Ona su mi totalno nerazvijena xD Jednostavno ruke mi poprilicno odskacu u odnosu na ramena.Totalno je neproporcijalno.Probao sam razlicite vrste treninga i nikako ne mogu da pogodim ramena kako treba.Znaci nikad se ne umorim kad radim ramena.Ne znam u cemu je problem.
Твој план је апсолутна катастрофа! На одличном си путу, да развијеш мишићне дисбалансе, да већ после само годину, две толико уништиш ротаторске чашице у раменима, да никад до краја живота нећеш смети да пипнеш тегове.Evo kako ja radim:
Ponedeljak: Grudi
1. Benč: 4 serije ( prva zagrevanje pa onda 10-8-6 ili 8-8-6 ponavljanja,tezina uglavnom maksimalna: 50kg-70kg-90kg )
2. Kosi benč: 3 serije ( 10-8-6 ili 8-8-6 ponavljanja,tezina: 40kg-50kg-70kg )
3. Kontra-koso razvlacenje ili kontra-kosi potisak: 3 serije ( 10-8-6 ili 8-8-6,tezina: Pa kad kako,dodjem do 30kg jedna bučica )
4. E sad kao cetvrtu vezbu radim ili kosi bench na hammer-u: 3 serije ( 8-8-6,tezina: 15kg-20kg-25kg ) ili koso razvlacenje: 3 serije ( 8-8-6,tezina: Klasika )
5. Propadanja: 2 serije ( 10-10,tezina: nekad stavim 10kg,zavisi )
6. Butterfly: 3 serije ( 10-8-6,tezina: Klasika )
Petak: RamenaUtorak: Odmor
Sreda: Ledja ( To mi ide dobro osim lepeze koje me malo zezaju )
Cetvrtak: Noge,trbusnjaci.S tim sto noge ne treniram toliko pa se nekad odmaram cetvrtkom. Trenirao sam karate tako da mi noge nisu problem )
1. Letenje: 3 serije 12-10-8
2. Smit masina, onako ispred glave: 3 serije ( 10-8-6, tezina: 15kg-20kg-25kg )
3. Arnold press: 3 serije ( 10-10-8 ) Tezina : Zavisi od umora.
4. Front raise: 3 serije (10-10-8 ) Tezina:zavisi takodje.
5. Rear Lateral Raise ( zadnja glava ) : 3 serije ( 10-10-8 ) Tezina: Zavisi )
Subota: Ruke..To mi je ok.
Hvala unapred.Jednostavno mi ramena pretstavljaju problem veliki..
Супер коментар, апсолутно се слажем!I ne definisu vezbe nikakve niti bilo kakve vezbe u teretani i na SW daju "masu" to hrana daje i to specijalna hrana odn odsustvo iste, NAUCITE TO VEC JEDNOM.Mozes ti da vezbas koliko hoces, ali misic se sastoji iz aminokiselina odn proteina, i ako mu to ne das on se NE RAZVIJA, TO JE KAO KADA HOCES DA VOZIS KOLA A NISI SIPAO GORIVO PA ME UBEDJUJES - AKO ZELIS DA TI KOLA IDU KAO OBICNA TI PO MALO STISNES PAPUCICU GASA JEDNO 25 PONAVLJANJA, A AKO ZELIS DA TI KOLA IDU KAO TRKACKA KOLA ILI KAO FORMULA 1 ONDA OD 6-8 PUTA JAKO NAGAZIS GAS DO DASKE! ALI DZABE DECKO TI TO GAZIS KADA NISI SIPAO GORIVO U KOLA I KADA ONA STOJE U MESTU!!!!!!!!!!!!!!!! I NIJE SAMO BITNO NI GORIVO NEGO MORAS ZNATI NA KOJE GORIVO TI RADE KOLA!!!! DIZEL, BENZIN, PA ONDA IMA EURO DIZEL, PA IMA STARI DIZEL, PA IMA PLIN.......

