C++ pomoc za pocetnike

GuitarHat

Početnik
Poruka
2
Zdravo ekipa,

Pocetnik sam sto se tice programskog jezika C++, a sa ucenjem sam poceo samostalno preko raznih tutorijala i sajtova. knjigu Demistificirani C++ sam prosao od pocetka do kraja, i dosta dobro baratam sa pojmovima, pisanjem jednostavih programcica za pocetnike.

Zahvalan bih bio ako bi mi neko malo obajsnio i pomogao oko toga kako da napravim iduci korak tj. pređen na visi nivo rada i razumijevanja, jer sve sto uspijem naci na internetu su uglavnom ti tutorijali na tom pocetnickom nivou.

Unaprijed hvala.

Početničko pitanje: thread? dll?
dll ти је dynamic link library - тј. библиотека функција и класа која може бити употребљена у било ком програму у оквиру једног компјутера (инсталације винодовса)

thread - је један процес извршавања програма.
пример: ако имаш програм који треба да прикаже неки прозор и да скролује наслов онда је доста лако да направиш "два мања програма" која ће се извршавати истовремено (имаћеш 2 треда). један ће да управља прозором и свиме што се у њему налази а други ће да скролује наслов прозорчића.
(надам се да сам успео објаснити.. имаш пример са кодом и ексе фајлом у прилогу - користио сам mingw компајлер)

Prilozi

Poslednja izmena:
Приметио сам и ја такве клипове. Али просто је смешно да неко то говори. Вероватно су неуспешни у том пољу па да кажу и другима да се не преваре и изгубе време као они :D

Приметио сам и ја такве клипове. Али просто је смешно да неко то говори. Вероватно су неуспешни у том пољу па да кажу и другима да се не преваре и изгубе време као они :D
Ma bolesnici? Kao da ja radim video-klipove u kojem kažem da se više nikada neću baviti padobranstvom itd? Koga briga za to? :bravo:

Back