Cable internet

Veseli_Ubica

Poznat
Poruka
7.186
U kraljevu postoje 2 kabl. distributera, sbb i Duga iz cachka. E sad, ja sam kod duge (prvi su doshli) a sbb je uzeo zgradu preko puta mene. Sbb je naravno vrlo brzo uveo cable net verovatno pouchen iskustvom iz dugih gradova (1500 din za Cable modem), dok kod Duge to nije sluchaj. Kod chcachana cekam vec godinu i neshto vishe, i stalno mi govore "bice uskoro", "u planu je", "evo uvodimo, ali u cacku", "za neki mesec", "do septembra", "do januara" a sad su mi rekli "najkasnije za 6 meseci" ...

Inache pustili su i neki cenovnik, gde prikljuchenje koshta 1350 din a Ethernet kartica 1300 din (ukupno 2650, a rekli su da ce biti jeftiniji od sbb-a ). Pocheli su testiranje u jednom delu grada, i kao shirice se pa ce doci i do mene za neki mesec (a najsmeshnije je to shto zivim na 30 metara od njihove kancelarije :) )

Dakle, da ne kukam previshe, kakav je to kablovski internet preko ethernet kartice ? u sbb-u ti daju eksterni cable modem, pa sam malo zachudjen. A kad sam bioo u sbb-u neki direktor mi reche kako Duga nema veze sa kablovskim internetom, da to shto oni prave uopshte nije Cable... any comment ?
 
Па сада ми није најјасније. Ти кабловски модем можеш прикључити на мрежну картицу или на USB (мислим 2.0, али не гарантујем). Не би ме чудило да они направе само једну Ethernet мрежу, али не верујем, мада ко ће их знати. Што се самог кабловског тиче погледај ову слику!

94568708_9e39c015ea_o.jpg
 

Back
Top