Читава та тематика око анаболизма и катаболизма после тренинга, оптималних ствари после тренинга, које треба уносити итд. све то је чиста пропаганда од индустрије за производњу спортских додатака. Мислим анаболни простор после тренинга и општа стопа катаболизма нису имагинарне ствари, али је једноставно све то пренадувано.znaci unosis proteine koje su ti potrebni preko hrane samo tajna uspeha.zivo me zanima kako sprecavas katabolizam posle treninga nosis jaja sa sobom
da se malo razumes u tematiku znao bi da ti je pre treninga potrebne brze a.kiseline u toku su pozeljne bcca a posle treninga whey da uneses dok traje anabolni prozor.sto se kreatina kakve veze sa olim igrama
![]()
Али као што нам прошлост показује, бодибилдери 20-тих, 30-тих и 40-тих и нису баш били ситни момци, а није их нешто много занимао анаболни прозор. Извини, али да не продајеш случајно саплементе? Тако некако звучиш.... sveto trojstvo suplemenata moras unositi ako hoces nesto whey bcca i kreatin...

Глупост, 3 до максимум 4 оброка дневно су ок, све остало је превише за читав органски апарат прераде хране. Ко цео дан само прежива и никад не осети глад, тај не живи здраво. Ако те занима то, тражи по интернету како фунционише прекидан пост. Задњих месец дана сам кренуо да експериметишем и стварно сам одушевљен, више никад у животу нећу јести више од 3 оброка дневно и никад више од 8 сати дневно. Органи имају 16 сати да активирају своје системе филтирања, детоксирају органе и врате се у нормалан рад, без малтретирања и јела на сваких 3-4 сата.Neka hvala. Dovoljno je jesti 5 puta dnevno meso, za SW. Nikakvi suplementi mi nisu potrebni.
Ma samo nek se vezba,pa sta ko voli,sve je bolje od blejanja pred kompom ili TV.
P.S.Ni ja ne koristim nista od supsa.Bitno je da poznajes temu o ishrani i svoj organizam.

Daj Blagoje ne zastrasuj mlade. Onaj ti deluej kao diler steroida, ovaj drugi kao diler suplemenata a ti delujes kao da si paranoican i verujes u teorije zavere.....
Opusti se malo.... Jeste mi ne znamo pa nam industrija suplemenata prica da ako ne kupimo whey i bcaa bice smaka sveta za 5 dana....
Ajde sve ali i sa hranom si poceo da ulazis u teorije zavere i da polako ali sigurno gubis kontakt sa realnoscu...Jesti samo 3 puta dnevno? jesti samo 1 meso?
Ma daaaaj.... Ako nista ne radis u zivotu ako ali ko se bavi BB-om i vezbanjem....
Cak i doktori koji su navek protiv BB-a zbog ne znanja se ne slazu sa 3 obroka dnevno vec preporucuju 5 manjih i to obicnim ljudima i penzionerima a kamoli BB vezbacima.
Твој план је апсолутна катастрофа! На одличном си путу, да развијеш мишићне дисбалансе, да већ после само годину, две толико уништиш ротаторске чашице у раменима, да никад до краја живота нећеш смети да пипнеш тегове.
Pa ja da mi je plan dobar ne bih pitao za pomoc ovde.Nije meni potreban neko ko ce da mi nabija na nos to sto ne radim kako treba,znas.Ja sam pitao za savet i za plan treninga,a ti bi mogao da me posavetujes,eventualno prosvetlis.
