Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i lako je nekom prcopevcu da se dize na zgibove kad ima 60 kg sa sve krevet npr....

Ovo je zanimljivo za diskutovanje. Zašto su zgibovi lakši nekom od 60kg nego nekom od 90kg?! Zamisli taj "prcopevac" kolicne ruke i leđa ima a može da radi dosta zgibova, a zamisli sada taj od 90kg kolike ručerde i leđa ima. :)

Znači, da se razumemo, govorim o ljudima čije su proporcije visina - težina iste. Ne govorim o poređenju mršave i debele osobe. To ne bi imalo smisla, pa je i suvišno govoriti o tome. :D

Dakle, zašto bi zgibovi bili lakši nekom ko ima 170cm i 60kg, u odnosu na nekog sa 200cm i 90kg?! Ako je neko srazmerno građen i u formi je, nebitno je koliko je težak prilikom izvođenja zgibova. Ako neko nije u formi, ne vredi mu ni da je 50kg težak. :D Viđam po teretani neke mršave likove koji ne mogu ni jedan pravilan zgib da urade, već urade 3-4 skroz na cimanje. Džaba im što imaju 60ak kg kad su slabašni. :D Na suprotnoj strani, tu je i jedna gromada od čoveka(rekao bih da ima oko 110kg na nekih 185cm) i radi 9-10 potpuno pravilnih zgibova. Ali, znam ga godinama, čovek je u formi.

Ovo je zanimljivo za diskutovanje. Zašto su zgibovi lakši nekom od 60kg nego nekom od 90kg?! Zamisli taj "prcopevac" kolicne ruke i leđa ima a može da radi dosta zgibova, a zamisli sada taj od 90kg kolike ručerde i leđa ima. :)

Znači, da se razumemo, govorim o ljudima čije su proporcije visina - težina iste. Ne govorim o poređenju mršave i debele osobe. To ne bi imalo smisla, pa je i suvišno govoriti o tome. :D

Dakle, zašto bi zgibovi bili lakši nekom ko ima 170cm i 60kg, u odnosu na nekog sa 200cm i 90kg?! Ako je neko srazmerno građen i u formi je, nebitno je koliko je težak prilikom izvođenja zgibova. Ako neko nije u formi, ne vredi mu ni da je 50kg težak. :D Viđam po teretani neke mršave likove koji ne mogu ni jedan pravilan zgib da urade, već urade 3-4 skroz na cimanje. Džaba im što imaju 60ak kg kad su slabašni. :D Na suprotnoj strani, tu je i jedna gromada od čoveka(rekao bih da ima oko 110kg na nekih 185cm) i radi 9-10 potpuno pravilnih zgibova. Ali, znam ga godinama, čovek je u formi.

Pa zavisi, to je fizika....KAo kada bi rekao zasto je tezem teze da trci nego mrsavijem....Ono jeste sad povezano i sa formom to ali da ne trazimo dlaku u jajaetu - normalno da ce tezak covek u formi da lakse trci nego veoma mrsav bez forme oji uz to npr i pusi....ALI AKO GLEDAMO "GLAVA ZA GLAVU" teze je ovim tezima.....

Pogotovo za zgibove gde ne igraju misici samo ulogu - NEKOM 4 PRSTA DRZE OPTER4ECENJE OD 100 KG A NEKOM 50 STO JE DUPLO LAKSE....Znas li ti koje je to opterecenje za zglobove sake, za hrskavice, za kosti prstiju koje su izuzetno kompleksne i slozene??
Jedno vreme sam morao da nosim one gurtne kako li se vec kaze, pa to stavis na zglob rucni i zamotas za sipku na lat masini i onda maltene i ne trebas da stiskas sipku nego vuces bukvalno rukom - zglobom (tu udara sila opterecenja najvice) a ne sakom tj hvatom....Jedino tako sam mogao da izdrzim da vucem 120kg jer mi je ruka prilicno manja i sitnija....Mogao sam kosti sake da zayebem kolika je to bila sila, a o zuljevima i izgledu sake i da ne pricam.....

