gost 101840
Legenda
- Poruka
- 55.667
Whey ili po srpski surutka... Probao sam u dva navrata, ali nemam da dajem 4500 din svakih mesec i po, dva... Jasno mi je da je to samo suplement ishrane. Jasno je da ako nemam para za proteine u industrijskom obliku (u kantici), da nemam ni za meso svaki dan (tunjevina, govedina)... Možda je nekome smešno, ali imam mogućnost da dođem do surutke u izvornom obliku. A već bi našao način da to popijem, s obzirom da je garant mnogo grozno
Koliko je korisno piti je u takvom prirodnom stanju?
I koja surutka?
Zašto pitam koja?
Naime - postoji prva surutka i druga surutka. Prva je dobijena odmah nakon oceđivanja mleka, tj kao nusproizvod nastajanja sira? Druga surutka se dobija tako što se ta već dobijena surutka još jednom ocedi, (te se kasnije dobija vurda)... Ako neko ima iskustva sa istim, bilo bi lepo da mi prenese...

I koja surutka?
Zašto pitam koja?
Naime - postoji prva surutka i druga surutka. Prva je dobijena odmah nakon oceđivanja mleka, tj kao nusproizvod nastajanja sira? Druga surutka se dobija tako što se ta već dobijena surutka još jednom ocedi, (te se kasnije dobija vurda)... Ako neko ima iskustva sa istim, bilo bi lepo da mi prenese...