Zasto kad god postavim temu ovde, uvek se nadje neko ko ce da mi nabija na nos moje 'neznanje'. O.o
Edit: Sad se setih zasto je to tako..pa pobogu ljudi mi smo srbi ( Ili sire Balkanci )...Srpska posla..
nisam prodavac suplemenata vec povremeni takmicar i gle imam zavrsenu med skolu..ajd redom sto se tice kazeina ako si na njega mislio uzmati njega posle treniga stari moj jako lose po zdravlje jer on pokrece neke procese u telu koje ne bi zeleo da se pokrenu...bcca je u prednosti nad obicnim a,k bar sto se tice cuvanje misica i uticaja na jos pojedine funkcije tela ne kazem da su obicne a,k lose one se moraju uzimati one sa bcca pokrece sintezu proteina ne toliku kao aas ali pokrecu..dalje crveno meso hm takodje ko hoce zdravlje sto dalje umesto njega pilece belo i curece zakon..dok svinjetina govedina nemaju sta dobro za coveka jos kad se isprze na vrelom ulju duzi period jedi tako tumor debelog creva ne gine..jer se tokom przenja oslobadjaju kan materija..kuvano belo bi bilo najbolje jesti...za jaja se slazem cak i spustaju los holesterol i cuvaju dobar,,masna riba ok manje vise ali pre bi uzimao omega kapsule...dalje bitna je hrana slazem se ali kada si na aas ili hgh ili onda moraju i suplementi jer je aas katalizator koji trazi dosta a ti iz hrane tesko bi sve uneo,,,sto se tice likova na slici kazi da ne uzimaju wins ili decu 
Da ej dobro jesti 2-3 puta dnevno a puno kolicinski 99% ljudi ne bi imali problema sa preteranom kilazom ili sa zboljavoscu....
Kako ej to odna dobro....
A kada taj takav predje na ishranu 5-6 i vise obroka dnevno uvidja rezultate.....Tako da evolucija pobedjuje....Putem pokusaja i pogresaka se vidi sta deluej a sta ne....
I ne opterecuju se organi za varenje jer se ne jede kolicinski mnogo niti kaloricno, a kada se jede 2-3 puta dnevno covek se razgladni pa mu se pali evolutivni instinkt da mus e tada jede samo kaloricna hrana, i to nije slucajno tako....Tada covek ne mzoe da jede proteinsku hranu i dijetalnu za fitnes i BB , nego trazi sto masniju sto zacineniju sto slazu hranu....
To ej ono kad covek kaze - "Uh sto sam gladan, pojeo bih slona sad iz 3 zalogaja". Taj ej vec u stanju katabolizma i razgradnje, telo signalizira da ce sve sto se unese prvom priliko deponovati u salo jer je telo izigrano i niej mu nista dato nekoliko sati i ono ce ti sada usporiti metabolizam i sakupljati salo....
Koaj crna najnovija dostignuca iz nauke? Najnovija dostignuca iz nekih delova nauke su i iz medicine pa se gura da je homosexualnost, pedofilija, zoofilija, nekrofilija nornalno nesto, pa da li je? I sad nesto je kao zaostalo ovde.....Nije nego je to "napredno" bolesno.
Danas je doba informacije i danas se vise ne zna ko pije ko placa i tesko je razgraniciti sta je belo a sta crno, nekada kada nije postojao internet lako si mogao da prepoznas strucnjaka i laika , neznalicu a danas je veeeoma tesko jer je neznalica izguglao znanje strucnjaka i mesecima smisljao kontraargumente za svaku hipotezu strucnjaka u nadi da ga opovrgne i obmani javno mnjenje iz samo njemu znanih razloga.
Jos malo pa ce neko doci i reci - Sruseni su svi mitovi za vezbanje, najnovija (pseudo)nauka kaze da se samo jede junk food, MCDonalds najbolej id a se sto vise piej Coca cola, a ne morate ni da vezbate, to je smisljeno da vam vlasnici teretana uzimaju novac, dovoljno je samo da hodate po kuci i nabildovacete se.
Jednostavno sa 3 a pogotovo 2 obroka dnevno covek ne mzoe da izgradi misice, ne mislim na minimum misica koji ima svaki covek na ulici, to niej moguce jer ljudski organizam ne moze da izvari toliko aminoksielina odjednom, neki kazu moze 30gr proteina da ugradi po obroku , a ostalo ide u salo ili u debelo crevo neko kaze manje malo neko vise, ali jednostavno ima limita...... Takod a vrlo je jednostavno logicki zakljuciti da je bolje kada se uzima vise obroka a kolicinski manje.....
