starolecanin
Primećen član
- Poruka
- 852
dobro je gledati ove filmove covek se motivise![]()
Sa ces kada pogledas sve filmove kako ce se onda motivisati
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobro je gledati ove filmove covek se motivise![]()
Efedrin i nije steroid.
Ako si čuo samo za klen, još jedan razlog više da se držiš samo suplementacije.![]()
Klinci danas gutaju plava srca ko bombonice.Viđam to redovno. Valjda im lepo deluju onako, pa ih privlači.
Nego šta je tu zanimljivo... Zanimljivo je to da ti klinci koriste uporedo hemiju i suplementaciju, i onda se ne daj bože malo zeznu sa hemijom, njihovi roditelji i okolina odmah počnu da trube da je to od "onih proteina i kreatina".Znaš li zašto? Zato što se oralni AAS lako sakrije(to su baš male tabletice) i teško se pronalazi, a roditelji im vide kutije suplemenata(koji se teško mogu sakriti) i odmah nastane bum. Otuda dolaze one priče "upropastio je jetru", "postao impotentan" i sl.
Da znaš odakle je koren svega pa su suplementi na tako lošem glasu.
![]()

hahhaha, najjaci komentarJebt dokle ce vise ovi likovi sa pdf SEX da dolaze ovde i da nas napadaju pritom izigravajuci Bodibildingoteretanosuplementofobicare sa poremecajima hipohondrije, paranoje i svetske zavere......![]()

Vidim pominje se "trening za masu" nekoliko stranica unazad??? Masa/definicija se prave u kuhinji, a trenira se uvek maximalno...![]()

Nista "NE JURIM" , nista ne ocekujem ne planiram nego jednostavno dodjem i dizem najvise koliko mogu a da je bar 80% strogo pravilna forma pokreta i to je to..... KAda dizem bench npr evo sinoc sam 110kg 6 puta, i kaze drugar - ih sto nisi mogao si 8 ? 

hahhaha, najjaci komentar![]()
Mislim stvarno, tako ispada bre, ova fobija je jaca od svih drugih fobija koje postoje ! Al ko sto rekao Fitness Guy, prolece je doslo i vreme majica! Do sada su me svi gledali ok, kao homosapiensa jer sam sitnije gradje i malo manji pa se i ne vidim sa jaknom da sam bilder....Ali sada kada se utesnim u neku majicu ja ovako sitan i mali ima da izgledam kao da imam 140 kg a posebno ruke, ima da me gledaju kao da sam sa neke druge planete dosao ! 
Šta ćeš kad nismo svi poput Cutlera, Colemana i ostalih Pro, kod kojih se i preko 3 broja većeg kaputa može videti da treniraju.
) da zeli da poboljsa definiciju, pa bi onda mogao sebi da dozvoli rad sa manjim tezinama, vecim brojem ponavljanja, vise aerobnih aktivnosti i drugaciju ishranu.
ja sam gledao davno samo nisam se setio da postavim 

Nije to bas tako velika zabluda, samo se malo pogresno definishe zbog ciklusa vezbanja onih koji su profesionalci.
Naravno da ce oni imati periode kad samo odrzavaju masu koju su stekli a glavni cilj im je istaknutost misica, pa tada ekstremno uklanjaju masnocu, sto nacinom vezbanja, sto ishranom.
A dobro se zna kako se ubrzano gubi masnoca, drugim recima moras osim anaerobnog pojacati aerobno trosenje energije.
Tu je opet glavni cilj ne izgubiti masu tokom tog procesa itd itd.
Bilo koji vezbac moze u nekom momentu odluciti (recimo tri meseca pre mora) da zeli da poboljsa definiciju, pa bi onda mogao sebi da dozvoli rad sa manjim tezinama, vecim brojem ponavljanja, vise aerobnih aktivnosti i drugaciju ishranu.
I ja vidjam puno ljudi u teretani, ne menjaju se uopste mesecima
A tek ti likovi koji uzmu steroide i misle da je to magicni prasak i da ce odmah postati "ripped", oni su najjaci
....a ima i debelih likova sa gomilom sala koji dizu umesto da se bace na traku (nikad ih ne vidim na traci i mesecima su i dalje debeli ko svinje
)...a s druge strane neki mi kazu "ma ne mogu ja u teretanu, ne zelim da postanem ogroman/ogromna"
99% ljudi blage veze nema