I onda dodje neki klinac prcopevac i tu se nesto kurci da moze da uradi 2 zgiba vise od mene i sad kao jak je kao ja ili jaci....A LEPO SI PRIMETIO - 90% LJUDI SE CIMA KADA RADI ZGIBOVE, LJULJAJU SE, DIZU SE NA BICEPSE I NA RAMENA + POMALO LEDJA....

E ja zato mrzim zgibove nego radim LAT masinu i mrtvo dizanje - TIU NEMA VARANJA A AKO POKUSAS DA VARAS U MRTVOM DIZANJU - ODE KICMA, DOBI BRUH I SLICNO....Na lat masini se uglavis, zakacis noge da ne mozes da mrdas i to je no skoro da nema varanja, nema iscimavanja mrdanja itd....

I za trbusnjake nije isto kada rade 100kg covek i prcopevac od 50kg.....Ovaj od 100kg dize svojim trbusnjacima bar 50 kila svog gornjeg dela tela a onaj prcopevac dize 20 kila gornjeg dela tela....
A svi pricaju samo koliki broj mozes da uradis - pa se tu nesto hvale ja mogu 60 trbusnjaka, ja mogu 120 itd.....

PREMA TOME MRZIM TE POZERSKE VEZBE KOJE SLUZE DA BI SE ZGOLJAVI I MRSAVI NEJAKI LJUDI K U R CI L I !!!!
Koliko puta znam i osecam da mogu da dignem na lat masini jos 20kg vise i jos 5 ponavljaja ALI OSECAM DA MI KOSTANO-ZGLOBNI SISTEM NE OZE IZDRZATI I ONDA SAM PRIMORAN DA PREKINEM.....

Znaci snaga je snaga, ali sa sve vecom tezinom covek je sve nesposobniji da radi veci broj zgibova i trbusnjaka, dok onaj zgoljavko treba samo malo da ojaca i radice......Ledja teskoa 10kg npr dizanje svoje telo 20puta a ledja teska 8kila dizace svoje telo 40 puta pri tom da oba coveka rade sve misicne grupe isto a ne npr da gledaju da se sto vise izzgoljave a da ojacavaju ledja jer npr zivotni cilj im je da urade sto vise zgibova no matter what....Eto to je moja neka zakonistost koju sam smislio ili prosto receno - ZBOG SILE GRAVITACIJE UVEK CE TEZEM COVEKU BITI TEZE DA DIZE SVOJU TEZINU NEGO LAKSSEM COVEKU SVOJU TEZINU.....

aj da zavrsim vec ovde kad sam poceo. Hvala na odgovoru za zgibove. Konacno sam saznao :D A sto se tice sklekova i propadanja ?

Sklekovi su imitacija bencha tj isto kao bench samo si naopako okrenut i ispada ti stomak napolje i to me najvise nervira kod sklekova.......Propadanja su vezba za triceps ako radis u odredjenom polozaju a ako radis u specificnom polozaju onda pogadja i grudi malo mada je tesko izvesti formu ovog pokreta lepo jer se mrdas i klatis a ja npr kada radim triceps radim ledja a ne grudi pa gledam da mi grudi uopste ne rade i onda radim samo propadanja gde ti radi triceps 100% a grudi 0%.....

Sklekovi razvijaju misice grudi i pomalo misice ramena jer ramena ucestvuju isto u benchu i sklekovima.E sad fora je uraditi pokret da izolujes misice grudi da oni sto vise rade a misici ramena sto manje...

E sad neko ce ti reci - U sklekovima rade i trbusnjaci i noge i jezik i vrat i boolja.....PA ono ako tako gledamo i dok si na wc solji ti rade svi misici i kad usisavas tepih rade ti svi misici ALI TO NIJE TRENIRANJE I OD TOGA NE NAPREDUJE TELO...