Uostalom to je i glavna funkcija steroida, zato se i uzimaju, uz pomoc njih telo dobija mogucnost da ugradi vise proteina odn aminoksielina u misicna vlakna nego telo bez steroida.
Pogledaj neku porodicu vezbaca, muzi i zena isto jedu , a kako izgleda covek , kako zena, koliko se ugradi od te iste kolicine hrane coveku a koliko zeni...... To je zbog testosterona koji se kod muskarca nalazi u mnooogo vecoj meri.
Takod a ono, ne veruj u teorije zavere i te zapadnjacke "napredne fakultete" odn kurseve koji su na nivou nase trogodisnje srednje skole ili Megatrend "fakulteta".
I ja imam neke prijatelje koji su najbolji studenti preko, a ovde nisu mogli da daju 2 godine vise skole......Pusti me tih prica naprednih fakulteta na zapadu.
Zute novine su prepune gluposti tipa - "Naucnici sa Univerziteta u ...... su dosli do cudesnog otkrica/potvrde......Deda Mraz zapravo postoji i stavlja deci poklone kroz odzak ako su bila dobra cele godine......Naucni tim Univerziteta....... je sproveo "istrazivanje" nad 150 malisana i tako dosao do zakljucka da je to tacno.
eto takvi su ti ti "Univerziteti" tamo napolju....Kao kod nas Megatrend sto je.....
A ispitna pitanja su im - Koji znak automobila vidis na slici (zvezda u krugu) a) Mercedes b) fica c) Stojadin
Углавном се деси, да лик дође, реторика му иде на шему да је хардкор тип, па му је потребан хардкор план. Обично је особа веома ресистетнта на било какве савете, па човек укаже на опасности, али на самом почетку дигне руке од озбиљне расправе. Али овај пут је другачије.
Е па пази онда овако. Теби као почетнику - а то су сви док се не налазе на килажи од висина-100 при видљивим стомачним мишићима - није потребан петодневни сплит тренинг.
Више од три дана недељно нема потребе да тренираш, а у најбољем случају првих пола године тренирај цело тело. За сваки мишић узми по једну вежбу, од сваке вежбе изводи прво 2-3 сета да би се загрејао, па онда 2-3 радна сета. Репризе нека ти буду негде између 10-15, избегавај отказ мишића, али труди се да редовно у свакој вежби у малим корацима дижеш виши терет.
Конкретно:
T-Bar row 2x10-15
Chest press 2x10-15
Chin ups 2x10-15
Lateral raises 2x10-15
Leg press 2x10-15
Internal / external rotation 2x20 (ово је једна превентивна вежба ротатора у раменима, њу веома лако изводити, значи крени са 1кг тегићем)
Triceps push down 2x15
Biceps barbell curls 2x15
Овај план за почетак изводи бар једно пола године. На пар недеља промени мало неку вежбу и оријентиши се, да после почетне фазе полако прелазиш на тегове, да се не задржаваш на машинама, јер оне су ипак други избор. Али увек остави его код куће, а веома педантно пази на правилно извођење сваке вежбе - стимулирање мишића је најбитније, а не неко ку*чење пред друговима или осталим ауторитетима теретане.