@finess guy
E sta mislus o Tribulus 750? dal je ok za definiciju?![]()
Što se tiče čuvene mase i definicije, neću citirati nikog:
Mnogim ljudima sam sredio ishranu tako da su se doveli procenat masti čak na jednocifren broj, a nisu ni prišli tegovima, tj. izrazili su želju da ne treniraju. Koji je zaključak? Sve je jasno. Ishrana, ishrana i samo ishrana. Za nekog ko želi samo da sredi svoju liniju, tegovi nisu ni bitni, a kamoli težine. Naravno, ići će brže sa tegovima, ali oni nisu presudni u ovoj priči.
Zabluda "male težine - definicija" dolazi od pogrešno shvaćenog koncepta vežbanja kod bodibildera. Naime, u poslednjim nedeljama dijete, kada su na niskom unosu uglj. hidrata, oni su primorani da vežbaju sa manjim težinama od uobičajenih jer naprosto nemaju snage, tj. nemaju osnovni izvor energije - ugljene hidrate. Inače, njihov trening se u periodu mase i definicije gotovo nimalo ne razlikuje, ali su zato jelovnici drugačiji. Jedino što se kod nekih bb tokom treninga u fazi definicije menja jeste da ubacuju po neku dodatnu izolacionu vežbu za mišićne partije.
Što se tiče kardio treninga tokom definicije, sve manje vrhunskih bb-a ga primenjuje. Poznati trening guru Charles Poliquin rekao je: Da je čovek bio rođen za trčanje, on bi jurio zeca i uhvatio ga a ne bi ga gađao kamenom da ga ubije.Na kardio treba gledati kao nešto pozitivno za srce i opšte zdravlje, a ne kao na sredstvo za mršavljenje. Mora se ići u korak sa vremenom i naučnim saznanjima.

Što se tiče čuvene mase i definicije, neću citirati nikog:
Mnogim ljudima sam sredio ishranu tako da su se doveli procenat masti čak na jednocifren broj, a nisu ni prišli tegovima, tj. izrazili su želju da ne treniraju. Koji je zaključak? Sve je jasno. Ishrana, ishrana i samo ishrana. Za nekog ko želi samo da sredi svoju liniju, tegovi nisu ni bitni, a kamoli težine. Naravno, ići će brže sa tegovima, ali oni nisu presudni u ovoj priči.
Zabluda "male težine - definicija" dolazi od pogrešno shvaćenog koncepta vežbanja kod bodibildera. Naime, u poslednjim nedeljama dijete, kada su na niskom unosu uglj. hidrata, oni su primorani da vežbaju sa manjim težinama od uobičajenih jer naprosto nemaju snage, tj. nemaju osnovni izvor energije - ugljene hidrate. Inače, njihov trening se u periodu mase i definicije gotovo nimalo ne razlikuje, ali su zato jelovnici drugačiji. Jedino što se kod nekih bb tokom treninga u fazi definicije menja jeste da ubacuju po neku dodatnu izolacionu vežbu za mišićne partije.
Što se tiče kardio treninga tokom definicije, sve manje vrhunskih bb-a ga primenjuje. Poznati trening guru Charles Poliquin rekao je: Da je čovek bio rođen za trčanje, on bi jurio zeca i uhvatio ga a ne bi ga gađao kamenom da ga ubije.Na kardio treba gledati kao nešto pozitivno za srce i opšte zdravlje, a ne kao na sredstvo za mršavljenje. Mora se ići u korak sa vremenom i naučnim saznanjima.

FitnessGuy, ishrana tih ljudi je obuhvatala standardnu ishranu za "cutting"? Verovatno im se misicna masa nije promenila znacajno s obzirom da nisu trenirali s tegovima?
Šta znači proces mršavljenja? Znači smanjivanje procenata telesnih masti, a ne obavezno i smanjivanje telesne težine kako se to obično misli. Vežbači ne moraju da izgube ni kg na težini, a izgledaće mnogo bolje sa nižim procentom masti(to znači da ne samo da su sačuvali postojeći mišić nego su izgradili i novi).
Ljudi koji ne žele da rade sa tegovima, kao u slučajevima koje sam pomenuo, naravno da moraju izgubiti na težini jer samo čuvaju postojeći mišić, a gube na masnim naslagama. Dakle, tu je glavni cilj ostvaren - snižavanje bf. Pristupao sam individualno svakom. Postoje neke generalne smernice koje se poštuju, ali planovi ishrane(čak i iste namene - u cilju mršavljenja) potpuno različiti. Sve zavisi od dotadašnjih navika u ishrani, pa odatle polazim.

Takmičari idu sa 3,4 i 5g, ljudi koji ne vode računa o ishrani su na 0.5 - 0.7g/kg, a ovo je baš sredina.