Od uskih sklekova npr pored grudi pocinje da radi i triceps jer su ruke spojene i laktovi su unutra pa je to onda pokret extenzija - otpustanje ili ispravljanje ruke a to je funkcija tricepsa...

ja NPR MRZIM OVE BODYWEIGHT VEZBE JER NE MOZES LEPO IZOLOVATI I KONTROLISATI KOJI TI MISICI RADE....A kada se trenira trenira se SISTEMATSKI ISPLANIRANO I KLASIFIKOVANO , ZNA SE STA SE RADI TACNO OJI TRENING A NE VOLIM OVO - RADIS NEKE VRLJOTKE STO VISE DA SE KUR CIS PA NEK TE POGODI STA OCE I DE OCE A TI NEMAS POJMA I NEMAS UVIDA U TO

Nema nista bez teretane.....E kad se upises u teretanu reci cu ti - nema nista bez programirane ishrane....
Ko ne ide u teretanu obicno nema ni motiva da se nesto posebno hrani,
Tako da trip = sklekovi-trbusnjaci-propadanja-zgibovi NISU NIKOGA NAPRAVILI EKSTRA GRADJENOG PA NECE NI TEBE.....Pogotovo nekog ko je 20 godina zdrao i bio debeo i sad ce da se pretvori u fitnes trenera....

Mislim stvarno, dosta ljudi me osporava za ove moje tvrdnje i to su otprilike mrzitelji teretana - mali zgoljavi iskomplexirani ljudi....PAZI OVAKO - MI U TERETANI SA EXTRA HRANOM I SUPLEMENTACIJOM I POSEBNIM NACINOM ZIVOTA NE MOZEMO DA SE URADIMO BOG ZNA STA GOOOODINAMA TRENIRAJUCI A VI CETE DA SE URADITE TRBUSNJACIMA, ZGIBOVIMA I SKLEKOVIMA?????

NEEEEEMA SANSE ZNACI !!!!!!!!!!!!!!!
Svako ko ti kaze drugacije nema pojma i tripuje se kao klinac kada prvi put odgleda Brus Li Roki film....

jeDINO ALI JEDINO TO MOZE DA URADI NEKO KO IMA BOZANSKU GENETIKU tj najveci je talenat Srbije u zadnjih 200 godina.....
Ali takav covek sa takvom genetikom ako bude radio SAMO SKLEKOVE i klinacke tripove je retard.....Zato sto ima mogucnosti da dogura da osvoji Mr Olimpiju npr a on ce da se TRIPUJE SA SKLEKOVIMA I ZGIBOVIMA........

Znaci retko retko da sam video da neko STVARNO IMA GENETIKU DOBRU a da ne uzima nista i da je odlicno uradjen sa teretanom a kamoli sklekovima....
Svi ovi sto pricaju ja imam genetiku ja sam prirodan su napucani steroidasi koji u sebi toliko imaju hemije da je to veca kolicina lekova u njima nego u skladistu Galenike...

Poslednja izmena:
Znam ja shta je napisao nego je stvar jasna...

Ili je tek pocheo da trenira ili radi noge jednom u dve nedelje.

Svejedno nemoguce je da ih radi duze vreme u kontinuitetu i da i dalje ima upale... moze neke male sitne al ne moze ko posle prvog treninga da ne moze da sidje niz stepenice.

Realno, lik je odradio par treninga i doshao da pita shto ima upalu... :hahaha1:

Haos.

Kada smo kod toga ja pre kada nisam bas obracao paznju na noge pa kada odradim extra jak trening za noge - sutra dan se razbolim koliko ih pocepa - jel mozete da zamislite to hahaahhaha
Bukvalno malaksa mi telo i imam nesto kao mesavinu malaksalosti i blago povisene temperature + izlomljenost....

Jednom sam hteo da padnem niz stepenice a jednom uz stepenice hahahahhahah

Evo opet sam prosle nedelje zaboravio da odradim noge sve aj sutra aj sutra i prodje nedelja....Tj nisam stigao a ne zaboravio....Sad kad ih iscepam u cetvrtak necu moci da idem....

Kada smo kod toga ja pre kada nisam bas obracao paznju na noge pa kada odradim extra jak trening za noge - sutra dan se razbolim koliko ih pocepa - jel mozete da zamislite to hahaahhaha
Bukvalno malaksa mi telo i imam nesto kao mesavinu malaksalosti i blago povisene temperature + izlomljenost....

Jednom sam hteo da padnem niz stepenice a jednom uz stepenice hahahahhahah

Evo opet sam prosle nedelje zaboravio da odradim noge sve aj sutra aj sutra i prodje nedelja....Tj nisam stigao a ne zaboravio....Sad kad ih iscepam u cetvrtak necu moci da idem....