Кад прођеш првих пар месеци, може тренинг поделити на два дана, онда један дан изводиш само вежбе за предњи мишићни ланац, а други дан за задњи мишићни ланац. Кад си мало развио осећај за тело, можеш и мало нише ићи са репризама. План би онда могао овако изгледати:
Push
Dumbell bench press 2x8-12
Butterfly 2x8-12
Lateral raises 2x8-12
Dips 2xmax
Frontsquats 2x8-12
Lunges 2x8-12 (2 сета по нози, значи 4 укупо)
Pull
Pull ups 3xmax
Barbell row 3x8-12
Cable pull down 2x8-12
Deadlift 2x6-10 (ово је хардкор вежба, ово мора неко стручан да ти покаже, мада важи за све вежбе, и не иди до максимума док ниси свестан, да вежбу изводиж без крешке, иначе сје*аћеш неки пршљен, брже него што може и да помислиш на то)
Hammercurls 2x8-12
Farmer's walk 2x50 (корака)
Тај план онда можеш минимум пола, мада 'ладно и годину дана да изводиш и сво време да напредујеш и у снази и у телесном равитку. Увек прво научи једну вежбу да изводиш, па тек кад си је садвладао и једно време тренирао, онда тек промени неку другу сличну. Тренирај 6-8 недеља, па онда у зависности од степена умора паузирај 1-2 недеље. Тренинг увек изводи 3 пута недељно и увек један дан мора да имаш слободан између појединачних јединица ради регенерације. Што се исхране тиче, једи све што није прерађено, значи праву храну, батали било какво прерађено смеће или неке препарате. Од тога нема вајде, за почетника је најбоље да једе рибе, меса, јаја, млечних производа, онда за енергију тоне пасуља, пиринча, кромпира, грашка и што је могуће више поврћа, ради минерала и витамина, и сваки дан по једно,две шаке орашастих производа попут ораса, бадема и сличног.
И у принципу то ти је то. Тренирај редовно, храни се здраво, спавај довољно, избегавај алкохол, остале дроге и било какву врсту стреса и мишићи ће полако али сигурно расти. Зависи од квалитета и обима исхране, већ после две, три године - пошто су ти сад хормони на врхнцу рада и после као развијен момак нећеш достићи такве хормонске парамтере ни хемијом - можеш добру мишићну масу набацити, тако да ће ти онда бити потребна одећа бар два броја већа од садашње.
jedno pitanje da li znas koliko su stetni mlecni proizvodi jedni od tri razloga za pokretanje celije tumora i to savetujes decku..drugo grasak pun fitoestrogena a kad se oni nadju u telu ode potencija dole 
Е па пази онда овако. Теби као почетнику - а то су сви док се не налазе на килажи од висина-100 при видљивим стомачним мишићима - није потребан петодневни сплит тренинг.
Узрок томе није број оброка, него избор хране и претеран конзум шећера и осталих инсулогених намирница!Da ej dobro jesti 2-3 puta dnevno a puno kolicinski 99% ljudi ne bi imali problema sa preteranom kilazom ili sa zboljavoscu....
Kako ej to odna dobro....
Опет погрешан закључак. Нема то никакве везе са еволуцијом. Онај ко једе 2-3 двено, као просечна особа, једноставно се лоше храни. Они што почну са 5-6 оброка дневно углавном дођу до те идеје преко спорта. Значи почну да се баве спортом, почиње да се развима свест за здрав начин исхране И ТО ЈЕ УЗРОК МРШАВЉЕЊА, А НЕ БРОЈ ОБРОКА.A kada taj takav predje na ishranu 5-6 i vise obroka dnevno uvidja rezultate.....Tako da evolucija pobedjuje....Putem pokusaja i pogresaka se vidi sta deluej a sta ne....
Немој ми замерити, али мислим да теби пар соновних ствари нису јасне.I ne opterecuju se organi za varenje jer se ne jede kolicinski mnogo niti kaloricno, a kada se jede 2-3 puta dnevno covek se razgladni pa mu se pali evolutivni instinkt da mus e tada jede samo kaloricna hrana, i to nije slucajno tako....Tada covek ne mzoe da jede proteinsku hranu i dijetalnu za fitnes i BB , nego trazi sto masniju sto zacineniju sto slazu hranu....
