Чачанин напао наставнике свог детета јер није био задовољан оценама које су му закључене

vlada131

Ističe se
Moderator
Poruka
2.455
Nažalost, serija nemilih vesti se nastavlja...

У Основној школи „Др Драгиша Мишовић“ у Чачку родитељ једног ученика Ж.Ч. је на заказаном разговору код директорке школе напао наставнике, прво вербално а затим и физички, јер је био незадовољан успехом свог детета, саопштио је „Синдикат образовања Чачак“.

„Родитељ је направио озбиљан инцидент због кога је позвана полиција и цео случај је предат јавном тужиоцу“, наводи се у саопштењу Синдиката.

Синдикат тврди да цео случај додатно компликују „интервенције градских руководилаца да се том ученику поправе оцене“, као и интервенције разних утицајних људи из Чачка, на које се родитељ приликом инцидента и позивао.

„Поставља се питање каква порука се тиме шаље деци која своје обавезе уредно извршавају као и њиховим родитељима. Да ли је данас боље имати моћне и утицајне познанике, него бити вредан и предан учењу?“, наводи се у саопштењу.

„Синдикат образовања Чачак“, који је већински синдикат просветних радника у том граду, осудио је такав однос према просветним радницима и позвао родитеље да у наставницима виде своје најближе сараднике у образовању и васпитању њихове деце. Синидкат је затражио од надлежних институција да насиље према наставницима што ефикасније процесуирају.

Link

U ovom slučaju je problem što su za to dete urgirali i neki 'čelnici" grada. I kad odbiješ da pokloniš ocenu ,onda dobiješ po nosu pa još napišu da smo stranački kadar 🙄
zanimljiva je cinjenica da kada se radi o roditelju uvek je ON ili ONA
a kada se radi o prosvetnom radniku uvek je MI

branis struku koja je najvise doprinela raspadu drustva
svojim nemarom i nezainteresovanoscu za posao

a sada se ogradjuju od odgovornosti

nece moci
nego lepo da se prihvati odgovornost za posledice svog rada i nerada

Posao nastavnika u školi u Srbiji je postao visokorizičan. Prosvetnim radnicima bi trebalo dati beneficirani radni staž.
Da, vrlo je rizicno imati raspuste, ekskurzije, izlete i sve to placeno
pri tome raditi posao u kome ne dizes teze od olovke i to sa skracenim radnim vremenom koje u proseku jeste daleko ispod ostalih struka

ah ta deca, trecaci su ozbiljna pretnja po bezbednost...

dokle ide ova prosvetarska patologija

U današnje vreme su toliko srozali autoritet učitelja i nastavnika, da je ispod svake granice. Dolaze sve gore generacije, jer ih vaspitavamo "evropski".
Pa ko je srozao autoritet ucitelja i nastavnika ?
Da nisu mozda bake i deke ? ili roditelji dece ?

U ovom slučaju je problem što su za to dete urgirali i neki 'čelnici" grada. I kad odbiješ da pokloniš ocenu ,onda dobiješ po nosu pa još napišu da smo stranački kadar 🙄
Покојни др Раде Дацић, доктор математике и одличан пјесник који је већи дио свог радног вијека провео на Институту за математику САНУ, имао је у својој биографији једну занимљиву реченицу, отприлике овако: „Кратко време радио као професор, а онда одустао због јаких веза за слабе ђаке.” Дакле, било је тога и много раније, али ово сад је већ епидемија „обогаћена” беспризорном бахатошћу.

Kada dođeš i prebiješ nekoga na njegovom radnom mestu, time si napao celu profesiju i otuda MI. Ne znam u kom si džaku ti živeo do sada, ali nije bilo tabloida koji je nije pljuvao i podržavao pljuvače prosvete do pre godinu dana, dok se nije desio onaj slučaj. Struka koja je jedina štrajkovala dok su ostali klicali svim glupostima nametnutim obrazovanju ne znam na koji način može biti kriva za raspali sistem, nemoralne ideale, glorifikaciju nasilnika, potpuni gubitak autonomije..
zanimljiva je cinjenica da kada se radi o roditelju uvek je ON ili ONA
a kada se radi o prosvetnom radniku uvek je MI

branis struku koja je najvise doprinela raspadu drustva
svojim nemarom i nezainteresovanoscu za posao

a sada se ogradjuju od odgovornosti

nece moci
nego lepo da se prihvati odgovornost za posledice svog rada i nerada

Kada dođeš i prebiješ nekoga na njegovom radnom mestu, time si napao celu profesiju i otuda MI. Ne znam u kom si džaku ti živeo do sada, ali nije bilo tabloida koji je nije pljuvao i podržavao pljuvače prosvete do pre godinu dana, dok se nije desio onaj slučaj. Struka koja je jedina štrajkovala dok su ostali klicali svim glupostima nametnutim obrazovanju ne znam na koji način može biti kriva za raspali sistem, nemoralne ideale, glorifikaciju nasilnika, potpuni gubitak autonomije..
svakako da ima krivice prosvetara
ako cobanu pobegnu ovce ko je kriv ? ovce ili coban ?

I nacionalnu penziju, i 10 dana u Becicima godisnje, imala Sluzba Hotel tamo, ne znam kako je sada.
Je l bi ti da budeš prosvetar, kad se već toliko zalažeš za nas :mrgreen: evo, Filološki upisalo par studenata, dakle, bićemo lepi i nepismeni, a bogami i prepametni za sve tuđe poslove, samo ne za naš :mrgreen:

Te ovce pripadaju čobaninu, a tuđa deca ne mogu da pripadaju meni, da ne bude NAMA :mrgreen:
ovce pripadaju vlasniku
coban cuva ovce
ne lupaj gluposti vise
i ne zakopavaj se u neznanje

svakim postom demantujes neku raniju izjavu
prica ti je suplja
znaci neodrziva
veliki pozdrrrrrrrrrrr

Je l bi ti da budeš prosvetar, kad se već toliko zalažeš za nas :mrgreen: evo, Filološki upisalo par studenata, dakle, bićemo lepi i nepismeni, a bogami i prepametni za sve tuđe poslove, samo ne za naš :mrgreen:
a jel se i diplome kupuju kod cobana ili kod prosvetnih radnika ?
a da prosvetarima sefuju elektricari :D

To mi je zivotna zelja, da. :ceka::ceka::ceka:

ovce pripadaju vlasniku
coban cuva ovce
ne lupaj gluposti vise
i ne zakopavaj se u neznanje

svakim postom demantujes neku raniju izjavu
prica ti je suplja
znaci neodrziva
veliki pozdrrrrrrrrrrr
Au brate, javili ti da ovce pripadaju vlasniku a da ih čobanin samo čuva. Ma bravo za tebe :rotf: znači, ti meni pošalješ svoje nevaspitano i neradno dete, ja sa njim provedem 5 h dnevno i vratim ti doktora nauka dok ti drndaš fon i blejiš po društvenim mrežama? Važi :mrgreen:

Back