inače, iskustvo imam samo u stihijskoj kupovini koječega
A volim nakit, ali mi je važno:
da je unikat ( tj. do 10 primeraka da postoji takav. Najbolje da je jedan, i taj samo za mene - zato ga naručujem kod njih dve. Neće da prave posao jer studiraju, ako se ne varam, nešto tipa ekonomiju ili sl..:Jedva ih nagovorismo da naprave katalog toga što su uradile, i da zaštite to kako tako od copypaste-a)
Statistika je na tvojoj strani (niske plate i sl), ali, koliko vidim, zaista samo osnovci nose tu neku najšire poznatu bižuteriju.
Ako nađeš nešto što je koliko toliko jedinstveno plus po ok cenama (i ambijent radnje, muzika i osoblje su važni!), moglo bi da uspe.
U jednom vojvođanskom gradu dve sestre su otvorile, ne mor ada znači da je ovo pravilo, ali fenomenalnu prodavnicu sjajnog nakita (malo iščašenog ali diskretnog, uvrnuto, ona fora - zakrivljeno prstenje i sl - ja to od tada najbukvalnije obožavam, ali je VRLO teško naći to u BGD

JEDVA nađoh uzyebani verenički

). Sve je bilo sjajno, i nakit, i ambijent i nisu imale doslovce nijednu grešku - kod njih se dolazilo, između ostalog, i na chic chat, nema veze što se ne poznajemo - izuzetna radnja!
Ali su zatvorile

Niej išla prodaja. Koliko god da je išla - nije bilo dovoljno.
Proceni dobro kupovnu moć žitelja tvog grada. U Bgd može da uspe, verujem u to.
S druge strane, ima jaaako puno ljudi sa primenjenih koji prave nakit, svakakav, može da se ubode ponelad ponešto. Možda bi mogla da pokupuješ nešto od njih? U tom slučaju magnet bi bilo upravo to :unikat, sa potpisom.
Eto, recimo PERJE. Hit. Kao i lude boje. Ali sasmo neka ne bude na svakom koraku!
U stvari, ceo problem sa nakitom je što ona ženska želja (a govorimo pre svega o ženama, one više i češće kupuju, mada muškarci više novca potroše, kažu istraživanja) da bude posebna i da ima nešto što neko drugi nema - kod nakita još više dolazi do izražaja.
Tu je kvaka.