Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego, sta mi se desilo juce, prilazi mi jedan tip i kaze... kao vezbas, ja reko vezbam, on kao a kako se hranis? posto sam se ''dotereao u red'' koliko toliko zadnjih 4-5 meseca, od kad se trudim da se hranim pravilno, suplementacija i trenig... pa stalno neko nesto pita, ja reko sta znam, on kao meni, da te posavetujem ja, kao jedi ti brate sta ztignes i jedi koliko hoces, i pij sta hoces sokove i to, ali trenig da ti bude 2-3 sata :O i videces kako ces da napredujes? Ja reko dobro. i on ode. No sta se desava, sad je se meni poljuljalo ono da i ja nastavim sa rokanjem tamo gde sam stao? Da li zaista moze da se napreduje ako jedes slatkise, pijes sokove, i jedes od hrane sta stignes a da vezbas ne znam dva sata?

Posto ja tom liku nisam znao sta da kazem, on sami vice veruj mi i vidi mene, a on je dobar u tom nekom na pogled izgledu...

Trebao si samo da ga potapses po glavi i kazes jos jedan pacijent :D

Ovo je zanimljivo za diskutovanje. Zašto su zgibovi lakši nekom od 60kg nego nekom od 90kg?! Zamisli taj "prcopevac" kolicne ruke i leđa ima a može da radi dosta zgibova, a zamisli sada taj od 90kg kolike ručerde i leđa ima. :)

Znači, da se razumemo, govorim o ljudima čije su proporcije visina - težina iste. Ne govorim o poređenju mršave i debele osobe. To ne bi imalo smisla, pa je i suvišno govoriti o tome. :D

Dakle, zašto bi zgibovi bili lakši nekom ko ima 170cm i 60kg, u odnosu na nekog sa 200cm i 90kg?! Ako je neko srazmerno građen i u formi je, nebitno je koliko je težak prilikom izvođenja zgibova. Ako neko nije u formi, ne vredi mu ni da je 50kg težak. :D Viđam po teretani neke mršave likove koji ne mogu ni jedan pravilan zgib da urade, već urade 3-4 skroz na cimanje. Džaba im što imaju 60ak kg kad su slabašni. :D Na suprotnoj strani, tu je i jedna gromada od čoveka(rekao bih da ima oko 110kg na nekih 185cm) i radi 9-10 potpuno pravilnih zgibova. Ali, znam ga godinama, čovek je u formi.

Sa ovim misljenjem se srecem zadnjih sto godina i ne mogu da se nacudim njegovoj nelogicnosti.
Isto kao i onom da je manjem coveku lakse da razvije biceps, jer mu je zamisli, manji :lol:
Potpuno se slazem sa tobom. Nema nikakvog bioloskog ni biomehanickog opravdanja za ovo uvrezeno misljenje medju vezbacima
Ono cega ima su individualne razlike u genetici, pa neko prosto ima odredjenu misicnu grupu koja je ekstremno jaka i izdrzljiva, dok mu druga bas i nije takva
A mnogo cesce su greske u tehnici rada i prosto zapostavljanje neke misicne grupe

Doduse, moje iskustvo vezano je za period od pre dvadesetak godina, ali mislim da to bitno ne menja stvar

E ali recimo lik od 110 kila ce da uradi 8 zgibova... a ist taj lik kad se izreze ce da uradi 18... dakle svejedno shto vishe dizesh teze ti je svejedno koliki si... a i nikako nije isto ako lik od 60 kila uradi 5 zgibova i lik od lupam 120 kila... nebitno shto je ovaj veliki i jak proporcionalno tezini a ovaj mali i mrshav... jer, mnogo je lakshe kontrolisati manju tezinu, pa makar i srazmerno slabijim udovima. I evo, glup primer... moj najbolji drugar ima 95 kila, dize 120 iz bencha 60 na bicepse i tako... moze da uradi fazon 15 propadanja. Ja imam 75 kila, dizem 80 iz bencha, 40 na bicepse... i mogu da uradim 25 propadanja. I... ja sam sad kao jachi od njega, shta? :lol:

Pa sam si odgovorio na svoju dilemu.
Priroda je to lepo resila, jer tvoje i njegovo telo nisu iste velicine. Tvoji misici, kostani sistem i tetive prilagodjene su tvojoj velicini a njegove njegovoj.
Dakle, sve je proporcionalno. A to sto ti mozes da uradis 25 zgibova, govori o tome da su ti lednjni i rameni misici jaci od njegovih na tvoju velicinu, ili da si genetski predisponiran da ti budu jaki.
Dakle, u tom segmentu si jaci, a ukupno gledano nisi
Sto kilograma za coveka od dva metra nije isto sto i sto kilograma za tebe.