U da i meni isto tako... i to nikad ne mogu posle da provalim je l' imam grip ili prehladu ili tako neshto ili sam samo iscrpljen... :lol:

Ali bukvalno to kako si opisao... blaga temperatura, malaksalost, blag bol u glavi... ma svi simptomi prehlade hahaha shou. :D

Juče mi se po drugi put desilo nešto zbog čega sam se malko zabrinuo.
Prvi put se to desilo pre oko mesec dana.
Već 10 god rekreativno vežbam u teretani, osnovne vežbe (trening traje 30 min)
10 tak minuta posle treninga prvo počinje da mi ponestaje daha i gušim se ako pokušam nešto da izgovorim, zatim počinju da mi trnu obe ruke a posle toga i vilica.
Ovo stanje traje nekih 15 minuta a posle toga me prođe.
Bojim se da nije nešto sa srcem i ne znam da li bi trebalo da odem na neki pregled da uradim EKG a nemam baš puno vremena da bi posećivao lekare pa ne bi da idem bezveze ako nije ništa strašno.

Kafu i energetska pića ne pijem, a nisam ni pušač ... možda mi je prilikom vežbi disanje nepravilno a i ne zagrevam se puno pred trening , možda je to uzrok ali sa obzirom da sam tako vežbao godinama a ništa mi se nije dešavalo ne znam zašto bi sad zbog toga počelo da mi se dešava ovo.
Normalno kada sam počinjao da vežbam zagrevao sam se pravilno sa istezanjima posle ali tada sam se i ozbiljnije bavio teretanom, kasnije sam počeo da smanjujem dužinu treninga kao i težine sa kojima radim tako da ne bi trebalo da mi je srce preopterećeno.

Juče mi se po drugi put desilo nešto zbog čega sam se malko zabrinuo.
Prvi put se to desilo pre oko mesec dana.
Već 10 god rekreativno vežbam u teretani, osnovne vežbe (trening traje 30 min)
10 tak minuta posle treninga prvo počinje da mi ponestaje daha i gušim se ako pokušam nešto da izgovorim, zatim počinju da mi trnu obe ruke a posle toga i vilica.
Ovo stanje traje nekih 15 minuta a posle toga me prođe.
Bojim se da nije nešto sa srcem i ne znam da li bi trebalo da odem na neki pregled da uradim EKG a nemam baš puno vremena da bi posećivao lekare pa ne bi da idem bezveze ako nije ništa strašno.

Pad pritiska se desava kod treniranja tako da nije nista strasno. Posle treninga odmah uzmi malo secera da povratis nivo glikogena utrosenog na treningu.

Moj stav o njima...

Smešno mi je da ih koristi neko ko nema pojma da trenira ili se hrani, nije dostigao prirodni plato ili nije takmičar.

U suštini, nigde ne podržavam njihovu upotrebu ali, ako postoje slučajevi gde "treba" da se koriste, to su:

1. aktivni takmičari ili neko ko namerava da izađe na takmičenje(bez AAS-a nema šta da traži tu)
2. rekreativac koji je dostigao svoj prirodni plato, pročitao je barem 2 vrhunske knjige o AAS-u, a želi da pređe na naredni nivo(a za to su potrebne godine i godine kvalitetnog treninga, ishrane i suplementacije).

Vrlo je neozbiljno kad neko posle godinu dana vežbanja kaže: "brate, ja sam postigao maximum, ne napredujem više, uzeću hemiju".

Za tih godinu dana mnogi ne nauče ni kako se pravilno trenira, nemaju pojma o svom telu(kako reaguje na koje promene i šta mu najviše prija), nemaju ni jednu kvalitetnu dijetu iza sebe itd.