To ej ono kad covek kaze - "Uh sto sam gladan, pojeo bih slona sad iz 3 zalogaja". Taj ej vec u stanju katabolizma i razgradnje, telo signalizira da ce sve sto se unese prvom priliko deponovati u salo jer je telo izigrano i niej mu nista dato nekoliko sati i ono ce ti sada usporiti metabolizam i sakupljati salo....
Штета је кад особе, којима недостају аргументи, почињу емотивним коментарима, да прелазе на друге ствари, које немају везе са тиме.Koaj crna najnovija dostignuca iz nauke? Najnovija dostignuca iz nekih delova nauke su i iz medicine pa se gura da je homosexualnost, pedofilija, zoofilija, nekrofilija nornalno nesto, pa da li je? I sad nesto je kao zaostalo ovde.....Nije nego je to "napredno" bolesno.
Кад би човек тако лако са мало гуглања постао стручњак, нико више не би постављао оваква питања, него би се сви као доктори биохемије овде расправљали о сасвим другим стварима.Danas je doba informacije i danas se vise ne zna ko pije ko placa i tesko je razgraniciti sta je belo a sta crno, nekada kada nije postojao internet lako si mogao da prepoznas strucnjaka i laika , neznalicu a danas je veeeoma tesko jer je neznalica izguglao znanje strucnjaka i mesecima smisljao kontraargumente za svaku hipotezu strucnjaka u nadi da ga opovrgne i obmani javno mnjenje iz samo njemu znanih razloga.
Jos malo pa ce neko doci i reci - Sruseni su svi mitovi za vezbanje, najnovija (pseudo)nauka kaze da se samo jede junk food, MCDonalds najbolej id a se sto vise piej Coca cola, a ne morate ni da vezbate, to je smisljeno da vam vlasnici teretana uzimaju novac, dovoljno je samo da hodate po kuci i nabildovacete se.
Врхунац идиотизма. Извини молим те, али твојим извртањем сам постајеш смешан. Ја сам мислио, да је једна разумна расправа могућа, без претеривања и извртања чињеница, али нажалост то није случај.
Може! То не значи, да је то најбољи начин за изградњу мишића, али рад хормона је такав, да сви извештавају о грађи суве масе.Jednostavno sa 3 a pogotovo 2 obroka dnevno covek ne mzoe da izgradi misice, ne mislim na minimum misica koji ima svaki covek na ulici, to niej moguce jer ljudski organizam ne moze da izvari toliko aminoksielina odjednom, neki kazu moze 30gr proteina da ugradi po obroku , a ostalo ide u salo ili u debelo crevo neko kaze manje malo neko vise, ali jednostavno ima limita...... Takod a vrlo je jednostavno logicki zakljuciti da je bolje kada se uzima vise obroka a kolicinski manje.....

Што си Ти толико окупиран стероидима?Uostalom to je i glavna funkcija steroida, zato se i uzimaju, uz pomoc njih telo dobija mogucnost da ugradi vise proteina odn aminoksielina u misicna vlakna nego telo bez steroida.
Pogledaj neku porodicu vezbaca, muzi i zena isto jedu , a kako izgleda covek , kako zena, koliko se ugradi od te iste kolicine hrane coveku a koliko zeni...... To je zbog testosterona koji se kod muskarca nalazi u mnooogo vecoj meri.
Пази овако, нисам ја споменуо те западњачке студије као да је то неки ауторитет у мојој аргументацији, него зато што све то није неко празно млаћење сламе, него је потврђено научно, а маса персоналних тренера је са тиме експеримантисало и дошло до закључка, да добар део тога се може и у спорту искорисити.Takod a ono, ne veruj u teorije zavere i te zapadnjacke "napredne fakultete" odn kurseve koji su na nivou nase trogodisnje srednje skole ili Megatrend "fakulteta".
I ja imam neke prijatelje koji su najbolji studenti preko, a ovde nisu mogli da daju 2 godine vise skole......Pusti me tih prica naprednih fakulteta na zapadu.