[Ne_Vazim_Se];17643324:
E ali recimo kad stavim ranac sa 20 kila na ledja (onda smo realno na istom ovaj drugar i ja) mogu lepih laganih pravilnih deset... a ovaj takvih bez dodatnog opterecenja moze 15. Tachno kapiram da je za toliko i jachi, za trecinu...
Nije isto ako ti imas 75 kg i stavis teg od 20 kg i uradis 10 zgibova a lik od 95kg uradi 10 zgibova... on je slabiji ;)... zasto... zato sto se njemu ta kilaza pravilno rasporedila po celom telu i on realno ne vuce 95kg... u prevodu ako uradite isto zgibova ti si jaci ;)

Opet se mešaju babe i žabe. :D

Zašto kad neko pomene čoveka od 60kg, zamišlja da je taj visok 190cm(pa je pravi kostur), a kad pomene čoveka od 120kg zamišlja istu visinu, tj. da je taj čovek od 190cm(pa je taj gromada i višestruko jači)?! Tu je bitna proporcija. Ja sam lepo gore poredio čoveka od 60kg i 170cm visine i čoveka od 190cm i 80kg visine(dakle, -10 u odnosu na visinu). Ovde neki porede snagu(a možda i slabost) neke gromade od 120kg i 190cm sa mršavkom od 60kg i istom visinom. I još onda ispada da je mršavku lakše da radi. :D :D Sa kojim to mišićima mu je lakše da radi? :D A, ova gromada, koliko god da je brdo sala, ima veću mišićnu masu i jaču strukturu od mršavka.

Ja imam 190cm, 83-85kg. Imam mnogo jači rameni potisak bučicama i vučenje na lat-u od druga koji je iste visine ali oko 100-105kg, ali sam mnogo slabiji na benču i leg curl-u od njega. Zašto? Jednostavno, imam prilično jake deltoide i latisimuse, ali su mi grudi&triceps i zadnja loža slabi(iako vizuelno izgledaju potpuno skladno sa ostatkom tela). Na tricepsu je isto drug jači(sve vežbe), dok nam je snaga bicepsa prilično izjednačena, ali meni je biceps jača mišićna partija. Da ne navodim dalje razlike. Ne meri se nečija snaga u jednoj vežbi. Zato se u powerliftingu(glavnom sportu za odmeravanje snage) računa TOTAL, a ne pojedinačna snaga na benču, čučnju ili mrtvom.

Ima ovde mnogo prostora za diskusiju, ali neke smernice su jasne - porediti proporcionalno, a ne babe i žabe.

Opet se mešaju babe i žabe. :D

Zašto kad neko pomene čoveka od 60kg, zamišlja da je taj visok 190cm(pa je pravi kostur), a kad pomene čoveka od 120kg zamišlja istu visinu, tj. da je taj čovek od 190cm(pa je taj gromada i višestruko jači)?! Tu je bitna proporcija. Ja sam lepo gore poredio čoveka od 60kg i 170cm visine i čoveka od 190cm i 80kg visine(dakle, -10 u odnosu na visinu). Ovde neki porede snagu(a možda i slabost) neke gromade od 120kg i 190cm sa mršavkom od 60kg i istom visinom. I još onda ispada da je mršavku lakše da radi. :D :D Sa kojim to mišićima mu je lakše da radi? :D A, ova gromada, koliko god da je brdo sala, ima veću mišićnu masu i jaču strukturu od mršavka.