AAS je jedan ozbiljan svet. Nije ni tako opasan kako ga mnogi doživljavaju, ali daleko od toga da se neko sme tek tako ovim igrati. Zahteva mnogo, mnogo znanja a ne slušanja priča i pričica raznoraznih likova. Ja ne nameravam nikada da koristim hemiju, ali sam se opet edukovao na tu temu i pročitao 3-4 dobre knjige. Neizostavno je povezano sa ovim svetom, pa sam hteo malo da se edukujem, bez obzira što me lično ne zanima. Čista suprotnost tome su klinci(ali i stariji vežbači) koji se u svoju prvu kuru upuste bez ikakvog znanja i na osnovu priča raznoraznih likova(obično ni takvi nisu imali sreće i srećni su što su/ako su prošli bez posledica). Bez uvrede, ali ti mi ličiš na ovu pomenutu grupu. Nikako nemaš moju podršku u tome.

I, još nešto, naučio sam da ne smem realno pričati o hemiji. Obično takva priča može da ohrabri druge jer uvek pređu preko redova i zaborave godine treniranja, edukaciju, rizik koji uvek postoji i sl. nego bi odmah da pređu na stvar. Zato imam običaj da klince i likove koji nemaju pojma odmah obeshrabrim i napričam im najteže laži o posledicama korišćenja hemije. :D Ponekad je lepo utopiti se sa široko zastupljenim klišeom i držati se toga. :D :D

Poslednja izmena:
Mislio sam na Efedrin i klen...
Nema uvrede :) jer si mi ti relano pomoga do sada vise nego iko :) i uvek cu ti reci hvala. Zaista ne znam nista o steroidima i cudima, vidim neke klince po teretani kako se duvaju i podjeba*vaju. Hteo sam cisto osnovno nesto da se raspitam i ako mi je padalo na pamet da uzmem. Sad je dilema otklonjena. Druzicu se ja samo sa amino kiselinama i kreatinom i wheyom :)

Efedrin i nije steroid.

Ako si čuo samo za klen, još jedan razlog više da se držiš samo suplementacije. :)

Klinci danas gutaju plava srca ko bombonice. :D Viđam to redovno. Valjda im lepo deluju onako, pa ih privlači. :D

Nego šta je tu zanimljivo... Zanimljivo je to da ti klinci koriste uporedo hemiju i suplementaciju, i onda se ne daj bože malo zeznu sa hemijom, njihovi roditelji i okolina odmah počnu da trube da je to od "onih proteina i kreatina". :D Znaš li zašto? Zato što se oralni AAS lako sakrije(to su baš male tabletice) i teško se pronalazi, a roditelji im vide kutije suplemenata(koji se teško mogu sakriti) i odmah nastane bum. Otuda dolaze one priče "upropastio je jetru", "postao impotentan" i sl. :) Da znaš odakle je koren svega pa su suplementi na tako lošem glasu. :)

To sam skontao da se ljudi tripuju oko suplementacije, kao da je to ne znam, svemirski brod :) Najgore provalio sam da u tereatni (bar u ovoj gde sam ja) imas dve struje ljudi onih koji se plase suplementacije, bice im lose ako piju, ili misle ako uzmu kreatin da ce biti kao svarceneger :) a druga struja je ona koja guta sta im ko da,a veze sa vezom nemaju, bitno da su naduvani za leto i to je to. a tu je i old skul ekipa koju te price i cuda ne zanimaju odrade trening i i du kuci :)
A sta je onda Efedrin? ja citah negde kazu da spada u Aas? :D

Nego, sta mi se desilo juce, prilazi mi jedan tip i kaze... kao vezbas, ja reko vezbam, on kao a kako se hranis? posto sam se ''dotereao u red'' koliko toliko zadnjih 4-5 meseca, od kad se trudim da se hranim pravilno, suplementacija i trenig... pa stalno neko nesto pita, ja reko sta znam, on kao meni, da te posavetujem ja, kao jedi ti brate sta ztignes i jedi koliko hoces, i pij sta hoces sokove i to, ali trenig da ti bude 2-3 sata :O i videces kako ces da napredujes? Ja reko dobro. i on ode. No sta se desava, sad je se meni poljuljalo ono da i ja nastavim sa rokanjem tamo gde sam stao? Da li zaista moze da se napreduje ako jedes slatkise, pijes sokove, i jedes od hrane sta stignes a da vezbas ne znam dva sata?

Posto ja tom liku nisam znao sta da kazem, on sami vice veruj mi i vidi mene, a on je dobar u tom nekom na pogled izgledu...