То за продавца је била иронија.nisam prodavac suplemenata vec povremeni takmicar i gle imam zavrsenu med skolu..ajd redom sto se tice kazeina ako si na njega mislio uzmati njega posle treniga stari moj jako lose po zdravlje jer on pokrece neke procese u telu koje ne bi zeleo da se pokrenu...

Убеђен сам да су аминокиселине боље, јер БЦАА због високог удела леуцина доводе до високе стопе оксидације беланчевина, док аминокиселине фактички одраде исти посао као и БЦАА, само што оне још олакшавају транспорт осталих аминокиселина из телесне резерве у мишиће. Мада ради оптималног резултата, не би била лоша кобминација узети аминокиселине непосредно пре тренинга, директно после тренинга БЦАА, али убрзо након БЦАА узети добру порцију беланчевина и угљених хидрата у виду праве хране. Резултат је стопа синтезе беланчевина, због које не вреди трошити ни мисао на конзум ААС.bcca je u prednosti nad obicnim a,k bar sto se tice cuvanje misica i uticaja na jos pojedine funkcije tela ne kazem da su obicne a,k lose one se moraju uzimati one sa bcca pokrece sintezu proteina ne toliku kao aas ali pokrecu..
Свако месо када се пржи на уљу, је могло би се рећи после пржења деформисано. Месо је увек најбоље кувати, било бело или црвено.dalje crveno meso hm takodje ko hoce zdravlje sto dalje umesto njega pilece belo i curece zakon..dok svinjetina govedina nemaju sta dobro za coveka jos kad se isprze na vrelom ulju duzi period jedi tako tumor debelog creva ne gine..jer se tokom przenja oslobadjaju kan materija..
То да, рибље уље у виду капсула су уствари најбољи саплемент, који се може користити. Јесам против саплемента, али рибље уље је једно од неких пет изузетака, које свако препоручујем, ко наравно има довољно новца за њих. Али прво исхрана, па онда додатци.kuvano belo bi bilo najbolje jesti...za jaja se slazem cak i spustaju los holesterol i cuvaju dobar,,masna riba ok manje vise ali pre bi uzimao omega kapsule...dalje bitna je hrana slazem se
А ту важе тотално друга правила, то је сасвим друга ствар. Моји савети искључиво важе за натуралне спортисте, којима је бодибилдинг/поверлифтинг само хоби. Онај ко се бави тиме професионално, па му можда треба помоћ да са тотала у чучњевима/мртвом дизању/бенчу са 750кг достигне 850кг или на 1.75м са 100кг дође на 110кг, он зна шта ради, том нису потребни савети са форума.ali kada si na aas ili hgh ili onda moraju i suplementi jer je aas katalizator koji trazi dosta a ti iz hrane tesko bi sve uneo,,,
Па знаш како Мартин Беркхан је натуралац, онај ко је пробао његове принципе исхране, тај зна да то није никаква магија бити онако сув.sto se tice likova na slici kazi da ne uzimaju wins ili decu![]()
Па нисам ја њему саветаовао, да пије 5л млека дневно.jedno pitanje da li znas koliko su stetni mlecni proizvodi jedni od tri razloga za pokretanje celije tumora i to savetujes decku..drugo grasak pun fitoestrogena a kad se oni nadju u telu ode potencija dole
![]()
Ретко ко има такву форму?Malo ti je strog ovaj kriterijum,znas.Retko ko ima takvu formu.
Немој ми молим те рећи, да је за 1.80м момка 80кг при неких ~12-14% масти нека реткост?Не бих се сложио.Nisam ja bas pocetnik,idem vec duze vreme u teretanu,ali sam,eto,mozda radio neke treninge nepravilno.
Да то су управо "српска посла", која си у задњем коментару споменуо.Meni treba program treninga tipa:
Ponedeljak:npr. Grudi,vezbe,broj serija i broj ponavljanja
i tako za svaki dan.