Ja imam 190cm, 83-85kg. Imam mnogo jači rameni potisak bučicama i vučenje na lat-u od druga koji je iste visine ali oko 100-105kg, ali sam mnogo slabiji na benču i leg curl-u od njega. Zašto? Jednostavno, imam prilično jake deltoide i latisimuse, ali su mi grudi&triceps i zadnja loža slabi(iako vizuelno izgledaju potpuno skladno sa ostatkom tela). Na tricepsu je isto drug jači(sve vežbe), dok nam je snaga bicepsa prilično izjednačena, ali meni je biceps jača mišićna partija. Da ne navodim dalje razlike. Ne meri se nečija snaga u jednoj vežbi. Zato se u powerliftingu(glavnom sportu za odmeravanje snage) računa TOTAL, a ne pojedinačna snaga na benču, čučnju ili mrtvom.

Ima ovde mnogo prostora za diskusiju, ali neke smernice su jasne - porediti proporcionalno, a ne babe i žabe.

:klap: upravo to.
I kao sto kazes, cinjenica je da skoro svako od nas genetikom ima neke misicne partije koje su mu izrazito jake, odlicno reaguju na trening itd. a sa nekom drugom partijom moze imati problem.

Svaki put kad odradim noge,imam upalu.U cemu je fora?

Уколико ти ово што су ти остали рекли не значи много и не помаже, пробај да се добро загрејеш пре него што кренеш да радиш ноге, поготово да добро загрејеш ноге. Ја сам знао да добијам упале кад кренем да радим тежак тренинг недовољно загрејан.

Film je sjajan, gledao sam ga vec dosta ranije. Mozda najbolja ilustracija Arnoldovog spartanskog "svabskog" mentaliteta, ali i vedrog duha i mentalne snage koja ga je krasila i kao takmicara a i kasnije u zivotu.
A i divna prilika za mlade vezbace da upoznaju neke sampione iz doba kad se nisu ni rodili :)

P.S. A sto se dranja tice, obratite paznju na deo u filmu kad Arnold daje intervju i govori o tome kako je otkacio nekog lika koji ga je smarao da mu pokaze kako dobro da pozira :hahaha:

Arni je u solidnoj formi za njegove godine i danas. Naravno, guvernerska funkcija ga je omela da se možda ozbiljnije posveti treninzima, a možda jednostavno to čovek više i ne želi. Poslednji put je bio u top formi 2002. god, za T3. Evo njegove nove fotke. Vidi se da trenira.

Arnold je zaista harzmatična osoba. Uživam da ga gledam i slušam. Ljudi koji ga znaju samo po njegovim filmovima, ne mogu da shvate kolika je to harizma i smisao za humor. Šaljivdžija je do bola :) Odgledao sam sve što se od njega može odgledati. Isto tako sam odgledao i skoro sve moguće bb filmove najpoznatiji bodibildera sada i nekada. Tek tada se može upoznati ličnost i videti o kakvoj osobi se radi.

Možeš sada, Nemanja, da skineš i Pumping Iron 2, tj. Making of Pumping Iron, koji je snimljen na 20 ili 25 godina od pravljenja prvog dela. Imaš gomilu filmova Colemana, Cutlera, Rühla, Wolfa, Haneya, Heatha...... Ako te interesuje ta oblast, oduševiće te filmovi. Tada ljudi shvate da su to obično jako prijatni ljudi i teški profesionalci, a od tako široko poznatog "Roid Rage-a" nema ni R. :) To neki već uveliko bolesni umovi kad se bocnu, naprave takvu scenu poznatu kao Roid Rage i posle im steroidi krivi. Ko nije dublje u ovom svetu(a takav ne bi ni trebao da priča i generalizuje bb stvari), ne može da zna kakvi su to zapravo ljudi. ;)

Simptomi predinfarktnog stanja koji traju 10 godina? Ma daj.

Nisi pazljivo citao. Covek je rekao da mu se to desava unazad mesec dana.
Verujem da je do sada vec posetio lekara, a bilo bi neophodno da proveri kompletnu krvnu sliku, posebno secer, kao i da uradidi ekg i eho srca.
To sto se njemu desava nisu bas uobicajene stvari i moglo bi biti znak neceg sto treba leciti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back