Poslednja izmena:
To sam skontao da se ljudi tripuju oko suplementacije, kao da je to ne znam, svemirski brod :) Najgore provalio sam da u tereatni (bar u ovoj gde sam ja) imas dve struje ljudi onih koji se plase suplementacije, bice im lose ako piju, ili misle ako uzmu kreatin da ce biti kao svarceneger :) a druga struja je ona koja guta sta im ko da,a veze sa vezom nemaju, bitno da su naduvani za leto i to je to. a tu je i old skul ekipa koju te price i cuda ne zanimaju odrade trening i i du kuci :)
A sta je onda Efedrin? ja citah negde kazu da spada u Aas? :D

Nego, sta mi se desilo juce, prilazi mi jedan tip i kaze... kao vezbas, ja reko vezbam, on kao a kako se hranis? posto sam se ''dotereao u red'' koliko toliko zadnjih 4-5 meseca, od kad se trudim da se hranim pravilno, suplementacija i trenig... pa stalno neko nesto pita, ja reko sta znam, on kao meni, da te posavetujem ja, kao jedi ti brate sta ztignes i jedi koliko hoces, i pij sta hoces sokove i to, ali trenig da ti bude 2-3 sata :O i videces kako ces da napredujes? Ja reko dobro. i on ode. No sta se desava, sad je se meni poljuljalo ono da i ja nastavim sa rokanjem tamo gde sam stao? Da li zaista moze da se napreduje ako jedes slatkise, pijes sokove, i jedes od hrane sta stignes a da vezbas ne znam dva sata?

Posto ja tom liku nisam znao sta da kazem, on sami vice veruj mi i vidi mene, a on je dobar u tom nekom na pogled izgledu...

Glupost ne vidjena....Prvo ARGUMENT "pogledaj mene kako izgledam je najgluplji moguci rgument....To i nije argument.....IZGLED NEMA VEZE SA ZNANJEM ! Tj nije nuzno povezano.....
Moze neko da se uradi steroidima i da lupeta gluposti i da kaze - JA SAM SVE U PRAVU UZMI JEDI PESAK I PASI TRAVU SAMO - POGLEDAJ MENE KAKO IZGLEDAM!!!!

Ti mozes da jedes slatkise sokove itd, ALI DOBICES CISTO SALO, TO TI NECE IZGRADITI NI GRAM MISICA! Sta ceti salo? Jedino ako juris powerlifting i strongmen izgled pa onda da ne obracas paznju sta jedes nego sto vise to bolje.....MAda i tu je bolje jesti sto vise proteina nego sto vise bilo cega sto stignes...

Ako jedes "sta stignes" to sigurno nece biti proteinska hrana i onda ces se zasititi i neces uneti koliko je potrebno proteina za napredovanje misica a bices debeo....

TOTALNO POGRESNO! Treba se cuvati samo za proteine i odredjenu gramazu kvalitetnih UH i nezasicenih masti i onda dobijas kvalitet - cistu misicnu masu i pomalo masnih naslaga......

I akkav bre trening 2-3 sata??? TO JE PRETRENIRAVANJE! EM NE UNOSIS DOVOLJNO PROTEINA NI ZA POLA SATA TRENINGA EM DA SE PRETRENIRAS 3 SATA...CCC KAKVI SVE IDIOTI POSTOJE SA IDIOTSKIM SAVETIMA...... KAZI TI TOM SLOBODNO - E REKAO TI JEDAN bRu zLi sa foruma krstarice da si idiot - idi pogledaj na krstarici sta je napisao za tebe....

Maksimalno se trenira 2 sata nikako duze od toga i to kada radis izuzetno teske serije pa moras da povecas pauzu izmedju prvih vezbi koje su preteske kako bi se adekvatno odmorio i povratio snagu do sledece serije! Sve preko toga je pretreniravanje i vodi u katabolizam - razgradjivanje i smanjivanje misica a cuvanje i gomilanje sala....

Znaci jos jednom - Sto vise proteina i kvalitetnih UH lepo i ravnomerno rasporedjenih + trening od sat ipo - 2 i to za 2 misicne partije i odmah whey posle treninga sa dextrozom! To je jedini put sve ostalo je propast

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back